dante_snk 0 Napisano 7 Lipca 2017 Udostępnij Napisano 7 Lipca 2017 Witam Nie orientuje się w nowych telewizorach, a ten ma być dla ojca. Dlatego proszę o pomoc w doborze sprzętu który: 1. będę mogł oglądać na nim filmy z YouToube'a (android?) 2. będzie mial Wi-Fi 3. będę z niego zadowolony przynajmniej 5 lat 4. przekątna 42" do 50" 5. cena? czy jest możliwość kupić coś sensownego od 2-2,5 tys zł? 6. rozsądna rozdzielczość (nie musi być 4k ) 7. czy jest możliwość podłączyć klawiaturę/laptop bezprzewodowo do takiego telewizora? - jeżeli tak, to jest to jeden z argumentów Nie chcę przedstawiać swoich propozycji, aby nie ograniczać się w żaden sposób. Tata proponował telewizor Philips 6401 43 lub 49". Będę wdzieczny za informację ile kosztowały sensowny sprzęt który spełniłby Taty oczekiwania, a jeżeli jego cena znacznie przekroczy budżet, to proszę o najlepszą propozycję w cenie którą podałem. Z góry dziękuję za pomoc. Cytuj Link to post Share on other sites
Tridefy 229 Napisano 7 Lipca 2017 Udostępnij Napisano 7 Lipca 2017 4 metry to spora odległość od TV, nawet 50 to stosunkowo mało dla tej odległości. Użytkownicy beda wszyscy siedzieli na wprost( maksymalnie 20* odchylenia)? Jeżeli tak to samsung 49ku6400/6450/6470 lub taniej 49ku5572, spełnia wszystkie warunki, a przy tej odległości nie zobaczysz róznicy między fullhd a ultrahd. Jezeli odchylenie jest wieksze to lepiej cos z matryca ips, ten philips jak najbardziej ok, warto tez zobaczyc panasonica 49dx600 ma nieco lepszego smarta, pomimo tego, że jest ubogi. Cytuj Link to post Share on other sites
dante_snk 0 Napisano 8 Lipca 2017 Autor Udostępnij Napisano 8 Lipca 2017 (edytowane) Tridefy - dzięki za odpowiedź - może delikatnie przesadziłem z 4m, dzisiaj zmierzyłem i średnio jest 3 może 3,5m. - wszyscy siedzą na wprost, więc nie ma problemów z kątami - a co myślisz o Sony KDL43WE750? (czy nie będzie za mały?) i czy nie lepiej kupić tańszy model i zainwestować w soundbar? np. Samsung HWJ355? Edytowane 8 Lipca 2017 przez dante_snk Cytuj Link to post Share on other sites
BULDOGGG 21 Napisano 11 Lipca 2017 Udostępnij Napisano 11 Lipca 2017 kupuj czym większy,ale moim zdaniem najlepiej będzie 55" ponieważ ta wielkość wypada najlepiej w cenie.Nie masz się co bać że tv będzie za duży Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts