Skocz do zawartości

[MULTI] Crysis - seria

Recommended Posts

Misji jest bodajże sześć (ja jestem na 3 i zajęło mi to jak na razie na przedostatnim poziomie trudności bez zgonu około 3h) :)

Sid, raczej nie ma czegoś takiego, ale czasem przeciwnicy dziwnie szybko się orientują, że coś jest w okolicy, ale może to kwestia poziomu trudności :)

http://imageshack.us/g/1/10033262/ album SSów z C3 + bugi :)

Tutaj jest to samo :) zabiłeś wszystkich naciskasz jakiś guzik a resp za plecami i giniesz

A jak kwestia oskryptowanych wrogów pojawiających się znikąd/za plecami? Bo właśnie sobie przypomniałem za co nienawidziłem C2 %-)

Edytowane przez Balrogos

Sid się pytał o sztuczną inteligencję przeciwników, a ty dajesz link do screenów z bugami ;p

Jeszcze co do sztucznej inteligencji.

Wrogowie starają się nie sterczeć z głową za skałą, biegają między zasłonami, flankują i czasem naprawdę są dość upierdliwi (czasem potrafi przyjść wsparcie z tyłu i bywa nieciekawie, ale od czegoś jest kombinezon ;p)

Jeśli chodzi o błędy graficzne do których linkował kolega powyżej to nie spotkałem się z ani jedną brakującą teksturą. Może to kwestia grafy? Albo zabugowanych konkretnych ustawień? Ma ktoś inny takie same błędy graficzne?

Spawnów za plecami w "normalnych" sytuacjach raczej nie ma. Ale bywa tak że masz coś zrobić, gdzieś się dostać i po cutscence pojawiają się nowi wrogowie którzy "przybyli" na miejsce po raporcie że coś popsułeś ;) 

Sztuczna inteligencja jest w tej grze idiotyczna. Pewnie że flankuje, obrzuca granatami itd. ale miewa też idiotyczne zagrania i głupie błędy. Strasznie się śmiałem z pewnej sytuacji... usadziłem się w jednym miejscu a wszyscy wrogowie w lokacji upatrzyli sobie jedno konkretne miejsce jako optymalne do ostrzeliwania mnie. I jak barany wchodzili plecami do mnie po schodach żeby tylko dotrzeć na tę "jedyną" pozycję strzelecką. 

Jakby komuś przeszkadzały przy synchronizacji pionowej skoki 60 do 30 fps i odwrotnie. Zawsze może zablokować tylko na 30 fps.

Tworzymy plik autoexec.cfg w katalogu gry z zawartością:

sys_MaxFPS = 30  

Obraz wydaje się bardziej płynny niż przy tymczasowych skokach do 60fps. 

Ale ja gram na padzie ;)

Czy ktoś może gra w Crysisa 3 na Phenomie II X4 965BE @3,8GHz ?

Może napisze jak mu to chodzi na tym procu i poda na jakim GPU gra?

Mam 955BE rev. C3 o/c do 4.0GHz. GPU GTX560 non ti @ 990MHz 

Na low w FHD z teksturami high AFx16 i medium SMAA w zamkniętych pomieszczeniach mam 45-50FPS, a otwarta przestrzeń 32-43FPS.

Na razie nie próbowałem bawić się tym programikiem do cvarów.

Edytowane przez Anoizm

2013-02-25 17:57:42 - Crysis3
Frames: 11698 - Time: 165767ms - Avg: 70.569 - Min: 29 - Max: 88

2013-02-25 18:28:33 - Crysis3
Frames: 12422 - Time: 172132ms - Avg: 72.166 - Min: 28 - Max: 87

Widac że gra jedzie po procesorze jak po szmacie może wydadzą patcha który cos pomoże.

1 log to high drugi med