Lordonos 72 Napisano 26 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 26 Lutego 2013 (edytowane) Ja mam średnią 70 w logu a minimalny 30. Przełącz na średnie detale i bedziesz miał płynnie. Edytowane 26 Lutego 2013 przez Lordonos Cytuj Link to post Share on other sites
mistrz 336 Napisano 26 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 26 Lutego 2013 (edytowane) nie mam pojecia ale spolszczenie jest nieco zwalone, czasami brakuje kwestii, albo psychol gada bez ruszania ustami i takie tam Wiesz co raczej na pewno jest zwalone,jestem tego pewny.Gra w języku polskim mam mniej klatek niż w wersji angielskiej często rwało,postanowiłem sprawdzić z frapsem + nagrywanie szkoda gadać Podmieniłem pliki na angielski i jest znacznie lepiej a filmik nagrany frapsem plynniutko leci,jak ktoś bedzie chciał to kawałek nagram. te pliki nalezy wywalić i wstawić z wersji angielskiej : xdelta3 Videos2.pak.patch system Sounds.pak.patch fsum Crysis3PL.md5 - Crysis 3 PL Localization Engine korzystam również z tego : CVR configurator i przesiadłem się z medium na high z tą samą ilością fps. Edytowane 26 Lutego 2013 przez mistrz Cytuj Link to post Share on other sites
sid vicious 16131 Napisano 26 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 26 Lutego 2013 "A było k**** kupić zielonych i mieć spokój święty..." Zmień sobie na High i ustaw v-sync. Albo cierpliwie czekaj na patche. Cytuj Link to post Share on other sites
MiK 13232 Napisano 26 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 26 Lutego 2013 Nowa łata 217 mb. Cytuj Link to post Share on other sites
Lordonos 72 Napisano 26 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 26 Lutego 2013 Ciekawe na czym Crytec grał na 2x 7990 i 2x FX8350 chyba że świadomie wydali nie dorobioną grę. Cytuj Link to post Share on other sites
carroarmato 93 Napisano 26 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 26 Lutego 2013 Dziwne to co piszecie, macie o wiele nowsze procki od mojego, oc spore i Wam muli? Mi gra i5 760 @ 3,6ghz i chwile 3,8 gra chodzi bez problemu, 4 rdzenie zużywa. Mam stały fps na wysokich detalach, zużycie gpu 99% gx580. Nie ma jakiś mega dropów fps, może pare razy się zdażyło w całej grze. Gram z wył vsynch z gry, panel nvidii domy.slny, nic nie kombinowałem. Cytuj Link to post Share on other sites
Xarix 2265 Napisano 26 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 26 Lutego 2013 Patrzył ktoś już? Coś poprawili? Cytuj Link to post Share on other sites
mistrz 336 Napisano 26 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 26 Lutego 2013 (edytowane) Na jakich detalach ja też 580 i wiem że nie chodziła dobrze na high,dopiero po tej kombinacji w końcu fps z medium mam w high msa 4x i takie tam jest lepiej.Spróbuj nagrać filmik czy masz tak dobrze.Ja zaraz wrzuce w x480 szybciej sie wgrywa. Już wgrany prosze.: http://www.youtube.com/watch?v=1QWynEXUP5E&feature=youtu.be Edytowane 26 Lutego 2013 przez mistrz Cytuj Link to post Share on other sites
MiK 13232 Napisano 26 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 26 Lutego 2013 Dre. Zaraz sprawdzę. Ale jestem w ostatniej misji, więc nie wiem czy coś zobaczę. Cytuj Link to post Share on other sites
Gość JonathanArcherPL Napisano 26 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 26 Lutego 2013 nanokombinezon xD Cytuj Link to post Share on other sites
mistrz 336 Napisano 26 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 26 Lutego 2013 Ja już nie mam tego problemu http://www.youtube.com/watch?v=1QWynEXUP5E Cytuj Link to post Share on other sites
Xarix 2265 Napisano 26 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 26 Lutego 2013 (edytowane) Zobaczę później jak u mnie cyka UP@ Masz GTXa580tke? I na jakich ustawieniach grasz? Edytowane 26 Lutego 2013 przez Rafcio1874 Cytuj Link to post Share on other sites
Gość JonathanArcherPL Napisano 26 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 26 Lutego 2013 ja też jestem w ostatniej misji , i teraz to tylko w MP mogę zobaczyć zmiany , ale przyznam Crysis imo że krótki bardzo mnie wciągnął Cytuj Link to post Share on other sites
henus7 56 Napisano 26 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 26 Lutego 2013 Można dopiero ustawiłem 50 fps i spoko się grało ale ja i tak wole bez żadnych ograniczeń, ja już tak mam. Wiecie że low i med detale nie mają tesselacji tesselacja jest dopiero na high i v-high lub jak sobie ją sam włączysz lub wyłączysz. Wiesz o tym że tesselacji nie ma? Albo jest bardzo słaba i na niewielu obiektach? Podobno jakiś patch ma to zmienić. Cytuj Link to post Share on other sites
robinek09 1583 Napisano 26 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 26 Lutego 2013 sorki ze bez polskich znakow ale jade z tabletu dzisiaj szczesliwy dostalem przesylke z gra i zonk. nie moge jej zaintalowac bez neta ktorego bede mial najwczesniej w czwartek. moje pytanko czy istnieje mozliwosc instalacji gry bez neta czy jestem uziemiony do czwartku ? Cytuj Link to post Share on other sites
buck1 23 Napisano 26 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 26 Lutego 2013 Uziemiony do czwartku ;/ Ja też nie rozumiem po co dwie płytki z grą skoro tak czy inaczej trzeba ją pobierać. Cytuj Link to post Share on other sites
henus7 56 Napisano 26 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 26 Lutego 2013 Uziemiony do czwartku ;/ Ja też nie rozumiem po co dwie płytki z grą skoro tak czy inaczej trzeba ją pobierać. Nie trzeba pobierać... Wklepujesz klucz i normalnie instalujesz z płyt. Odpala się instalacja przez Origina ale ładuje z płyt. Cytuj Link to post Share on other sites
Lordonos 72 Napisano 26 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 26 Lutego 2013 Jest tesselacja można ją włączyć i wyłączyć. To równie dobrze może nie byc global ilumination bo nie widać albo bardzo żadko, tak samo displacement mapping nie wiem gdzie tego szukac ale jakoś w opcjach jest. Cytuj Link to post Share on other sites
henus7 56 Napisano 26 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 26 Lutego 2013 (edytowane) Tak a gdzie w opcjach masz tesselacje ? Bo nigdzie nic tego nie włącza i jest tylko tak zwany Parallax Mapping. W samym Tweaku tesselacja jest wyłączona i włączenie jej nic nie daje i nic nie wnosi. Jest informacja że za jakiś czas pojawi się opcja jej aktywacji i konfiguracji. Tutaj masz ode mnie tesselacje... - http://pokazywarka.pl/l75gzr/ Po za tym gdzieś na forum nie wiem czy Cryteka była wzmianka że jakiś duży patch ma wprowadzić tesselacje na wszystkim. W C3 wszędzie cegiełki gdziekolwiek są płaskie... ślady po oponach kompletna żenua.. w stosunku do screenów ode mnie z C2 Edytowane 26 Lutego 2013 przez henus7 Cytuj Link to post Share on other sites
robinek09 1583 Napisano 26 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 26 Lutego 2013 Nie trzeba pobierać... Wklepujesz klucz i normalnie instalujesz z płyt. Odpala się instalacja przez Origina ale ładuje z płyt. tyle ze nie moge sie zalogowac w orgin bez neta (sorki za brak pol znakow) i jednak uziemiony do czwartku Cytuj Link to post Share on other sites
ivanos 112 Napisano 26 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 26 Lutego 2013 (edytowane) Nic dziwnego koleś ściemnia. Ja mam gtx580 i52500k 8gb pamieci karta i proc podkręcony i mam na medium + Anisotropic Filtering : 16x Antialiasing : SMAA High ( 4x ) Resolution : 1680x1050 średnio 40-45 klatek na terenie otwartym w różnych lokacjach.Jak dam na high to leci na 35fps widać i czuć myszką,że nie idzie jak powinno.Mierzone msi afterburner i frapsem równocześnie i wskazuje dobrze jeden i drugi a ten koleś pisze,że ma na high płynnie :rotfl: Szkoda że nie umiesz czytać ze zrozumieniem,ale to już nie moja sprawa.Jeśli u ciebie jest problem w 1680x1050 to na prawdę nic nie poradzę,ale u mnie w ustawieniach które podałem gram bez problemu.Wystarczy zerknąć na YT zamiast ględzić Koleszka zastosował MSAA Medium ( x4 ) pozostałe ustawienia takie same jak u mnie.Fps widać dokładnie w lewym górnym rogu. http://www.youtube.com/watch?v=0G5nMjSZEq4 Edytowane 26 Lutego 2013 przez ivanos Cytuj Link to post Share on other sites
Lordonos 72 Napisano 26 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 26 Lutego 2013 Przecież na tym filmiku ta gra strasznie klatkuje. Cytuj Link to post Share on other sites
Gość darkatraz Napisano 26 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 26 Lutego 2013 Ludzie ku**a. Przestańcie w tej grze korzystać z MSAA. Weźcie ustawcie SMAAx2 albo x4. Obraz wygląda o wiele ładniej niż na MSAAx4 czy szatańskie x8. Do tego macie więcej fps. średnio 15-20 więcej. Cytuj Link to post Share on other sites
henus7 56 Napisano 26 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 26 Lutego 2013 W dodatku nie ma co nagrywać filmików... Niczego nie potwierdzają... Cytuj Link to post Share on other sites
Nowaj 61941 Napisano 26 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 26 Lutego 2013 Dzisiaj zaliczyłem piąty poziom i nadal, niestety, nie kupiła mnie ta gra. Plusem jest to, że żadnych problemów z płynnością nie uświadczyłem. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts