kamilmaxgates 0 Napisano 30 Czerwca 2017 Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2017 Witam serdecznie, temat wałkowany ale co z tego jak nie każdemu rozwiązanie działa. Mam problem z instalacją systemu z pendrive a tylko taką mam możliwość ze względu na brak stacji cd dvd. Instalator rozpoczyna instalację następnie wyskakuje komunikat: "Brak wymaganego sterownika urządzenia stacji dysków CD/DVD. Jeśli masz dyskietkę, dysk CD, DVD lub dysk flash USB ze sterownikiem, włóż go teraz." Znalazłem filmik według którego wszystko zrobiłem, niestety dalej to samo: Moja płyta to GIGABYTE B250M-DS3H Uprzejmie proszę o pomoc bo męczę się i nie mogę sobie z tym poradzić, czynności z filmiku prawie 2h zajęły zanim pliki się powgrywały itd, a i tak nie działa - a specem od komputerów niestety nie jestem. Dziękuję za wszelaką pomoc. Cytuj Link to post Share on other sites
wrzesi0 821 Napisano 30 Czerwca 2017 Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2017 problem znany i rozwiązny. instrukcja od GIGABYTE tu http://pl.gigabyte.com/Support/FAQ/3459 Cytuj Link to post Share on other sites
kamilmaxgates 0 Napisano 30 Czerwca 2017 Autor Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2017 Wykonałem wszystkie kroki w 100% tak samo, i dalej mam ten problem. Cytuj Link to post Share on other sites
maniakus 8 Napisano 30 Czerwca 2017 Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2017 (edytowane) Spróbuj odznaczyć ptaszka HIDE DRIVERS i wybrać ręcznie z listy te które próbujesz zainstalować. Coś jest nie tak ze sterownikami od Gigabytea. Ja mam płytę GA-B250M-D3H. Miałem ten sam problem ze sterownikami co Ty lecz do grafiki. Z czasem udało mi się zainstalować system ale i tak na nic bo Windows później ciagle pitolił że mój procesor (7gen.), karta grafiki i inne nie będą działać w tym systemie i nie sa obsługiwane. Sterowniki instalowałem ręcznie próbując jeden po drugim po wyświetleniu w chwili odznaczenia ptaszka. Wybierałem po kolei zaczynając od serii2XX. Któryś sterownik w końcu poszedł i udało się. PS. W tej chwili mam problemy ze sterownikami USB3.1 w Windows 10. Sterowniki ze strony Gigabyte'a nie hulają. System zgłasza komunikat: te sterowniki nie są do tego systemu lub system nie spełnia minimalnych wymagań. W Twoim przypadku chodzi o sterowniki SATA-AHCI do dysku. Wpakuj je do jakiegoś katalogu np. STEROWNIKI na pendrive'ie na którym masz instalatora windows. Uruchom instalatora windows i wtedy ręcznie poszukaj katalogu STEROWNIKI i wybierz ten który system zobaczy. Odznacz ptaszka i kombinuj plik po pliku... PS. Tylko sterowniki rozpakuj! Maja być pliki *.inf i inne a nie *.exe Edytowane 30 Czerwca 2017 przez maniakus Cytuj Link to post Share on other sites
kamilmaxgates 0 Napisano 30 Czerwca 2017 Autor Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2017 Nie widzi folderu ze sterownikami na pendrivie Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts