Skocz do zawartości

Po ile - 4690K, ITX Z97i, 16GB... R9 390

Recommended Posts

Witam, jako że rozmyślam nad przesiadką na nową platformę... będzie trzeba sprzedać starsze graty. Natomiast, niespecjalnie orientuje się w cenie używek... a ceny na allegro (w przypadku procesorów) są dość rozbieżne. Tak więc może ktoś doradzi po ile to wystawić mniej więcej... aby nie czekać miesiącami ze sprzedażą, a zarazem nie oddać za grosze ;)

Dokładnie chodzi o te graty:

Intel Core i5-4690K (gwarancja do 2 czerwca 2018)

MSI Z97i Gaming ACK (gwarancja do 2 czerwca 2018)

2x Kingston FURY 8GB 1866MHz

i największa zagwozdka... przez to wielkie "bum" na karty...

Sapphire R9 390 wersja z backplatem (gwarancji jakoś do listopada 2018)

zależy czy jesteś normalnym sprzedawcą czy cwaniaczkiem który chce dużo $ za kartę bo jest akurat BOOM na krypto.

Jak normalnym to ok 900-1000, jak cwaniaczkiem to do 1500, ale raczej nikt nie kupi za ta cenę starej 390 która srogo wciąga prąd :) zwłaszcza, że dużo ich stoi na aukcjach w tych cenach (a za granicą można kupić rx580 za ok 1500+ dostawa) 

Jak coś być może będę zainteresowany kupnem 390 

Edytowane przez WaltKowalski

Wiesz co, myślałem by dać właśnie 900/1000 na aukcje... niech się bija jak chcą :P

Więc widzę że to raczej będzie dobra kwota... nawet jak za tyle zejdzie.

Bo to zwrot gwarancyjny, muszę zobaczyć czy przyślą mi naprawianą czy nową... w przypadku nowej, jak kwota będzie dobra?

Edytowane przez XarduneK

wiele sie nie zmieni no chyba, że odnowią Ci gwarancję, na chłopski rozum r9 290 to ta sama karta różni się tylko pamięcią te co sa wystawione są za 1000zł i stoją jak wryte już długi czas a są nawet ze zmienionymi chłodzeniami na lepsze, widziałem nawet r9 390x za 1500 i też go nikt nie chce kupić więc wielkiego pola manewru nie ma według mnie 1k za dziadka na Hawai to dobra cena, przed kopaniem krytpo 390 chodziły nawet po 800zł