Lordani66 6 Napisano 19 Lipca 2017 Udostępnij Napisano 19 Lipca 2017 (edytowane) Sorry jesli to nie miejsce na taki temat ale nie wiedzialem gdzie go indziej mozna napisac.Chcialem sobie kupic Forza 7 Ultimate Edition przed premierowo już teraz. Założyłem konto na PayPal, dodałem 360zł ze swojego konta, pieniądze już rpzyszły. Tego samego dnia też powiązałem konto bankowe z kontem PayPal, ale te dwie małe wpłaty jeszcze nie przyszły i czekam do jutra na nie. Probujac placic na Windows Store (Sklep) na W10, wybierajac opcje przez PayPal, wyskakuje mi komunikat że musze dodaćkartę debetową żeby móc kontynuować. Nie posiadam takiej karty. Teraz moje pytania:1. Czy jeśli potwierdzę moje konto (bankowe) na PayPal i przypisane ono będzie do niego, to czy ta opcja "załatwi" problem powyższy? Czy nadal i tak bede musiał powiązać PayPal z kartą debetową (a wtedy to lipa bo nie mam i nie moge takiej mieć)?2. Jeśli to nie załatwi problemu, to PO CHOLERE dodali opcję zapłaty PAyPalem, skoro nie można płacić środkami które mamy na koncie PayPal, a i tak pobierać chce z karty debetowej? To nie ma sensu...Czy ktoś już z was płacił na windows store bez karty debetowej? Edytowane 19 Lipca 2017 przez Lordani66 Link to post Share on other sites
kamil_18_19 499 Napisano 19 Lipca 2017 Udostępnij Napisano 19 Lipca 2017 Kup doładowanie i będzie po problemie. Link to post Share on other sites
Lordani66 6 Napisano 19 Lipca 2017 Autor Udostępnij Napisano 19 Lipca 2017 Kup doładowanie i będzie po problemie. Z tego co wiem jedynie doładowanie do Windows store jest za 70 zł. Gra kosztuje 360zł. Musiałbym kupić 6 takich doładowań i wydać 420zł, to 60zł w błoto, bo 5 doładowań dałoby mi tylko 350zł, a to za malo. Link to post Share on other sites
jarrino 3912 Napisano 19 Lipca 2017 Udostępnij Napisano 19 Lipca 2017 Poczekaj na to powiązanie konta z kontem w banku.... Link to post Share on other sites
Lordani66 6 Napisano 19 Lipca 2017 Autor Udostępnij Napisano 19 Lipca 2017 (edytowane) Poczekaj na to powiązanie konta z kontem w banku.... Tak zrobie, jutro powinny te dwie wplaty od nich być to potwierdze, połącze i zobacze wtedy. Dzwoniłem do supportu MS, ale odebrała jakaś młoda babka, nie wiem czy sie orientowała dobrze, mowila mi ze musi byc polaczony PP z kartą (mówiła nawet o bankowej co jest bzdurą, musi byc przeciez kredytowa/debetowa a to co innego), ale TUTAJ koleś pisze co innego: "Hej. Udało się. Należy przeprowadzi do końca zatwierdzanie konta paypal-czyli w moim przypadku podac numer konta bankowego na profilu paypal, paypal przelewa groszowy przelew i w potwierdzeniu tego konta wpisujemy te kwoty. Po tym potwierdzeniu możliwa była oplata za zakup w sklepie." A tak w ogole gdzie można kupić karty które moge doładować na konto którym posługuje sie na Windows Store? Czy to są te karty? https://www.ceneo.pl/26799906#tab=click https://www.ceneo.pl/44668074#tab=click https://www.ceneo.pl/26694485#tab=click Edytowane 19 Lipca 2017 przez Lordani66 Link to post Share on other sites
jarrino 3912 Napisano 19 Lipca 2017 Udostępnij Napisano 19 Lipca 2017 Zrób też jak napisał koleś...Chyba ja też tak zrobiłem... Link to post Share on other sites
Lordani66 6 Napisano 20 Lipca 2017 Autor Udostępnij Napisano 20 Lipca 2017 (edytowane) No i niestety tak nie da sie, że po potwierdzeniu konta bankowego można połączyć. Co za kretynizm. W takim razie nie wiem po co dodali opcje PayPal na windows store skoro i tak trzeba mieć karte debetowa/kredytowa, a taka opcja jest osobno, wiec co za roznica. Kupilem teraz doladowanie 20zl i zobacze czy te doladowania pasuja na windows store tez i wgl, jka tak to kupie reszte kasy i te 10 zl strace, a jak nie to stracilem 20zl. Co za kretynizm, ogromny strzal w stope MS. W przeciwnym razie nie kupie gry bo... nie mam jak. HAHAHA XXI wiek...Edit: Kupilem kod, faktycznie, działa na konto MS ogólne, nie tylko dla Xboxa. Tylko że teraz bede musial czekać 1-2 dni robocze na zwrot pieniedzy z PayPal na moje konto zeby moc kupic te kody na całą gre, co oznacza ze pewnie dopiero w poniedzialek tej kasy sie doczekam. Ogromny minus i nauczka na przyszłość, a także ostrzeżenie dla innych. Edytowane 20 Lipca 2017 przez Lordani66 Link to post Share on other sites
ramzesx 163 Napisano 20 Lipca 2017 Udostępnij Napisano 20 Lipca 2017 Znam twój ból .. musiałem kupić doładowanie do konta google w sklepie ... bo Paypala nie obsługują, karty z banku oczywiście nie łapie ... ehh widzę że Google nie jest jedyny, z tak "mądrymi" pomysłami, albo znowu wszyscy olewają nasz kraj .. ( nie dziwię się patrząc na to kto nim rządzi ... ) Link to post Share on other sites
Lordani66 6 Napisano 20 Lipca 2017 Autor Udostępnij Napisano 20 Lipca 2017 Znam twój ból .. musiałem kupić doładowanie do konta google w sklepie ... bo Paypala nie obsługują, karty z banku oczywiście nie łapie ... ehh widzę że Google nie jest jedyny, z tak "mądrymi" pomysłami, albo znowu wszyscy olewają nasz kraj .. ( nie dziwię się patrząc na to kto nim rządzi ... ) No ja sie zdziwiłem że allegro nie obsługuje paypala, byłem pewien że przez payu można paypalem płacić a tu tylko polskie banki... Dlatego od razu musiałem zrobić wypłate pieniedzy z paypal na swoje konto, żeby z niego moc zaplacić na allegro. W tym paypalu też się nie kwapią do roboty i obsługi wpłat/wypłat. Teoretycznie dziś o 18:30 powinienem mieć (plus minus) na koncie pieniądze bo wypłate dokonałem o 14:30, a z banku PayPala (Danske Bank) wychodzące są do 15:30. Ale pewnie żaden pracownik PayPala nie kliknął "okej" na mojej prośbie wypłaty i MOŻE zrobią to jutro. Pytanie tylko o ktorej bo jak po 15:30 to jutro też kasy nie będę miał i dopiero... w poniedziałek bo elixir w soboty nie działa. A do google to ja zawsze akurat kupowałem doładowania i gdybym wiedział że te doładowania co są oznaczone Xbox Live działają na ogolnym koncie Microsoft, to bym od razu je zakupił, bez ceregieli (okazuje sie że są po 20,50,70,100 i 200, także spoko). MYśle że to nie ma nic do tego jaka partia rządzi, zawsze nasz kraj traktowano jak trzeci świat i wszystkie te zachodnie koncerny/firmy elektroniczne postrzegały Polskę na końcu listy krajów w których mają wprowadzać jakieś udogodnienia/unowocześnienia. Link to post Share on other sites
Recommended Posts