Lordani66 6 Napisano 26 Czerwca 2017 Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2017 (edytowane) Mam ogólnie input laga w Dirt 4. Gram na padzie MS Xbox 360 i problem jest generalnie tylko z lewą gałką, przez co sterowanie lewo/prawo jest strasznie opóźnione i gra się bardzo trudno. Testując go w opcjach windowsa nei ma żadnego laga. W ogóle ta gra mimo że wygląda jak z poprzedniej generacji, bardzo kiepsko działa na moim komputerze, są spadki klatek, stuttering itd. Nawet w prostych menu, w animacji zwycięstwa... Edytowane 26 Czerwca 2017 przez Lordani66 Link to post Share on other sites
RafiXll 178 Napisano 26 Czerwca 2017 Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2017 wyłącz vsync w grze... Link to post Share on other sites
Lordani66 6 Napisano 26 Czerwca 2017 Autor Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2017 wyłącz vsync w grze... Kompletnie nic to nie dało. Link to post Share on other sites
mesiah1989 36 Napisano 27 Czerwca 2017 Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2017 Mój znajomy twierdzi, ze ma podobny problem i jak na razie tego nie ogarnął. To samo miałem w nowym most wanted i także tego nie rozwiązałem. Musiałem porzucić granie w ten tytuł bo się nie dało. 1 Link to post Share on other sites
MariuszB35PL 617 Napisano 27 Czerwca 2017 Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2017 Coś mi się wydaje ze ta gra tak ma, bo i na kierownicy mam też lekkie opóźnienie. 1 Link to post Share on other sites
Lordani66 6 Napisano 27 Czerwca 2017 Autor Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2017 Mój znajomy twierdzi, ze ma podobny problem i jak na razie tego nie ogarnął. To samo miałem w nowym most wanted i także tego nie rozwiązałem. Musiałem porzucić granie w ten tytuł bo się nie dało. Pytanko - czy to samo występuje u niego i u Ciebie na padzie X360 w tych 2 grach? Czy o jakimś innym kontrolerze jest mowa. Coś mi się wydaje ze ta gra tak ma, bo i na kierownicy mam też lekkie opóźnienie. Hmmm a może to jest cośna zasadzie "realizmu", że nie od razu kierowca potrafi na maksa w prawo/w lewo obrocic calkowicie kierownice i zajmuje mu to chwilke? Taki pomysl mnie naszedł że tak może być. Jednak z drugiej strony i tak to bardzo długo trwa jak na zawodowego kierowce rajdowego... Link to post Share on other sites
RafiXll 178 Napisano 27 Czerwca 2017 Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2017 Albo w control sensivity pomieszaj troszkę. Link to post Share on other sites
MariuszB35PL 617 Napisano 27 Czerwca 2017 Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2017 Hmmm a może to jest cośna zasadzie "realizmu", że nie od razu kierowca potrafi na maksa w prawo/w lewo obrocic calkowicie kierownice i zajmuje mu to chwilke? Taki pomysl mnie naszedł że tak może być. Jednak z drugiej strony i tak to bardzo długo trwa jak na zawodowego kierowce rajdowego...Całkiem możliwe że to jest coś w ten deseń. Link to post Share on other sites
jarrino 3912 Napisano 27 Czerwca 2017 Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2017 Ale jakby tak było,to wszyscy by tak mieli. Na klawiaturach,padach i kierownicach. Ja na kierownicy tego nie mam..... Link to post Share on other sites
MariuszB35PL 617 Napisano 27 Czerwca 2017 Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2017 A weź wejdź w kalibracje i jak masz te potencjometry, pomachaj fajerą lewo prawo i zobacz czy idzie do końca równo czy suwak zostaje z tyłu. Link to post Share on other sites
jarrino 3912 Napisano 27 Czerwca 2017 Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2017 Na koniec (900 stopni) faktycznie zostaje,ale jest to w grze niezauważalne dla mnie... Link to post Share on other sites
MariuszB35PL 617 Napisano 27 Czerwca 2017 Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2017 Mi to też nie przeszkadza jakoś mocno bo opóźnienie jest bardzo małe a gram z v-sync Link to post Share on other sites
Lordani66 6 Napisano 27 Czerwca 2017 Autor Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2017 Ja ostatecznie zdecydowałem że w tego crapa nie moge grać. Za duzo nerwow mnie kosztuje. Oby z Forza 7 bylo okej. Link to post Share on other sites
MariuszB35PL 617 Napisano 27 Czerwca 2017 Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2017 Crapa? Przecież D4 to bardzo fajne rajdy, wymagającym modelem jazdy na ustawieniach sim. Dla mnie osobiście jest trudniejszy od dirt rally. Link to post Share on other sites
Lordani66 6 Napisano 28 Czerwca 2017 Autor Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2017 Crapa? Przecież D4 to bardzo fajne rajdy, wymagającym modelem jazdy na ustawieniach sim. Dla mnie osobiście jest trudniejszy od dirt rally. Tworcy gry przyznaja ze z tą grą jest coś nie tak. Dla mnie największy problem nie jest w gameplay'u, tylko w tym lagu, jak i kieeeepskim performance jak na tak wyglądającą grę. Link to post Share on other sites
MariuszB35PL 617 Napisano 28 Czerwca 2017 Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2017 Czyli wygląda to tak w DR były fikcyjne dane ale jeździło się bardziej naturalnie a tu polecili prawdziwymi i nie jest naturalnie. Ale to normalne i w każdym praktycznie simie tak jest np Asseto jeździ się naturalnie bo ma fikcyjne dane a w Iracing już jest jazda jak po lodzie. Trzeba znaleźć kompromis. Poza tym jak mówią to problem raczej bardziej dotyczy aut starszych jak tych nowych. I ja się z tym zgadzam bo w DR mi się jechało przyjemniej jak w Dirt4. Co nie zmienia tego że mimo wszystko w Dirt4 też jeździ się fajnie chociaż na sim gra potrafi być frustrująca. Link to post Share on other sites
RafiXll 178 Napisano 28 Czerwca 2017 Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2017 BTW porównanie subaryną w n4 śmiga się miodnie, lancer to padaka... Znajdź furę którą dobrze się jeździ i śmigaj - wszystkim jeździ się inaczej Link to post Share on other sites
MariuszB35PL 617 Napisano 28 Czerwca 2017 Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2017 (edytowane) Mi najlepiej się jeździ Hultajem i Firsta R5 Edit : Dobra pojeździłem na padzie i żeby jako tako reagował to trzeba zmiejszyć martwą strefę sterowania na 5 i saturacje sterowania na 90, po tym dobrze reaguje przynajmniej pad od xbox one. Dodatkowo warto w setupie auta kąty kół ustawić na co najmniej - 2.0 przód i tył i ciśnienie hamulców na około 2000 lub mniej i jazda na kierce i padzie robi się jeszcze przyjemniejsza Edytowane 28 Czerwca 2017 przez MariuszB35PL Link to post Share on other sites
Recommended Posts