vikingpl 28 Napisano 24 Lipca 2017 Udostępnij Napisano 24 Lipca 2017 Ktoś przerabiał zwrot w Komputroniku? 19 wysłałem zgłoszenie przez ich formularz na stronie, od tego czasu nic się nie dzieje, status "oczekuje na weryfikację". Pisałem dzisiaj na czacie to zostałem tylko spławiony - napisz pan na maila i tyle. Cytuj Link to post Share on other sites
jarrino 3912 Napisano 24 Lipca 2017 Udostępnij Napisano 24 Lipca 2017 Mam nadzieję,że masz to zgłoszenie z 19-tego zarchiwizowane. Nie życzę kłopotów ale może się przydać.... Cytuj Link to post Share on other sites
vikingpl 28 Napisano 24 Lipca 2017 Autor Udostępnij Napisano 24 Lipca 2017 Wisi cały czas w panelu i nikt się tym nie zajmuje dalej. Jutro ostatni dzień zwrotu. Cytuj Link to post Share on other sites
jarrino 3912 Napisano 24 Lipca 2017 Udostępnij Napisano 24 Lipca 2017 zadzwoń... Cytuj Link to post Share on other sites
Reyqer 66 Napisano 24 Lipca 2017 Udostępnij Napisano 24 Lipca 2017 Masz 14 dni na poinformowanie sprzedającego i dodatkowy czas na odesłanie. Ustawa o prawach konsumenta stoi ponad ich regulaminem, więc możesz zwyczajnie odesłać do nich paczkę z wypełnionym formularzem o odstąpieniu od umowy zawartej na odległość. Jeśli będą problemy - idziesz do rzecznika. Poinformowałeś ich w terminie, więc jesteś póki co jesteś kryty. Cytuj Link to post Share on other sites
airborne82 60 Napisano 27 Lipca 2017 Udostępnij Napisano 27 Lipca 2017 Osobiście nie przerabiałem ale pomagałem w takim zwrocie. Z tymże zwrot oddanie było bez czekania na odpowiedż w zgłoszeniu. Poprostu wysłana paczka z odpowiednim pisemkiem. Wtedy odbyło się bez problemu. Czego się chcesz w ogóle dowiedzieć pisząc do nich na meila czy w zgłoszeniu w formularzu ?? Cytuj Link to post Share on other sites
vikingpl 28 Napisano 27 Lipca 2017 Autor Udostępnij Napisano 27 Lipca 2017 Odeslalem na ich adres. Zazwyczaj firmy przydzielają jakiś numer zgłoszenia i łączą też od razu z numerem konta bankowego do zwrotu. Skoro Komputronik ma specjalny formularz do tego to skorzystałem. Tylko nie sądziłem że tak duża firma to zignoruje. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts