kuba14 8 Napisano 20 Lipca 2017 Udostępnij Napisano 20 Lipca 2017 (edytowane) Witam, nie bardzo wiedziałem to jakiego działu to podpiąć więc zostawię to tu. Mam laptopa MSI GT72 2qe (https://www.msi.com/Laptop/gt72-2qe-dominator-pro.html#hero-specification) z procesorem 4 generacji i chciałbym przywrócić go do ustawień fabrycznych (jak ze sklepu).Nigdy tego nie robiłem i chciałbym aby ktoś łopatologicznie mi to wytłumaczył.Dodam że laptop był uprzednio zakupiony z systemem win8.1 i został zupgradowany do win10, tu rodzi się pytanie czy po przywracaniu komputera do ustawień fabrycznych pojawi się 8.1 czy 10. Dodatkowo komputerze mam jakiś program o nazwie BurnRecovery.Pozdrawiam Edytowane 20 Lipca 2017 przez kuba14 Cytuj Link to post Share on other sites
ANATHEMA 12 Napisano 20 Lipca 2017 Udostępnij Napisano 20 Lipca 2017 (edytowane) Jeśli byś użył narzędzi przywracania kopii systemu od MSI zapewne laptop przywrócony by został do Windowsa 8.1. Jeśli zależy Ci na Windowsie 10 to skorzystaj z funkcji Resetu Komputera do stanu początkowego ( Ustawienia > Aktualizacja i zabezpieczenie > Odzyskiwanie i tam masz już do wyboru co chcesz zrobić. Lub też Innym sposobem jest ściągnięcie obrazu płyty z najnowszym Windowsem 10 ( ale jeśli masz Pro to ściągnij Pro ) i wypalenie płytki i zainstalowanie na nowo Windowsa> Sam powinien się aktywować bo płyta główna się nie zmieniła i sam sprawdzi, że możesz uzywać tej wersji Windowsa aktywując ją. Edytowane 20 Lipca 2017 przez ANATHEMA Cytuj Link to post Share on other sites
kuba14 8 Napisano 20 Lipca 2017 Autor Udostępnij Napisano 20 Lipca 2017 Przy skorzystaniu którejś z tych opcji co podałeś @ANATHEMA, wszystkie sterowniki i programy które były zainstalowane przy zakupie komputera zostaną? Cytuj Link to post Share on other sites
ANATHEMA 12 Napisano 20 Lipca 2017 Udostępnij Napisano 20 Lipca 2017 (edytowane) Przywracaniem MSI zostaną ale będziesz miał zapewne Windowsa 8.1 Jeszcze jest opcja Resetowania ustawienia komputera do stanu początkowego w Windowsie 10. Tam po uruchomieniu tego powinny być różne opcje do wyboru...w tym takie które zachowują dotychczasowe oprogramowanie. Dla świętego spokoju najlepiej zrobić kopię systemu tj. partycji z systemem programem odpowiednim. Zawsze gdy coś pójdzie nie tak to przywrócisz cały system z kopii. Edytowane 20 Lipca 2017 przez ANATHEMA Cytuj Link to post Share on other sites
lonialomax 806 Napisano 20 Lipca 2017 Udostępnij Napisano 20 Lipca 2017 Przy aktualizacjach, Windows 10 komunikował zawsze o nie możności skorzystania z przywrócenia do ustawień fabrycznych po zainstalowaniu aktualizacji. Najlepszą i najpewniejszą metodą jest zainstalowanie najnowszej wersji Windows 10 na czysto. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts