Leesiuu 538 Napisano 20 Września 2017 Udostępnij Napisano 20 Września 2017 Cześć, mam problem z moją płytą główną.. wróć, z ustawieniem mojej płyty głównej. Mianowicie - nie wiem jaką opcję powinienem zaznaczyć (odznaczyć), aby po wyłączeniu komputera nie było przekazywane napięcie na peryferia USB. Jest to o tyle denerwujące, że w nocy, kiedy przypadkiem ruszę myszką lub nacisnę klawiaturę od razu urządzenie się podświetla i już nie gaśnie. A klawiatura potrafi oświetlić niezły kawałek pokoju... Jakieś rady? Moja płyta główna: ASUS Z170 Deluxe Cytuj Link to post Share on other sites
jakub1t 1683 Napisano 20 Września 2017 Udostępnij Napisano 20 Września 2017 Sprawdź czy nie ma zworki na plycie odpowiedzialnej za to . Tak mam w swojej z tego co pamiętam . Cytuj Link to post Share on other sites
jarrino 3912 Napisano 20 Września 2017 Udostępnij Napisano 20 Września 2017 Takie ustawienie MUSI być w biosie. Jeśli trudno je znaleźć,to zasilacz ma taki "pstryczek" z tyłu i po kłopocie... Cytuj Link to post Share on other sites
slo1q 337 Napisano 20 Września 2017 Udostępnij Napisano 20 Września 2017 Myślę, iż ten wątek Ci pomoże: http://forum.benchmark.pl/topic/243814-usb-podaje-napi%C4%99cie-nawet-przy-wy%C5%82%C4%85czonym-komputerze-asrock-z87-extreme4/ 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Rozwiązanie Leesiuu 538 Napisano 21 Września 2017 Autor Rozwiązanie Udostępnij Napisano 21 Września 2017 to zasilacz ma taki "pstryczek" z tyłu i po kłopocie... Weź, bo ja Cię pstryknę Nie widzi mi się codziennie nurkować pod biurko kilka razy Znalazłem rozwiązanie bliżniacze do tego co podałeś @slo1q. Podobno właśnie tryb S4/S5 pomaga i wyłącza napięcia na USB Dziękuję za wskazówki. Pomogło ustawienie ErP na S4/S5 - wyłączyło to wszystko co potrzebowałem // Do zamknięcia Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts