mbad1083 0 Napisano 27 Sierpnia 2017 Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2017 Cześć, przymierzam się do zakupu nowego smartfona i jednym z kryteriów wyszukiwania jest to czy będę mógł go używać jako nawigacji w samochodzie w okularach polaryzacyjnych. Z moim obecnym LG G2 nie mam problemów i następny model musi mieć ekran który będzie widoczny w takich okularach. Niestety nie wiem za bardzo w jaki sposób dowiedzieć się czy dany model będzie dla mnie ok. Gdy już zdecyduje się na konkretny model to sprawdzę to jeszcze na żywo w sklepie. Obawiam się jednak że mogę wybrać coś czego nie będę mógł na żywo sprawdzić. G2 ma wyświetlacz IPS i działa ok, pytanie tylko czy należy się tym sugerować czy też może nowe modele IPS mają jakąś specjalną powłokę, która uniemożliwia korzystanie z telefonu w okularach polaryzacyjnych? Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka Cytuj Link to post Share on other sites
Wento 1825 Napisano 27 Sierpnia 2017 Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2017 Najlepiej, abyś przeszedł się do sklepu i sprawdził telefony, które Cię interesują. Na ogół producenci nie podają takich informacji. Wyłącz podpis z tapatalk - regulamin forum. Cytuj Link to post Share on other sites
mbad1083 0 Napisano 27 Sierpnia 2017 Autor Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2017 Tak też mam zamiar zrobić. Problem będzie jednak wtedy gdy przyjdzie mi na myśl kupić coś co ciężko znaleźć w sklepie na wystawie. Zostaje wtedy chyba tylko testy na Youtube oglądać. Cytuj Link to post Share on other sites
norocos 3 Napisano 27 Sierpnia 2017 Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2017 W sklepie nie widać takich rzeczy. Na moim telefonie w sztucznym świetle się nie dzieje, ale po wyjściu na dwór, ekran jest czarny. Użytkownik Honora 9. Cytuj Link to post Share on other sites
mbad1083 0 Napisano 28 Sierpnia 2017 Autor Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2017 Kiepsko. Rozważałem też właśnie Honora 9 ale widzę że muszę sobie go odpuścić. H9 ma tez IPS więc to musi być coś jeszcze. Może to ta powłoka oleofobowa? Cytuj Link to post Share on other sites
piwot 86 Napisano 28 Sierpnia 2017 Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2017 Z tego co wiem Honor 9 robi się czarny w pionie. Xiaomi, prawdopodobnie zdecydowana większość robi się czarna w okularach w poziomie. Cytuj Link to post Share on other sites
norocos 3 Napisano 28 Sierpnia 2017 Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2017 Z tego co wiem Honor 9 robi się czarny w pionie. Powiem Ci, że u mnie w okularach na słońcu nie widać nic pod żadnym kątem. Nawet jeśli, to ciężko się wyginać za kierownicą, więc telefon tak czy tak odpada. Cytuj Link to post Share on other sites
piwot 86 Napisano 28 Sierpnia 2017 Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2017 No tak, dla mnie też skreśla to ten model, a szkoda. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts