Skocz do zawartości

Telefon dla taty do 500zł

Recommended Posts

• budżet jakim dysponujesz:~500zł

• gdzie i jak zamierzasz dokonać zakupu: przez internet

wolisz nowy czy może być używany: nowy

preferowany rozmiar wyświetlacza: 5'-5,5'

preferowany system mobilny: Android

do czego będziesz używać urządzenia: dzwonienie, gps, poczta, przeglądanie internetu

najważniejsze wymagania: dobrze działający gps, płynne działanie jak na tę cenę, sprawne lte (co do tego punktu pojawi się pytanie na samym dole posta)

​Szukam telefonu dla taty do 500zł, jak najbardziej myślę o jakichś sprawdzonych chińczykach. Ma dość wymagającą pracę jak dla telefonu (warsztat samochodowy) i chciałby kupić coś do tej kwoty, żeby nie było wielkiej tragedii, gdy telefon trochę się poturbuje. Myślimy póki co nad Xiaomi Redmi Note 4X za 124$, ale trochę niepokojący jest brak b20, jak to w rzeczywistości wygląda? Telefon ma służyć również jako nawigacja, a niektórzy ludzie wspominają, że telefony nieobsługujące tego pasma lte gorzej sobie radzą nawet z hsdpa, to prawda?

Znajdź Note 3 na Snapdragonie 650. Jest szybszy od Note 4 (ma go).

Brak B20 mi nie przeszkadza i w moim przypadku nie był to klucz (Mi 5s plus). Nie wszędzie łapie LTE B20 więc nie zawsze używasz. Do podstawowego Internetu ujdzie bez LTE.

Ja kupiłem Note 3 z B20 bo było to raptem 20zł więcej. Wersja International.

Poczytaj tu http://forum.benchmark.pl/topic/237868-czy-brak-b20-w-xiaomi-to-prawdziwy-problem/

a niektórzy ludzie wspominają, że telefony nieobsługujące tego pasma lte gorzej sobie radzą nawet z hsdpa, to prawda?

Hmmm dziwni ludzie. Co ma piernik do wiatraka. B20 to B20 LTE a nie HSDPA.