hidan2020 0 Napisano 21 Lipca 2017 Udostępnij Napisano 21 Lipca 2017 (edytowane) Cześć tak jak w tytule mam problem z radeon r9 290 i płytą główną ms 7667 ; po próbie podłączenia geforca 770 błąd ten sam, przy jakiejś starej karcie graficznej typu geforce quatro błąd znika i system normalnie się odpala, problem występuje zaraz po odpaleniu komputera screen poniżej,Dodatkowe specyfikacje komputera :Win 10i7 2600k8gb ddr3Zasilacz fortron 600w / ale testowałem również inne i ten sam problem.Zakładam, że problem jest z biosem i brakiem ewentualnie aktualizacji, jednak ciężko coś znaleźć do tej płyty, ale patrzyłem po benchmarkach różnych i sporo osób ma tą płytę z geforcem 1060, radeon r9 295 itp. więc zakładam, że jakieś rozwiązanie problemu jest. Oddałem komputer do serwisu, jednak po 2 dniach dowiedziałem się, że nie mogą nic zrobić bo producent nie aktualizuje biosa i nie ma rozwiązania.Jeżeli ktoś ma jakieś rozwiązanie,porady to będę BARDZO wdzięczny za pomoc.Pozdrawiamhttp://i.imgur.com/R1cgF9f.jpgZa pomoc w rozwiązaniu problemu jestem nawet skłonny wysłać komuś 50zł jako małe podziękowanie Edytowane 21 Lipca 2017 przez hidan2020 Cytuj Link to post Share on other sites
lonialomax 806 Napisano 21 Lipca 2017 Udostępnij Napisano 21 Lipca 2017 O ile nie stosowałeś to spróbuj zresetować dogłębnie bios przez wymontowanie baterii bios na 15 min. Po wyjęciu baterii możesz przycisnąć Power na obudowie w celu pozbycia się ładunku elektrycznego z płyty. Cytuj Link to post Share on other sites
hidan2020 0 Napisano 22 Lipca 2017 Autor Udostępnij Napisano 22 Lipca 2017 Niestety reset biosu nie pomógł. Znalazłem podobny temat tutaj na forum :http://forum.benchmark.pl/topic/148959-komputer-nie-startuje-po-instalacji-nowej-karty-graficznej/Jak widać problemem była aktualizacja biosu, niestety w moim wypadku nie ma nowszej niż z 2012, a jak wiadomo radeon r9 jest z końca 2013, chociaż wciąż nie rozumiem dlaczego karty graficzne 960 i 1060 są kompatybilne, no nic, pozostaje kupić nową płytę główną ze wsparciem producenta. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts