CleveR0309 0 Napisano 14 Sierpnia 2017 Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2017 Witam serdecznie, otóż od kilku dni mam problem, mianowicie. Dwa dni temu rano włączam komputer, po załadowaniu w10 nagle obraz stał się czarny, po chwili ukazała się informacja, że jest poza zakresem pracy 75/60Hz. Po odinstalowaniu sterowników do grafiki wszystko działa, po ponownej instalacji znów jest ten sam problem. Próbowałem zainstalować starsze i dalej to samo. Ktoś coś? Cytuj Link to post Share on other sites
jarrino 3912 Napisano 14 Sierpnia 2017 Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2017 Na pewno masz wszystkie aktualizacje systemu ? Cytuj Link to post Share on other sites
CleveR0309 0 Napisano 14 Sierpnia 2017 Autor Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2017 System na bieżąco aktualizowany. Cytuj Link to post Share on other sites
tabask021 58 Napisano 14 Sierpnia 2017 Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2017 Najlepiej przeinstalować system , grzebiąc bardziej możesz namieszać albo już to zrobiłeś nadpisując sterowniki z aktualizacji z tymi ze stronki . Cytuj Link to post Share on other sites
CleveR0309 0 Napisano 14 Sierpnia 2017 Autor Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2017 No dobra, aczkolwiek na tą chwilę nie mogę zrobić formata (zbyt dużo ważnych danych, nie mam gdzie zrzucić tego na chwilę obecną). Istnieje jakiś sposób na całkowite usunięcie sterowników do karty i instalacji od nowa? Cytuj Link to post Share on other sites
tabask021 58 Napisano 14 Sierpnia 2017 Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2017 Display driver uninstaller Cytuj Link to post Share on other sites
CleveR0309 0 Napisano 16 Sierpnia 2017 Autor Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2017 Nie podziałało, znów to samo... Boje się, że nie pomoże format. Chociaż raczej to wina karty nie jest bo nie działałaby wcale albo coś by było widać na ekranie, a ten aktualnie (bez sterów) nie miga, żadnych pasków, żadnych oznak. Źle mówię? Może być to wina przejściówki DVI - VGA? Bo brakuje 2-3 pinów z tego co zauważyłem (wyrwane tak jakby), no ale wcześniej wszystko śmigało. Dodam jeszcze od siebie, iż superrozdzielczość wirtualna (vsr) wcześniej normalnie działało (mogłem włączyć) a teraz "nieobsługiwane". Zresztą, wszystko na ssie widać: http://i.imgur.com/aSp6pxp.png Dzisiaj zakupiłem przejściówkę HDMI - VGA.Na niej działa, aczkolwiek obraz jest przesunięty, żadna z rozdzielczości nie działa. Połowę ekranu widzę, reszta jest przesunięta na lewo. Cytuj Link to post Share on other sites
Yakub 2 Napisano 16 Sierpnia 2017 Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2017 Może format? Cytuj Link to post Share on other sites
CleveR0309 0 Napisano 16 Sierpnia 2017 Autor Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2017 Jak pisałem wyżej, formata chciałbym uniknąć Cytuj Link to post Share on other sites
jarrino 3912 Napisano 16 Sierpnia 2017 Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2017 Masz włączone punkty przywracania systemu ? jeśli tak ,to znajdź z datą wcześniejszą od wystąpienia problemu... Cytuj Link to post Share on other sites
CleveR0309 0 Napisano 22 Sierpnia 2017 Autor Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2017 (edytowane) Nie mam punktów, jutro przyjdzie mi dysk, więc sobie skopiuje wszystko i zrobię formata. Jakim programem zrobić obraz dysku? Zrobiłem format. Nie pomogło, dalej to samo. Na przejściówce HDMI - VGA jest tylko jedna działająca, dość mała rozdzielczość 1440x900, gdzie normalnie powinienem mieć 1680x1050. Na tej co powinienem mieć widzę tylko połowę ekranu, reszta jest poza monitorem u dołu i po lewej stronie. Problem z kartą czy już monitor zaczyna wariować? Refresh iksde. Edytowane 17 Sierpnia 2017 przez CleveR0309 Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts