stiffmeister 28 Napisano 27 Września 2017 Udostępnij Napisano 27 Września 2017 Witam, znalazłem dziś na olx fajną ofertę, po kontakcie ze sprzedającym pani podała mi adres sklepu internetowego, jednak moje przeczucie mi mówi że coś tu śmierdzi. Jest ktoś w stanie ocenić czy ta oferta jest wiarygodna? http://nomotel.com/index.php?id_product=47&controller=product Cytuj Link to post Share on other sites
Wento 1825 Napisano 27 Września 2017 Udostępnij Napisano 27 Września 2017 Owa firma wygląda jak krzak, polecam sprawdzić NIP i podejść do tej oferty z dystansem. Jeśli już, to odbiór osobisty. Cytuj Link to post Share on other sites
stiffmeister 28 Napisano 27 Września 2017 Autor Udostępnij Napisano 27 Września 2017 Też o tym myśle, firma jest z torunia tak samo jak ja, więc jutro zadzwonię i spytam o odbiór osobisty. Sprawdzałem też nip właśnie i wygląda na ok. Cena jest mocno podejrzana i stąd mój dystans do tego typu ofert, więc chciałem się upewnić. Cytuj Link to post Share on other sites
roman106 124 Napisano 28 Września 2017 Udostępnij Napisano 28 Września 2017 Telefon nowy, a już otwarty? Przecież na opakowaniu jest plomba. Telefon z Play? Czyli sklep to lombard/komis, ale na stronie się nie przyznają... Analiza adresu z mapki... Rogoźno (nie Toruń)... street view i już wiadomo, że to czteropiętrowy blok mieszkalny, żadnych firm na parterze. Czyli firma krzak z fałszywym adresem. Sprawdzałeś NIP i się nabrałeś? NIP wystawiony na firmę NOMET SP Z O O, adres www.nomet.pl - branża meblowa. Oszuści podszywają się pod istniejącą firmę. Sprzedają nawet nowego galaxy S4. Sami go wyprodukowali, bo produkcja od kilku lat zakończona. Ja bym brał Na pierwszej stronie logo PayPal, w regulaminie oczywiście nie ma takiej płatności, bo PayPal zwraca pieniądze wyłudzone przez oszustów. Cytuj Link to post Share on other sites
Andrzej xxx 0 Napisano 28 Września 2017 Udostępnij Napisano 28 Września 2017 (edytowane) TO JEST OSZUST. Nie dajcie się naciągnąć. Przestrzegam wszystkich ja niestety dałem się nabić w butelkę. Podaje informacje że jest współwłaścicielem komisu i naciąga ludzi na kasę. Sprawę zgłosiłem na policję. Jeśli ktoś ma umiejętności techniczne i wiedzę niech gościa namierza i przesyła informację wszystko będzie przekazane policji. Podajcie ta informację wszędzie gdzie można, żeby nie naciągną więcej osób. Tu jest link do sklepu do którego odsyła oszust. NIE KUPUJCIE NIC NA JEGO AUKCJACH NA OLX wystawia s6, s7, kilka iPhon-ów. http://nomotel.com/index.php Edytowane 28 Września 2017 przez Andrzej xxx Cytuj Link to post Share on other sites
Pyziop 0 Napisano 12 Października 2017 Udostępnij Napisano 12 Października 2017 Witam ja równiez zostałem oszukany prosze o kontakt osoby poszkodowane na numer 602749895 TO JEST OSZUST. Nie dajcie się naciągnąć. Przestrzegam wszystkich ja niestety dałem się nabić w butelkę. Podaje informacje że jest współwłaścicielem komisu i naciąga ludzi na kasę. Sprawę zgłosiłem na policję. Jeśli ktoś ma umiejętności techniczne i wiedzę niech gościa namierza i przesyła informację wszystko będzie przekazane policji. Podajcie ta informację wszędzie gdzie można, żeby nie naciągną więcej osób. Tu jest link do sklepu do którego odsyła oszust. NIE KUPUJCIE NIC NA JEGO AUKCJACH NA OLX wystawia s6, s7, kilka iPhon-ów. http://nomotel.com/index.php Prosze o kontakt Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts