Skocz do zawartości

[MULTI] Crysis - seria

Recommended Posts

nie mam pojecia ale spolszczenie jest nieco zwalone, czasami brakuje kwestii, albo psychol gada bez ruszania ustami i takie tam :P

Wiesz co raczej na pewno jest zwalone,jestem tego pewny.Gra w języku polskim mam mniej klatek niż w wersji angielskiej często rwało,postanowiłem sprawdzić z frapsem + nagrywanie szkoda gadać :?: Podmieniłem pliki na angielski i jest znacznie lepiej a filmik nagrany frapsem plynniutko leci,jak ktoś bedzie chciał to kawałek nagram.

te pliki nalezy wywalić i wstawić z wersji angielskiej :

xdelta3

Videos2.pak.patch

system

Sounds.pak.patch

fsum

Crysis3PL.md5

- Crysis 3 PL

Localization

Engine

korzystam również z tego : CVR configurator i przesiadłem się z medium na high z tą samą ilością fps.

Edytowane przez mistrz

Dziwne to co piszecie, macie o wiele nowsze procki od mojego, oc spore i Wam muli? Mi gra i5  760 @ 3,6ghz i chwile 3,8 gra chodzi bez problemu, 4 rdzenie zużywa. Mam stały fps na wysokich detalach, zużycie gpu 99% gx580. Nie ma jakiś mega dropów fps, może pare razy się zdażyło w całej grze. Gram z wył vsynch z gry, panel nvidii domy.slny, nic nie kombinowałem.

Na jakich detalach ja też 580 i wiem że nie chodziła dobrze na high,dopiero po tej kombinacji w końcu fps z medium mam w high msa 4x i takie tam jest lepiej.Spróbuj nagrać filmik czy masz tak dobrze.Ja zaraz wrzuce w x480 szybciej sie wgrywa.

Już wgrany prosze.:

http://www.youtube.com/watch?v=1QWynEXUP5E&feature=youtu.be

Edytowane przez mistrz

Można dopiero ustawiłem 50 fps i spoko się grało ale ja i tak wole bez żadnych ograniczeń, ja już tak mam.

Wiecie że low i med detale nie mają tesselacji tesselacja jest dopiero na high i v-high lub jak sobie ją sam włączysz lub wyłączysz.

Wiesz o tym że tesselacji nie ma? Albo jest bardzo słaba i na niewielu obiektach? Podobno jakiś patch ma to zmienić.

sorki ze bez polskich znakow ale jade z tabletu

dzisiaj szczesliwy dostalem przesylke z gra i zonk.

nie moge jej zaintalowac bez neta ktorego bede mial najwczesniej w czwartek.

moje pytanko czy istnieje mozliwosc instalacji gry bez neta czy jestem uziemiony do czwartku ?

Uziemiony do czwartku ;/  Ja też nie rozumiem po co dwie płytki z grą skoro  tak czy inaczej trzeba ją pobierać. 

Nie trzeba pobierać... Wklepujesz klucz i normalnie instalujesz z płyt. Odpala się instalacja przez Origina ale ładuje z płyt.

Tak a gdzie w opcjach masz tesselacje ? ;) Bo nigdzie nic tego nie włącza i jest tylko tak zwany Parallax Mapping. W samym Tweaku tesselacja jest wyłączona i włączenie jej nic nie daje i nic nie wnosi. Jest informacja że za jakiś czas pojawi się opcja jej aktywacji i konfiguracji.

Tutaj masz ode mnie tesselacje... ;) - http://pokazywarka.pl/l75gzr/

Po za tym gdzieś na forum nie wiem czy Cryteka była wzmianka że jakiś duży patch ma wprowadzić tesselacje na wszystkim.

W C3 wszędzie cegiełki gdziekolwiek są płaskie... ślady po oponach kompletna żenua.. w stosunku do screenów ode mnie z C2 ;)

Edytowane przez henus7

Nie trzeba pobierać... Wklepujesz klucz i normalnie instalujesz z płyt. Odpala się instalacja przez Origina ale ładuje z płyt.

tyle ze nie moge sie zalogowac w orgin bez neta  :cry: (sorki za brak  pol znakow)

i jednak uziemiony do czwartku

Nic dziwnego koleś ściemnia.

Ja mam gtx580 i52500k 8gb pamieci  karta i proc podkręcony i mam na medium + Anisotropic Filtering : 16x

Antialiasing : SMAA High ( 4x ) Resolution : 1680x1050 średnio 40-45 klatek na terenie otwartym w różnych lokacjach.Jak dam na high to leci na 35fps widać i czuć myszką,że nie idzie jak powinno.Mierzone msi afterburner i frapsem równocześnie i wskazuje dobrze jeden i drugi a ten koleś pisze,że ma na high płynnie :rotfl: :rotfl: :rotfl:

Szkoda że nie umiesz czytać ze zrozumieniem,ale to już nie moja sprawa.Jeśli u ciebie jest problem w 1680x1050 to na prawdę nic nie poradzę,ale u mnie w ustawieniach które podałem gram bez problemu.Wystarczy zerknąć na YT zamiast ględzić :P

Koleszka zastosował MSAA Medium ( x4 ) pozostałe ustawienia takie same jak u mnie.Fps widać dokładnie w lewym górnym rogu.

http://www.youtube.com/watch?v=0G5nMjSZEq4

Edytowane przez ivanos
Gość darkatraz

Ludzie ku**a. Przestańcie w tej grze korzystać z MSAA. Weźcie ustawcie SMAAx2 albo x4. Obraz wygląda o wiele ładniej niż na MSAAx4 czy szatańskie x8. Do tego macie więcej fps. średnio 15-20 więcej.