majkiel91 0 Napisano 3 Sierpnia 2017 Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2017 Witam. Mam taki problem, że kupiłem nową klawiature usb ROCCAT ISKU FX i mysz usb ROCCAT KIRO. I mam taki problem, ze gdy chce zainstalować windows to wyskakuje okienko od wyboru języka i wogóle nie reaguje mi wtedy klawiatura i mysz, to samo się dzieje gdy chce uruchomić system w trybie awaryjnym na tym czarnym tle, także mi nie działają. W uefi usb legacy keyboard jest na enable, usb 3.0 controller jest także na enable. podmienianie z portów 2.0 na 3.0 też nic nie daje. Dodam, że na starej myszce logitecha i klawiaturze titanum wszystko działało, a gdy zakupiłem nowe to dzieje się ten problem. Sterowniki od płyty głównej i klawiatury i myszki także były instalowane. Mój sprzęt Intel Core i5 3350P 3.1 Ghz RAM 8GB DDR3 GIGABYTE GeForce 960GTX 4GB Płyta główna ASROCK B75M-GL Windows 7 64bit Cytuj Link to post Share on other sites
jarrino 3912 Napisano 3 Sierpnia 2017 Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2017 Jeden z użytkowników miał do dziś podobny problem. Zmienił wejście myszki na PS2 i mógł działać dalej,czyli instalować system... Cytuj Link to post Share on other sites
majkiel91 0 Napisano 4 Sierpnia 2017 Autor Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2017 myślicie, że jeśli kupie taką przejściówke z usb na ps2 to będzie działać? No i najważniejsze pytanie, dlaczego tak się dzieje ze przez usb nie działa? Cytuj Link to post Share on other sites
jarrino 3912 Napisano 4 Sierpnia 2017 Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2017 Nie mogę powiedzieć "na pewno",ale informację przeczytałem tu na forum,jak ktoś się z tym samym problemem borykał. Temat zakończył pozytywnie ,właśnie tym rozwiązaniem... Cytuj Link to post Share on other sites
vicodin 479 Napisano 5 Sierpnia 2017 Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2017 Legacy USB Support próbowałeś to ustawić na wyłączone lub innych możliwości. Cytuj Link to post Share on other sites
majkiel91 0 Napisano 6 Sierpnia 2017 Autor Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2017 Legacy USB Support próbowałeś to ustawić na wyłączone lub innych możliwości. Tak próbowałem, niestety bezskutecznie Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts