sparda285 1 Napisano 14 Lipca 2017 Udostępnij Napisano 14 Lipca 2017 Witajcie Mój sprzęt to: Lenovo Y50-70gh procesor: Intel core i7-471oHQ 2,5GHz karta graficzna: gtx-860m ram: 8gb system operacyjny: win8 zaktualizowany do win10 Problem wygląda następująco. W grach World of Tanks, Warface, The long dark, wartość fps jest stabilna czyli oscyluje między 50-60 fps/s jednak obraz rwie jedyną (tymczasową) opcją zażegnania problemu jest włączenie synchronizacji pionowej. Problemu nie uświadczyłem natomiast w The Crew i Heroes of The Storm. Zaktualizowałem sterowniki do karty graficznej i systemu. Formatowałem nawet komputer co dało chwilową poprawę (World of Tanks chodziło dobrze do momentu crasha po tym powrócił problem). Wcześniej używałem windows defentera, ale w dniu dzisiejszym zainstaluję Nortona (płatną wersję) jeżeli po przeskanowaniu kompa coś się zmieni to dam znać. Pozdrawiam Link to post Share on other sites
jarrino 3912 Napisano 14 Lipca 2017 Udostępnij Napisano 14 Lipca 2017 "jedyną (tymczasową) opcją zażegnania problemu jest włączenie synchronizacji pionowej. " Więc w czym problem ? Link to post Share on other sites
sparda285 1 Napisano 14 Lipca 2017 Autor Udostępnij Napisano 14 Lipca 2017 "jedyną (tymczasową) opcją zażegnania problemu jest włączenie synchronizacji pionowej. " Więc w czym problem ? Granie w fps'y z włączonym v-sync powoduje opóźnienie w twojej reakcji co przekłada się na twoje wyniki, ponadto granie z włączonym v-sync dla kogoś kto całe życie tego unikał jest cholernie denerwujące ze względu na to "pływanie" myszki. Włączenie V-sync nie powoduje zniknięcia problemu lecz jego zamaskowanie. Link to post Share on other sites
Badzio93 36 Napisano 14 Lipca 2017 Udostępnij Napisano 14 Lipca 2017 Uruchamiasz w oknie bez ramki i problem znika. Albo odpal sobie w panelu nvidia synchronizację "szybką" i sprawdź jak Ci się będzie grało. P.S. Gry, które wymieniłeś to nie CS: GO gdzie rzeczywiście liczy się każde opóźnienie. Szczerze wątpię, żeby w WoT synchronizacja powodowała "cudowny" spadek formy. 1 Link to post Share on other sites
jakub1t 1684 Napisano 14 Lipca 2017 Udostępnij Napisano 14 Lipca 2017 Też to mam , np w gta v . synchro pomaga . Ale WOT śmiga bez problemu , a że w 99.9% tylko w tą grę gram to nie zagłębiałem się w problem . Link to post Share on other sites
sparda285 1 Napisano 14 Lipca 2017 Autor Udostępnij Napisano 14 Lipca 2017 (edytowane) Uruchamiasz w oknie bez ramki i problem znika. Albo odpal sobie w panelu nvidia synchronizację "szybką" i sprawdź jak Ci się będzie grało. P.S. Gry, które wymieniłeś to nie CS: GO gdzie rzeczywiście liczy się każde opóźnienie. Szczerze wątpię, żeby w WoT synchronizacja powodowała "cudowny" spadek formy. Wymieniłem tylko parę gierek, w Quake Live też mam ten problem a tam już liczy się płynność nie chodzi mi o zajebistego skilla ale o przyjemność z gry a ten problem no cóż jest dla mnie "problemem". Otwieranie w oknie nie pomaga, tak samo jak obniżenie detali do minimum i przełączanie między kartami graficznymi. Edytowane 14 Lipca 2017 przez sparda285 Link to post Share on other sites
Ganster 113 Napisano 15 Lipca 2017 Udostępnij Napisano 15 Lipca 2017 Ja zawsze gram z włączonym i praktycznie w każdej i jakoś nie zauważam jakiś lagów. Link to post Share on other sites
sparda285 1 Napisano 15 Lipca 2017 Autor Udostępnij Napisano 15 Lipca 2017 Ok temat do zamknięcia. Instalacja Nortona w magiczny sposób pomogła. Co ciekawe po przeskanowaniu nie było nawet 1 wirusa. Dzięki za odpowiedzi. Pozdro Link to post Share on other sites
Recommended Posts