forum_forum 8 Napisano 7 Września 2017 Udostępnij Napisano 7 Września 2017 https://www.komputronik.pl/product/289845/acer-predator-xb271hubmiprz-165hz-g-sync-.html?utm_source=Ceneo&utm_medium=link&utm_campaign=NiePromo Witam, dzisiaj dziewczyna sieknela porzadnie z nerwow mi monitorem. Za monitor zaplacilem 3500zl rok temu, dzis widzialem po 2900zl nowki. Matryca w tym monitorze IPS 165HZ GSYNC matowa jest zniszczona, zalana. Wszystko inne w tym monitorze dziala. Mam nadal gwarancje ale chyba nie pomoze? Ile taka matryca moze kosztowac, kupno - wymiana jej mniej wiecej. Orientuje sie ktos? pozdrawiam Link to post Share on other sites
Popularne posty Threadripper 57 Napisano 7 Września 2017 Popularne posty Udostępnij Napisano 7 Września 2017 Ty zacznij od wymiany dziewczyny a nie matrycy, łącze sie w bólu. 25 Link to post Share on other sites
gustine 1003 Napisano 8 Września 2017 Udostępnij Napisano 8 Września 2017 troll czy Ty tak na poważnie ? Link to post Share on other sites
forum_forum 8 Napisano 8 Września 2017 Autor Udostępnij Napisano 8 Września 2017 (edytowane) powaznie - wyprowadzam sie dzis od niej. Wie ktos moze czy gwarancja cos zdziala za darmo/za oplata i jakie koszta moga byc? Domyslam sie ze bardzo wysokie.... Edytowane 8 Września 2017 przez forum_forum 1 Link to post Share on other sites
gustine 1003 Napisano 8 Września 2017 Udostępnij Napisano 8 Września 2017 na gwarancje nie licz, wymiana parę stów raczej będzie kosztować ale nikt ci tego nie wyceni ot tak. dzwon i pytaj - > https://www.acer.com/ac/pl/PL/content/service-contact Link to post Share on other sites
forum_forum 8 Napisano 8 Września 2017 Autor Udostępnij Napisano 8 Września 2017 na gwarancje nie licz, wymiana parę stów raczej będzie kosztować ale nikt ci tego nie wyceni ot tak. dzwon i pytaj - > https://www.acer.com/ac/pl/PL/content/service-contact okej rozumiem.... Dlaczego twierdzisz zeby na gwarancje nie liczyl? a co jezeli napisze ze sama z siebie matryca sie zepsula. Np podlaczalem kabel ponownie hdmi i matryca sie zalala lub cokolwiek innego. pozdrawiam Link to post Share on other sites
serafin1 125 Napisano 8 Września 2017 Udostępnij Napisano 8 Września 2017 okej rozumiem.... Dlaczego twierdzisz zeby na gwarancje nie liczyl? a co jezeli napisze ze sama z siebie matryca sie zepsula. Np podlaczalem kabel ponownie hdmi i matryca sie zalala lub cokolwiek innego. pozdrawiam myślisz, że ktoś taki głupi a Ty mądry ? To byłby taki pierwszy w historii przypadek, żeby po podłączeniu kabla matryca się nagle zalała. zj*****a ci monitor za 3k i się z tym licz, kasa poszła w kibel. Szukaj używki albo złóż się z nią na nowy Link to post Share on other sites
forum_forum 8 Napisano 11 Września 2017 Autor Udostępnij Napisano 11 Września 2017 (edytowane) 3700zl naprawa u acera. Wiecej niz kosztuje nowka. sama matryca model fabryczny: KL27005.026 kosztuje po 700-1000 euro w internecie. Powiedzieli mi ze zalana matryca to uszkodzenie fizyczne? cos takiego i nie podlega gwarancji. Jest jakakolwiek szansa zeby jednak mogli mi to naprawic za darmo czy zapomniec i 3500zl na smietnik....? Niezle, mam swietny humor. Edytowane 11 Września 2017 przez forum_forum 1 Link to post Share on other sites
Tankersss 398 Napisano 11 Września 2017 Udostępnij Napisano 11 Września 2017 Gwarancja to gwarancja, przeczytaj jej zasady, będziesz mieć napisane że uszkodzenia fizyczne, czyli nie wina samego monitora nie podlega jej. Kupuj nowy monitor, bo już nic nie zrobisz, a drugie to jeżeli masz jakoś udokumentowane że dziewczyna ci to rozwaliła, to możesz pójść drogą sądową etc. by ci za to zapłaciła. Link to post Share on other sites
tomo27 3209 Napisano 11 Września 2017 Udostępnij Napisano 11 Września 2017 Masz 13lat? Locha Ci monitor rozwaliła to ja zostawiasz? W sumie lepiej dla niej, kto by chciał być z tak niedojrzałym czlowiekiem. Link to post Share on other sites
Threadripper 57 Napisano 11 Września 2017 Udostępnij Napisano 11 Września 2017 (edytowane) Masz 13lat? Locha Ci monitor rozwaliła to ja zostawiasz? W sumie lepiej dla niej, kto by chciał być z tak niedojrzałym czlowiekiem. Ty tak serio ? Nadal mieszkasz z rodzicami prawda ? Edytowane 11 Września 2017 przez Threadripper Link to post Share on other sites
tomo27 3209 Napisano 11 Września 2017 Udostępnij Napisano 11 Września 2017 Tak, mam 33 lata i mieszkam z rodzicami, a mama właśnie mi obiad robi, a co? Link to post Share on other sites
Threadripper 57 Napisano 11 Września 2017 Udostępnij Napisano 11 Września 2017 Tak, mam 33 lata i mieszkam z rodzicami, a mama właśnie mi obiad robi, a co? A to że widać. Link to post Share on other sites
tomo27 3209 Napisano 11 Września 2017 Udostępnij Napisano 11 Września 2017 Nie wiem jak przez kabel jesteś w stanie stwierdzić, iż coś "WIDAĆ". Link to post Share on other sites
worm 17837 Napisano 11 Września 2017 Udostępnij Napisano 11 Września 2017 Panowie, takie docinki proszę załatwiać gdzie indziej. Link to post Share on other sites
spidster135 29 Napisano 11 Września 2017 Udostępnij Napisano 11 Września 2017 Ale @@tomo27 ma rację, zostawiać dziewczynę bo zepsuła monitor to trochę dziecinada, tak samo dziwnie by mi było oczekiwać od niej za to pieniędzy, a tym bardziej drogą sądową. Wątpię że zrobiła to celowo ;p Link to post Share on other sites
Pepis 1009 Napisano 12 Września 2017 Udostępnij Napisano 12 Września 2017 Taka wymiana często droższa od nowego monitora. Pisz prosto do polskiego dystrybutora acer'a Link to post Share on other sites
Wizbone872 3 Napisano 12 Września 2017 Udostępnij Napisano 12 Września 2017 Ale @@tomo27 ma rację, zostawiać dziewczynę bo zepsuła monitor to trochę dziecinada, tak samo dziwnie by mi było oczekiwać od niej za to pieniędzy, a tym bardziej drogą sądową. Wątpię że zrobiła to celowo ;p Ale jakby była sytuacja odwrotna, to znaczy: Temat założyłaby jakaś dziewczyna i napisała że chłopak rozwalił jej monitor, to od razu byście nawoływali żeby płacił i może nawet drogą sądową, tak co się "gnojowi" odechce. Ale że w tym wypadku dziewczyna jest winna, to wy ją od razu uniewinniacie, a z pierwszego postu jasno wynika, że zrobiła to celowo z nerwów. Jakby to było niechcący to rozumiem, ale z nerwów takie coś odwalić i zniszczyć komuś sprzęt, który kosztuje bardzo dużo bo 3,5 kloca. Ja bym się nie patyczkował: niech zwraca ci całą kwotę za Monitor, tym bardziej że musisz mieć kasę na naprawę, bądź kupno nowego. Link to post Share on other sites
spidster135 29 Napisano 12 Września 2017 Udostępnij Napisano 12 Września 2017 Ale jakby była sytuacja odwrotna, to znaczy: Temat założyłaby jakaś dziewczyna i napisała że chłopak rozwalił jej monitor, to od razu byście nawoływali żeby płacił i może nawet drogą sądową, tak co się "gnojowi" odechce. Ale że w tym wypadku dziewczyna jest winna, to wy ją od razu uniewinniacie, a z pierwszego postu jasno wynika, że zrobiła to celowo z nerwów. Jakby to było niechcący to rozumiem, ale z nerwów takie coś odwalić i zniszczyć komuś sprzęt, który kosztuje bardzo dużo bo 3,5 kloca. Ja bym się nie patyczkował: niech zwraca ci całą kwotę za Monitor, tym bardziej że musisz mieć kasę na naprawę, bądź kupno nowego. Nie wiem jakby było w drugą stronę, raczej tak samo dziwnie jak się z kimś jest i nagle zerwać bo zj****ł Ci monitor za 3500... To jak Ci żona ro********i samochód ze swojej winy to weźmiesz rozwód? Co do ro*******a z nerwów to dla mnie i tak patologia na*********ć monitorem (i to nie swoim) jak się jest zdenerwowanym więc tym bardziej sobie nie wyobrażam sytuacji xd Link to post Share on other sites
worm 17837 Napisano 12 Września 2017 Udostępnij Napisano 12 Września 2017 Widzę, że posty zbaczają z tematu. Zamykam. ps. jeśli autor będzie chciał kontynuować, to wyczyścimy wątek. 1 Link to post Share on other sites
Recommended Posts