Skocz do zawartości

Karty Graficzne od Gainwarda

Recommended Posts

Witam, planuje kupic nowy komputer. Wszystko ze sklepu esc.pl . Karte wybralem taka : klik

Jednak na temat kart graficznych Gainwarda slyszalem rozne opinie, jedni mowia, ze sa wadliwe i serwisowanie trwa dlugo, jedni mowia ze sa bardzo dobre. Na cichej pracy mi nie zalezy (no ale z kolei nie chce miec odkurzacza zmiast komputera :rudolph: ), prawie caly czas siedzie w sluchawkach :menda: Tutaj bardzo dobre opinie i obszerny test : klik. Co Wy sadzicie o Gainwardzie?

ja napiszę tak:

kiedyś gainward był taką marką jak kingston w swojej kategorii, czyli pełen wypas. Później przejął ich Palit.

Teraz Gainward technicznie to dobre i tanie karty, ale podobno z serwisem są kłopoty (w znak.pl odradzali przez to zakup produktów tej marki), tzn. że ociągają się strasznie, wszystko poszło na rzecz Palita, gdzie serwis jest dobry (tak jakby olewali gainwarda).

Tak więc Palit jak najbardziej tak, ale gainward.... no cóż sam zdecyduj.

Ja miałem już dwa Gainwardy: stary poczciwy Radeon X1050 256, który od początku nie działał jak powinien i zamieniłem na ten sam model tylko od PowerColor. I GF8600 512, ale ona poszła z dymem (dosłownie) w starym kompie (wina 350W no-name)...

Może miałem pecha, ale więcej nie kupię żadnej karty od tej firmy.

Ja osobiście mam Gainwarda z serii GS 9600GT 1GB i robi robotę ;)

Karta ta sama automatycznie dostosowuje obroty wentylatora podczas obciążenia. Po za tym bardzo dobrze radzi sobie z grami. Na twoim miejscu nie zastanawiał bym się tylko brał tego GTX260 jeszcze za taką cenę ! ;)

Witam, mam 4870 512 Golden Sample i powiem tak, początkowo tragedia. Artefakty, zerowe oc i wogóle żenada. Ale przestawiłem magiczny przycisk z tyłu karty na normal. I jest super. Podkreciłem ją, ile sie dało w CCC tj. 790/1050. Całkowicie stabilnie, wentylatorów nie słychać. ogólnie polecam. ; )

• 2 miesiące temu...

Sam kupiłem Gainwarda 4850 i nowa karta ze sklepu sypała artefaktami ;)

szybka wymiana na drugi egzemplarz i chodzi ładnie już rok :D

a temperatury ? tyle się naczytałem o "suszarkach" 90st. w cieniu :D

u mnie było max chyba 60st. (w/g riva tuner) i na prawde przyzwoicie cicho.

teraz accelero s1 rev.2 + silentium 120 i miodzio :P idle 30/35 stopni ! w stresie nie przekracza 50.