piotrek02 0 Napisano 1 Lipca 2009 Udostępnij Napisano 1 Lipca 2009 w takim razie niech mu jeszcze reszte miejsca w obudowie wiatrakami wypchaja - zamiast klimy w domu bo ja to 5 razy dziennie prysznic a i tak kleje sie niemilosiernie... Link to post Share on other sites
Darodaredevil 1 Napisano 1 Lipca 2009 Udostępnij Napisano 1 Lipca 2009 z tego co wiem to właśnie firespace chce wziasc jakas mocna grafe z GT300 lub nowych radków dlatego grafy teraz wymieniac nie będzie. To odpada, podobnie dyski i naped i obudowa. W zasadzie to poza Core i7 potrzebna bedzie plyta, zasilacz i RAM. Prawdopodobnie bez coolera na procek bo już teraz się jakieś LC szukowało u niego (patrzcie profil). 6GB RAM to byłoby minimum bo pracuje z programami graficznymi. Ale lepiej nie dzielic skory na niedzwiedziu bo wygra jeszcze jakiś "bunio" i będzie śmiech Link to post Share on other sites
Zeratul 1 Napisano 1 Lipca 2009 Udostępnij Napisano 1 Lipca 2009 @Darodaredevil nawet nie mów, że ktoś taki wygra bo będzie miał... co do sprzętu to masz rację, chociaż zależy jaką ma tą budę i zasilacz, bo w profilu nie podaje pozdrawiam Link to post Share on other sites
sevae 8 Napisano 1 Lipca 2009 Udostępnij Napisano 1 Lipca 2009 No może być różnie... ja bym wyników nie był pewien (historia mnie tego nauczyła...). Link to post Share on other sites
piotrek02 0 Napisano 1 Lipca 2009 Udostępnij Napisano 1 Lipca 2009 bunio... tiaaa... jak taki ktos wygra to sie przenosze na pudelka no to moze wiecej tego ramu... 12GB? to moze niech sie redakcja z nim dogada i jak dorzuci cos od siebie to niech go zwoduja skurczybyka:D Link to post Share on other sites
Darodaredevil 1 Napisano 1 Lipca 2009 Udostępnij Napisano 1 Lipca 2009 No może być różnie... ja bym wyników nie był pewien (historia mnie tego nauczyła...).dlatego też nie chcę zapeszać. Zeratul wrzuć na luz, Bunio przecież ma ogromny wkład w rozwój forum, ma mnóstwó nienaspamowanych postów, pisze newsy nie zfudzilli nie używając copy/paste i sam wiesz.. No chłopak ma starego adaxa wiec trzeba go wspomóc. A powaznie - 12GB RAM to świetna opcja tylko budżet ciasny... Link to post Share on other sites
Zeratul 1 Napisano 1 Lipca 2009 Udostępnij Napisano 1 Lipca 2009 myślę że może lepiej byłoby polecieć w drugi dysk do raid0 niż w drugie 6 GB RAM ja jednak proszę ponownie aby nie przesądzać z góry, bo historia nas nauczyła, że nie wszystko jest pewne @Darodaredevil w życiu nie byłem tak wyluzowany jak teraz bunio owszem jest ********** aktywny, nawet firespace760 się chowa, ale jak teraz ktoś taki wygra to będzie już przegięcie, mi już wystarczy grynkowski pozdrawiam Link to post Share on other sites
Darodaredevil 1 Napisano 1 Lipca 2009 Udostępnij Napisano 1 Lipca 2009 ogólnie dwa dyski to niezly pomysl w kazdym przypadku. Ja bym się zastanawiał między seagate 500Gb a wd 500GB, w obu przypadkach z 32MB cache. EDIT: jak już mówiłem - koniec dzielenia skóry na niedźwiedziu. Dlatego przypominam o głosowaniu na firespace760 Link to post Share on other sites
gormar 0 Napisano 1 Lipca 2009 Udostępnij Napisano 1 Lipca 2009 A ja chciałem spytać, czy to normalne, że po oddaniu głosu mam na stronie, która pojawia się po zgłoszeniu odpowiedzi, tekst: "Pytanie otwarte.", zamiast faktycznie wpisanych informacji ? :help: Edit: OK sam sobie odpowiem. To normalne zjawisko ! A wnioskuje to z faktu, że identyczna informacja pojawiła mi się przy okazji konkursu QNAP, a jak teraz patrze w profilu Konkursy odpowiedzi mam takie jakie wpisałem. Dziękuje za uwagę . Poza tym potwierdza to także Zeratul. THX. Edit 2: Oj widzę, że wpakowałem się z moim postem wprost pod ogień sfrustrowanego małolata . Link to post Share on other sites
piotrek02 0 Napisano 1 Lipca 2009 Udostępnij Napisano 1 Lipca 2009 aj , bo widzisz , juz na temat rozmawialismy to powiedzial co wiedzial desperat jeden... a tak wogole apropo tej edycji z runiem to wg mnie powinni wprowadzic wymog napisania mini recki na temat ulepszonego sprzetu przez laureata... Link to post Share on other sites
Darius 0 Napisano 1 Lipca 2009 Udostępnij Napisano 1 Lipca 2009 Głupi mówi co wie, mądry wie co mówi. Pozdrowienia dla sfrustrownych wykpionych przez los, zdebilałych bywalców(tylko niektórych)tego forum. Dość walenia zacznijcie myslec bo jak widze 20latki(jesli dane są prawdziwe) są bardziej tępe niż..nie mam pomysłu . na upgrade pc zasłużyli wszyscy. Spokojnie do 50 się doczekacie ale nic sie z wami nie zmnieni(wcześnijszy post pisałem 10minut) Link to post Share on other sites
piotrek02 0 Napisano 1 Lipca 2009 Udostępnij Napisano 1 Lipca 2009 co do tej mini recki po upgrade to nawet chodzi o to bardziej zeby autor swoje spostrzezenia zawarl , zeby widac bylo jego szczescie , zeby sie podzielil nim... bo np. w przypadku runia to nie bylo czego porownywac:> Link to post Share on other sites
piotrek02 0 Napisano 1 Lipca 2009 Udostępnij Napisano 1 Lipca 2009 Nigdy nie rozmawiaj z debilem - najpierw sprowadzi Cie do swojego poziomu a potem pokona doświadczeniem Oryginal... Oryginal brzmial: "Nigdy nie rozmawiaj z idiota, najpierw sprowadzi Cie do swojego poziomu, a potem pokona doswiadczeniem." w kazdym razie kazdy wie o co chodzi;) co myslicie o tym zeby oficjalnie zwrocic sie do redakcji aby w jakis sposob wymuszala na laureatach USB napisania mini recki o upgrade'owanym sprzecie? Link to post Share on other sites
mICh@eL 335 Napisano 1 Lipca 2009 Udostępnij Napisano 1 Lipca 2009 O nie... Jest już nasz kochany Moderator Link to post Share on other sites
Arcziy 4 Napisano 1 Lipca 2009 Udostępnij Napisano 1 Lipca 2009 O nie... Jest już nasz kochany Moderator bez przesady nie jest taki zły Trochę się czepia moich zdjęć że nie wymiarowe ale zawsze może być gorzej Link to post Share on other sites
piotrek02 0 Napisano 1 Lipca 2009 Udostępnij Napisano 1 Lipca 2009 Chyba przeszedl... Ja zyje! kolega Darius chyba nie przetrwal... uczcijmy go ... albo nie:D Moderatorzy jednak sa potrzebni... bo ten frustrat by nam spokoju nie dal:> Bana mu na rece zalozyc , ewentualnie obciac:D Ponawiam pytanie: co myslicie o tym zeby oficjalnie zwrocic sie do redakcji aby w jakis sposob wymuszala na laureatach USB napisania mini recki o upgrade'owanym sprzecie? Link to post Share on other sites
Darius 0 Napisano 1 Lipca 2009 Udostępnij Napisano 1 Lipca 2009 Mam sie dobrze a wy? http://miniprofile.xfire.com/bg/wow/type/0/aleksander67.png Link to post Share on other sites
multijumper 1 Napisano 1 Lipca 2009 Udostępnij Napisano 1 Lipca 2009 Mam sie dobrze a wy?Jak tak dalej pójdzie to krótka będzie twoja radość Link to post Share on other sites
sevae 8 Napisano 1 Lipca 2009 Udostępnij Napisano 1 Lipca 2009 Chyba nawet ja tak nie grałem na nosie "A" Link to post Share on other sites
multijumper 1 Napisano 1 Lipca 2009 Udostępnij Napisano 1 Lipca 2009 Na dziewięć postów ani jeden dotyczący spraw PC czy czegokolwiek z zakresu forum. Kolo pomylił adres i tyle... Link to post Share on other sites
Zeratul 1 Napisano 1 Lipca 2009 Udostępnij Napisano 1 Lipca 2009 @Darius edytujemy posty, bo nie będziesz się miał dobrze jak mówisz a tak w ogóle co to ma być (to drugie) pozdrawiam nie no to jest przegięcie żeby takie rzeczy na forum pisać zgłaszam to do Moderatora zaraz jak Twoje zachowanie Darius się nie zmieni pozdrawiam Link to post Share on other sites
multijumper 1 Napisano 1 Lipca 2009 Udostępnij Napisano 1 Lipca 2009 @Darius Na takich to szkoda czasu...już sie wykazałeś Skończyłem z Tobą gadać Link to post Share on other sites
Warrk 5 Napisano 1 Lipca 2009 Udostępnij Napisano 1 Lipca 2009 Slyszalem co sie tu dzialo - jakies oszolomy i wogle, ale do rzeczy gdaby ktos nie pamioetal to zestaw firespace760 to: Intel Core2 Duo E6300 1,86GHz @ 2.8 GHz Gigabyte GA-EP35-DS3L Sapphire Radeon HD 4850 Dual Slot Fansink G.Skill F2-8000CL5D-4GBPQ 4x2GB Samsung Spinpoint F1 320 GB Cooler Master Dominator CM690 Chieftec GPS-450AA-101A Jezeli zasluzenie wygra to bedzie mial sporo sprzetu do sprzedania niestety wliczajac w to zasilacz Chieftec GPS-450AA-101A, wiec ponownie 3k nie wystarczy na dobre chlodzenie. co myslicie o tym zeby oficjalnie zwrocic sie do redakcji aby w jakis sposob wymuszala na laureatach USB napisania mini recki o upgrade'owanym sprzecie?. Pomysl jest niezly tylko jak go wyegzekwowac ? EDIT: Firespace760 dzisiaj lub jutro przelamie granice 600 newsow a zaczal pisac 30/12/2008 (5 newsow dziennie wliczajac niedziele i swieta), ten gosc jest niesamowity moim zdaniem. A wy co myslicie ? Link to post Share on other sites
multijumper 1 Napisano 1 Lipca 2009 Udostępnij Napisano 1 Lipca 2009 @Warrk Jest pomysł rozkupimy stare graty ja zamawiam RAM i CPU...wszyscy widzieli byłem pierwszy edit : A co tu gadać "djobeł nie kogut" tyle że jeszcze za wcześnie o zwycięscy... Link to post Share on other sites
Lorduś 0 Napisano 1 Lipca 2009 Udostępnij Napisano 1 Lipca 2009 Ja chcę zasilacz - mam już jeden taki, więc zepnę je w crossfire A jakby komuś umknęło - zapraszam do głosowania na Firespace760 - teraz ma 2 rdzeniowy procesor i pisze 5 newsów dziennie. Jak będzie miał 4 rdzeniowy to codziennie skrobnie 2 razy więcej, czyli 10, albo jak włączy HT to wirtualnie walnie 20. Link to post Share on other sites
Recommended Posts