KubasekG 1 Napisano 13 Sierpnia 2017 Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2017 Witam, korzystam z drukarki wymienionej wyżej. Mam pytanie do osób, które posiadają taką samą i używały w niej zamienników firm typu TB PRINT / ActiveJet... Jak wygląda sytuacja dokładnie z jakością i działaniem, czy nie ma większych problemów ? I czy z drukarką nie wystąpiły żadne problemy po krótkim czasie użytkowania. Proszę oszczędzić sobie innych odpowiedzi typu "zmień drukarkę", "zamienniki = utrata gwarancji" itp. Z góry dziękuję za odpowiedź. Cytuj Link to post Share on other sites
elzbieta677 0 Napisano 17 Sierpnia 2017 Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2017 Jestem posiadaczką takiej drukarki i stosuję zamienniki. NIe widzę żadnej różnicy w jakości druku. Drukarka działa bez zarzutu. Ale kupuję tylko w sprawdzonym sklepie, gdyż kiedyś kupiłam na Allegro i tusze się wylały. Zobacz w https://ale.pl/1061-materialy-eksploatacyjne mają tam bardzo dobrej jakości zamienniki. Cytuj Link to post Share on other sites
KubasekG 1 Napisano 17 Sierpnia 2017 Autor Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2017 Jestem posiadaczką takiej drukarki i stosuję zamienniki. NIe widzę żadnej różnicy w jakości druku. Drukarka działa bez zarzutu. Ale kupuję tylko w sprawdzonym sklepie, gdyż kiedyś kupiłam na Allegro i tusze się wylały. Zobacz w https://ale.pl/1061-materialy-eksploatacyjne mają tam bardzo dobrej jakości zamienniki. Dziękuję bardzo za odpowiedź. Mam pytanie jeszcze z jakiej firmy zamienników korzystasz? TB Print, BlackPoint itp... Z góry dziękuję za odpowiedź Cytuj Link to post Share on other sites
White_Ghost 77 Napisano 15 Września 2017 Udostępnij Napisano 15 Września 2017 Korzystam z Brothera ( inny model) ale również użytkuje tylko zamienniki. Co prawda, jakość druku może być niezauważalnie niższa ale różnica w cenie jest znaczna. Sprawdź zamienniki z ActivJeta dostępne są np. w Sferisie. Cytuj Link to post Share on other sites
mortimer89 28 Napisano 15 Września 2017 Udostępnij Napisano 15 Września 2017 Co prawda, jakość druku może być niezauważalnie niższa ale różnica w cenie jest znaczna. Sprawdź zamienniki z ActivJeta dostępne są np. w Sferisie. Przyznam szczerze (też kupiłem wkłady AJ), że nie widzę żadnej różnicy w stosunku do tuszy startowych. Różnica w cenie jest natomiast kolosalna. Cytuj Link to post Share on other sites
korki 0 Napisano 26 Listopada 2017 Udostępnij Napisano 26 Listopada 2017 ja kupuję jedynie zamienniki, tylko, że z firmy Asarto. Są dobre i wydajne i przede wszystkim nie naruszają gwarancji, bo jest ich ogromnym plusem. Cytuj Link to post Share on other sites
sunsee 30 Napisano 16 Lutego 2018 Udostępnij Napisano 16 Lutego 2018 Przyznam szczerze (też kupiłem wkłady AJ), że nie widzę żadnej różnicy w stosunku do tuszy startowych. Różnica w cenie jest natomiast kolosalna. AJ to chyba jedne z lepszych na rynku, znam i używam od lat na przemian z actisami, w jakości jak oryginał są wg mnie Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts