efkasen 0 Napisano 29 Września 2017 Udostępnij Napisano 29 Września 2017 (edytowane) Witam. Posiadam komputer o specyfikacji: płyta: asus m4n68t, procek: AMD Athlon II X2 255, ram: goodram gr1333d364l9/2g x2, zasilacz fortron fsp-350-60emdn, grafika geforce 9800 GTX. Gdy uruchamiam komputer speaker wydaje dźwięki i jest czarny ekran. Sprawdziłem ram i kartę graficzną na innym komputerze i wszystko działało. Sprawdzałem również wszystko na dwóch zasilaczach i jest to samo. Co według was może być nie tak? Poniżej daję link do wideo na yt z startu komputera w tle słychać te sygnały. Edytowane 29 Września 2017 przez efkasen Cytuj Link to post Share on other sites
lonialomax 806 Napisano 29 Września 2017 Udostępnij Napisano 29 Września 2017 Z tych sygnałów 1 długi 3 krótkie wynika: błąd pamięci karty graficznej lub jej brak. Cytuj Link to post Share on other sites
supervisor 15 Napisano 29 Września 2017 Udostępnij Napisano 29 Września 2017 Z tych sygnałów 1 długi 3 krótkie wynika: błąd pamięci karty graficznej lub jej brak. Więc możliwe że poszło PCI-E na płycie głównej lub zasilacz (nie dostarcza dostatecznej ilości prądu). Cytuj Link to post Share on other sites
efkasen 0 Napisano 29 Września 2017 Autor Udostępnij Napisano 29 Września 2017 To pewnie to pci-e bo sprawdzałem wszystko na zasilaczu xfx pro 550w i jest to samo co na tym fortronie czyli czarny ekran Cytuj Link to post Share on other sites
Mandalorian 77 Napisano 29 Września 2017 Udostępnij Napisano 29 Września 2017 To zostaje ci wymiana płyty głównej i reinstalacja systemu.Płyty pod AM3/AM3+ są bardzo tanie, za <100zł dostaniesz coś porządnego. Chyba że myślisz składaniu czegoś nowego. Cytuj Link to post Share on other sites
supervisor 15 Napisano 29 Września 2017 Udostępnij Napisano 29 Września 2017 (edytowane) To zostaje ci wymiana płyty głównej i reinstalacja systemu. Płyty pod AM3/AM3+ są bardzo tanie, za <100zł dostaniesz coś porządnego. Chyba że myślisz składaniu czegoś nowego. Zalecam pożyczenie od kogoś karty graficznej najpierw i przetestowanie w tym slocie PCI-E. Tak na wszelki wypadek aby się upewnić. Edytowane 29 Września 2017 przez supervisor Cytuj Link to post Share on other sites
efkasen 0 Napisano 30 Września 2017 Autor Udostępnij Napisano 30 Września 2017 Przeczyściłem slot PCI-E sprężonym powietrzem i o dziwo ruszyło Narazie wszystko działa Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts