Evans 0 Napisano 26 Czerwca 2009 Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2009 Witam, planuje kupic nowy komputer. Wszystko ze sklepu esc.pl . Karte wybralem taka : klik Jednak na temat kart graficznych Gainwarda slyszalem rozne opinie, jedni mowia, ze sa wadliwe i serwisowanie trwa dlugo, jedni mowia ze sa bardzo dobre. Na cichej pracy mi nie zalezy (no ale z kolei nie chce miec odkurzacza zmiast komputera ), prawie caly czas siedzie w sluchawkach Tutaj bardzo dobre opinie i obszerny test : klik. Co Wy sadzicie o Gainwardzie? Cytuj Link to post Share on other sites
Quantinum 0 Napisano 26 Czerwca 2009 Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2009 powiem ze mam ganiwka 4850 ddr5 . Głosny , ale tak jak Ty mam sluchawki i mi nie przeszkadza! Polecam Cytuj Link to post Share on other sites
multijumper 1 Napisano 26 Czerwca 2009 Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2009 Witam Syn ma 7800GTX tej firmy a była kupowana jako nowość ładnych pare lat temu i do dziś zero problemu, jedyne co było zmieniane to cooler (pasywne na "heat pipe' i do tego wentyle 2x80mm). Ogólnie to dobra marka chociaż dziś wole EVGA. Cytuj Link to post Share on other sites
Evans 0 Napisano 26 Czerwca 2009 Autor Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2009 Fakt, EVGA robi teraz najlepsze karty ( GTX260 SSC ) ale na taka mnie juz niestac. Gainward robi za to tanie karty, z niereferencyjnym chlodzeniem i tak jak mowicie - dobrej jakosci Cytuj Link to post Share on other sites
_nick_ 19 Napisano 26 Czerwca 2009 Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2009 ja napiszę tak: kiedyś gainward był taką marką jak kingston w swojej kategorii, czyli pełen wypas. Później przejął ich Palit. Teraz Gainward technicznie to dobre i tanie karty, ale podobno z serwisem są kłopoty (w znak.pl odradzali przez to zakup produktów tej marki), tzn. że ociągają się strasznie, wszystko poszło na rzecz Palita, gdzie serwis jest dobry (tak jakby olewali gainwarda). Tak więc Palit jak najbardziej tak, ale gainward.... no cóż sam zdecyduj. Cytuj Link to post Share on other sites
pepe-pa 0 Napisano 26 Czerwca 2009 Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2009 Wiele czytałem, z wieloma ludźmi gadałem i niby wszystko ok, ale niesmak pozostaje... Cytuj Link to post Share on other sites
Pitek_ 0 Napisano 26 Czerwca 2009 Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2009 Ja miałem już dwa Gainwardy: stary poczciwy Radeon X1050 256, który od początku nie działał jak powinien i zamieniłem na ten sam model tylko od PowerColor. I GF8600 512, ale ona poszła z dymem (dosłownie) w starym kompie (wina 350W no-name)... Może miałem pecha, ale więcej nie kupię żadnej karty od tej firmy. Cytuj Link to post Share on other sites
carless 0 Napisano 28 Czerwca 2009 Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2009 Posiadam Gainwarda HD4870GS ok. 5 miesięcy i nie sprawia żadnych problemów. Chłodzenie, kiedy działa na 60%, zaczyna przeszkadzać, ale 60% uzyskałem tylko w trybie turbo w Crysis. Cytuj Link to post Share on other sites
Coksik 0 Napisano 29 Czerwca 2009 Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2009 Ja osobiście mam Gainwarda z serii GS 9600GT 1GB i robi robotę Karta ta sama automatycznie dostosowuje obroty wentylatora podczas obciążenia. Po za tym bardzo dobrze radzi sobie z grami. Na twoim miejscu nie zastanawiał bym się tylko brał tego GTX260 jeszcze za taką cenę ! Cytuj Link to post Share on other sites
jan Kowalski 0 Napisano 30 Czerwca 2009 Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2009 Witam, mam 4870 512 Golden Sample i powiem tak, początkowo tragedia. Artefakty, zerowe oc i wogóle żenada. Ale przestawiłem magiczny przycisk z tyłu karty na normal. I jest super. Podkreciłem ją, ile sie dało w CCC tj. 790/1050. Całkowicie stabilnie, wentylatorów nie słychać. ogólnie polecam. ; ) Cytuj Link to post Share on other sites
worm 17833 Napisano 21 Września 2009 Udostępnij Napisano 21 Września 2009 Sam kupiłem Gainwarda 4850 i nowa karta ze sklepu sypała artefaktami szybka wymiana na drugi egzemplarz i chodzi ładnie już rok a temperatury ? tyle się naczytałem o "suszarkach" 90st. w cieniu u mnie było max chyba 60st. (w/g riva tuner) i na prawde przyzwoicie cicho. teraz accelero s1 rev.2 + silentium 120 i miodzio idle 30/35 stopni ! w stresie nie przekracza 50. Cytuj Link to post Share on other sites
Irek. 0 Napisano 22 Września 2009 Udostępnij Napisano 22 Września 2009 mam 4870 1GB Golden Sample i jest dobrze oprocz chalasu jeszcze nie mialem takiej glosnej karty. Jeszcze cos ,karta wymaga dobrego CPU moj E8500 na standardzie byl za slaby dopiero od okolo 4GB dal GPU to czego chciala Cytuj Link to post Share on other sites
kwscore 0 Napisano 22 Września 2009 Udostępnij Napisano 22 Września 2009 kilka miechów już ją mam w drugim kompie za cicha nie jest ale żadnych problemów nigdy nie miałem temp max w grach nie przekracza 60 Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts