Skocz do zawartości

Acer Predator XB271HU - rozwalona matryca przez dziewczyne

Recommended Posts

https://www.komputronik.pl/product/289845/acer-predator-xb271hubmiprz-165hz-g-sync-.html?utm_source=Ceneo&utm_medium=link&utm_campaign=NiePromo

Witam, dzisiaj dziewczyna sieknela porzadnie z nerwow mi monitorem. Za monitor zaplacilem 3500zl rok temu, dzis widzialem po 2900zl nowki.

Matryca w tym monitorze IPS 165HZ GSYNC matowa jest zniszczona, zalana. Wszystko inne w tym monitorze dziala.

Mam nadal gwarancje ale chyba nie pomoze? Ile taka matryca moze kosztowac, kupno - wymiana jej mniej wiecej. Orientuje sie ktos? 

pozdrawiam

na gwarancje nie licz, wymiana parę stów raczej będzie kosztować ale nikt ci tego nie wyceni ot tak. 

dzwon i pytaj - > https://www.acer.com/ac/pl/PL/content/service-contact

okej rozumiem....

Dlaczego twierdzisz zeby na gwarancje nie liczyl? a co jezeli napisze ze sama z siebie matryca sie zepsula. Np podlaczalem kabel ponownie hdmi i matryca sie zalala lub cokolwiek innego.

pozdrawiam

okej rozumiem....

Dlaczego twierdzisz zeby na gwarancje nie liczyl? a co jezeli napisze ze sama z siebie matryca sie zepsula. Np podlaczalem kabel ponownie hdmi i matryca sie zalala lub cokolwiek innego.

pozdrawiam

myślisz, że ktoś taki  głupi a Ty mądry ?  To byłby taki pierwszy w historii przypadek, żeby po podłączeniu kabla matryca się nagle zalała. zj*****a ci monitor za 3k i się z tym licz, kasa poszła w kibel. Szukaj używki albo złóż się  z nią na nowy ;)

3700zl naprawa u acera. Wiecej niz kosztuje nowka.

sama matryca model fabryczny: KL27005.026    kosztuje po 700-1000 euro w internecie.

Powiedzieli mi ze zalana matryca to uszkodzenie fizyczne? cos takiego i nie podlega gwarancji.

Jest jakakolwiek szansa zeby jednak mogli mi to naprawic za darmo czy zapomniec i 3500zl na smietnik....?

Niezle, mam swietny humor.

Edytowane przez forum_forum
  • Popieram 1

Gwarancja to gwarancja, przeczytaj jej zasady, będziesz mieć napisane że uszkodzenia fizyczne, czyli nie wina samego monitora nie podlega jej. Kupuj nowy monitor, bo już nic nie zrobisz, a drugie to jeżeli masz jakoś udokumentowane że dziewczyna ci to rozwaliła, to możesz pójść drogą sądową etc. by ci za to zapłaciła.

Ale @@tomo27 ma rację, zostawiać dziewczynę bo zepsuła monitor to trochę dziecinada, tak samo dziwnie by mi było oczekiwać od niej za to pieniędzy, a tym bardziej drogą sądową. Wątpię że zrobiła to celowo ;p

Ale jakby była sytuacja odwrotna, to znaczy: Temat założyłaby jakaś dziewczyna i napisała że chłopak rozwalił jej monitor, to od razu byście nawoływali żeby płacił i może nawet drogą sądową, tak co się "gnojowi" odechce. Ale że w tym wypadku dziewczyna jest winna, to wy ją od razu uniewinniacie, a z pierwszego postu jasno wynika, że zrobiła to celowo z nerwów.

Jakby to było niechcący to rozumiem, ale z nerwów takie coś odwalić i zniszczyć komuś sprzęt, który kosztuje bardzo dużo bo 3,5 kloca. Ja bym się nie patyczkował: niech zwraca ci całą kwotę za Monitor, tym bardziej że musisz mieć kasę na naprawę, bądź kupno nowego.

Ale jakby była sytuacja odwrotna, to znaczy: Temat założyłaby jakaś dziewczyna i napisała że chłopak rozwalił jej monitor, to od razu byście nawoływali żeby płacił i może nawet drogą sądową, tak co się "gnojowi" odechce. Ale że w tym wypadku dziewczyna jest winna, to wy ją od razu uniewinniacie, a z pierwszego postu jasno wynika, że zrobiła to celowo z nerwów.

Jakby to było niechcący to rozumiem, ale z nerwów takie coś odwalić i zniszczyć komuś sprzęt, który kosztuje bardzo dużo bo 3,5 kloca. Ja bym się nie patyczkował: niech zwraca ci całą kwotę za Monitor, tym bardziej że musisz mieć kasę na naprawę, bądź kupno nowego.

Nie wiem jakby było w drugą stronę, raczej tak samo dziwnie jak się z kimś jest i nagle zerwać bo zj****ł Ci monitor za 3500... To jak Ci żona ro********i samochód ze swojej winy to weźmiesz rozwód? :P 

Co do ro*******a z nerwów to dla mnie i tak patologia na*********ć monitorem (i to nie swoim) jak się jest zdenerwowanym więc tym bardziej sobie nie wyobrażam sytuacji xd

Gość
This topic is now closed to further replies.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...