vandal454 0 Napisano 30 Sierpnia 2017 Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2017 Szukam kolumn 2.0 ostatnie które posiadałem po dłuższym graniu padł głośnik wysoko tonowy w jednej kolumnie. Przy okazji nie polecam głośników Eltax szkoda pieniędzy. Posiadam wzmacniacz: denon avr-x520btv + sub yamaha. Przymierzam się do: http://www.skleptonsil.pl/maestro-ii-180-3-kolory,id337.html Co polecacie ? Cytuj Link to post Share on other sites
cooger 2076 Napisano 30 Sierpnia 2017 Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2017 Doskonała konstrukcja milordzie! 3 drogi, w tym na basie dwa przetworniki i to wszystko za 900 brutto sztuka. Będzie masować klatę! Nie chce mi się szukać recenzji bo Tobie najwidoczniej też się nie chciało, ale jakoś podejrzewam, że pasmo przenoszenia będzie przypominało krajobraz Kaukazu. Druga spraw - jak mamy coś polecać skoro Ty nie podałeś żadnych informacji o tym gdzie głośniki mają grać, jaką muzykę mają grać i co jest dla Ciebie ważne w dźwięku, czym się kierujesz przy wyborze? Cytuj Link to post Share on other sites
vandal454 0 Napisano 30 Sierpnia 2017 Autor Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2017 (edytowane) Doskonała konstrukcja milordzie! 3 drogi, w tym na basie dwa przetworniki i to wszystko za 900 brutto sztuka. Będzie masować klatę! Nie chce mi się szukać recenzji bo Tobie najwidoczniej też się nie chciało, ale jakoś podejrzewam, że pasmo przenoszenia będzie przypominało krajobraz Kaukazu. Druga spraw - jak mamy coś polecać skoro Ty nie podałeś żadnych informacji o tym gdzie głośniki mają grać, jaką muzykę mają grać i co jest dla Ciebie ważne w dźwięku, czym się kierujesz przy wyborze? Ok. 20 m2 salon 5x4 - Głośniki maja być do kina 5.1 (posiadam już center i tył + sub) - Muzyka głównie rock, house - Film, TV Teraz mam pytanie co do amplitunera mojego czy da rade. Tutaj jego pełna spec: http://manuals.denon.com/AVRX520BT/EU/PL/GFNFSYbsjxinov.php Recenzje czytałem wiele osób chwali, ale także są tacy co mówi że jakoś wykonania za tą cenne jest słaba. Jeszcze mam pytanie co do tych głośników widzę że mają one z tyłu 4 wyjścia dlaczego ? ( 2x + / 2x -) Edytowane 30 Sierpnia 2017 przez vandal454 Cytuj Link to post Share on other sites
cooger 2076 Napisano 30 Sierpnia 2017 Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2017 Pozostaje kwestia jak głośno chcesz naparzać. Wbrew pozorom 2x70W potrafi już napsuć krwi sąsiadom. Patrząc na wymagania to może Ci przypasują, ale ja osobiście to bym je odsłuchał. Dwa zestawy terminali są zapewne do biwiringu, Ciebie to nie dotyczy. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
vandal454 0 Napisano 30 Sierpnia 2017 Autor Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2017 Pozostaje kwestia jak głośno chcesz naparzać. Wbrew pozorom 2x70W potrafi już napsuć krwi sąsiadom. Patrząc na wymagania to może Ci przypasują, ale ja osobiście to bym je odsłuchał. Dwa zestawy terminali są zapewne do biwiringu, Ciebie to nie dotyczy. Ok dzięki wielkie. Co do tego biwiringu one wcale nie muszą być tak podłączone, normalne podłączenie także będzie pasować i wszystkie głośniki będą grac ? Cytuj Link to post Share on other sites
cooger 2076 Napisano 30 Sierpnia 2017 Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2017 Tak, mostkujesz na terminalach. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
katystopej 838 Napisano 30 Sierpnia 2017 Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2017 Cooger, gratuluje ignoranctwa i rzeczowej porady, tonsil maestro to bardzo dobre kolumny w swojej cenie, to, że zrobił je tonsil, nie znaczy że grają jak altusy. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
cooger 2076 Napisano 30 Sierpnia 2017 Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2017 Pokaż pomiary. Z tego co widzę użytkownicy narzekają na nierowne pasmo i brak detalicznosci. Co dokładnie pokrywa się z moimi przewidywaniami. Poza tym nie odradzam tylko zalecalem odsłuch. Także ten tego może jednak zastanów się jakich słów używasz. Cytuj Link to post Share on other sites
Lukson 3410 Napisano 31 Sierpnia 2017 Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2017 Głośniki wysokotonowe nie palą się same z siebie. Winna temu bezmyślność użytkownika i brak pojęcia o sprzęcie audio. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
ALF 28963 Napisano 1 Września 2017 Udostępnij Napisano 1 Września 2017 Eltaxy z Vifą na pokładzie to już wcale nie taki głupi sprzęt. Cytuj Link to post Share on other sites
vandal454 0 Napisano 4 Września 2017 Autor Udostępnij Napisano 4 Września 2017 (edytowane) Głośniki wysokotonowe nie palą się same z siebie. Winna temu bezmyślność użytkownika i brak pojęcia o sprzęcie audio. Oczywiście masz racje nie znam się na sprzęcie audio dlatego też tutaj napisałem, głośniki grały na full + były podbite do +5db i spalił się głośnik + (przetwornik) tak mi się bynajmniej wydaje. Co do Tonsili byłem napalony i miałem kupić online, lecz tak jak cooger wyżej napisał, podjechałem do sklepu audio gdzie akurat były na wystawie i grają naprawdę fajnie. Jestem zadowolony z zakupu. Teraz tylko mam problem co dalej z tymi eltax'ami chciałem kupić głośnik od nich ze sklep lecz strona padała. Teraz pytanie czy jaki głośnik wysoko tonowy kupić 1" 6Ω ? I czy znajdę z podobnymi wymiarami do montażu. Edytowane 4 Września 2017 przez vandal454 Cytuj Link to post Share on other sites
Wulfen 134 Napisano 4 Września 2017 Udostępnij Napisano 4 Września 2017 (edytowane) Cooger, gratuluje ignoranctwa i rzeczowej porady, tonsil maestro to bardzo dobre kolumny w swojej cenie, to, że zrobił je tonsil, nie znaczy że grają jak altusy. Widziałeś jak one są wykonane? W życiu bym ich nie kupił. Z polskich kolumn już lepiej wziąć Pylon Audio. Edytowane 4 Września 2017 przez Wulfen Cytuj Link to post Share on other sites
ALF 28963 Napisano 5 Września 2017 Udostępnij Napisano 5 Września 2017 Teraz tylko mam problem co dalej z tymi eltax'ami chciałem kupić głośnik od nich ze sklep lecz strona padała. Teraz pytanie czy jaki głośnik wysoko tonowy kupić 1" 6Ω ? I czy znajdę z podobnymi wymiarami do montażu. Kup taki jak był oryginalnie montowany, no chyba, że planujesz wymienić oba w obu kolumnach na inne, może lepsze. Napisz do serwisu Eltax-a. Kiedyś dzieciak rozwalił mi membranę w Eltaxach Concept 400 i przez serwis załatwiłem nową i w dość przystępnej cenie. Niewiele już pamiętam bo było to z dobre 10 lat temu ale chyba horn ogarnia serwis w PL https://pl.horn.eu/pl/PL/Serwis/CENTRUM_OBSLUGI_SERWISOWEJ 1 Cytuj Link to post Share on other sites
vandal454 0 Napisano 5 Września 2017 Autor Udostępnij Napisano 5 Września 2017 (edytowane) Widziałeś jak one są wykonane? W życiu bym ich nie kupił. Z polskich kolumn już lepiej wziąć Pylon Audio. Moje wygląda na prawdę super zero takich niedoróbek jak na filmiku. Kup taki jak był oryginalnie montowany, no chyba, że planujesz wymienić oba w obu kolumnach na inne, może lepsze. Napisz do serwisu Eltax-a. Kiedyś dzieciak rozwalił mi membranę w Eltaxach Concept 400 i przez serwis załatwiłem nową i w dość przystępnej cenie. Niewiele już pamiętam bo było to z dobre 10 lat temu ale chyba horn ogarnia serwis w PL https://pl.horn.eu/pl/PL/Serwis/CENTRUM_OBSLUGI_SERWISOWEJ Dzięki wielkie Edytowane 5 Września 2017 przez vandal454 Cytuj Link to post Share on other sites
djgromo 60 Napisano 6 Września 2017 Udostępnij Napisano 6 Września 2017 Ja mogę polecić STX Electrino 250 polskiej produkcji. Poza dobrym brzmieniem fajnie wyglądają i są dostępne w różnych kolorach. Fabrycznie są produkowane na kolcach. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts