backshift 4 Napisano 23 Czerwca 2017 Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2017 Od miesiąca użytkuję ww. asusa. Bawi mnie jedno iż sprzęt kosztował ponad 4000zł a nie działa w nim jedno gniazdo usb (po lewej pod gniazdem ładowania), co śmieszne nożna tym gniazdem ładować niestety nie mogę przez nie połączyć się z komputerem. Czy ktoś może miał podobny przypadek? Bo średnio uśmiecha mi się odsyłać go już na gwarancję, bo okaże się że to jakaś pierdoła. Cytuj Link to post Share on other sites
Kac2per1 649 Napisano 23 Czerwca 2017 Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2017 Aby skorzystać z uprawnień z tytułu niezgodności towaru konsumpcyjnego z umową, należy zachować wskazane w ustawie terminy. Kupujący powinien zawiadomić sprzedawcę o niezgodności towaru z umową przed upływem dwóch miesięcy od stwierdzenia niezgodności (wystarczy wysłanie zawiadomienia przed upływem tego terminu). Jeżeli termin upłynie, kupujący traci swoje uprawnienia. http://www.infor.pl/prawo/prawa-konsumenta/gwarancja/231400,2,Gwarancja-a-uprawnienia-z-tytulu-niezgodnosci-towaru-z-umowa.html Poczytaj o prawach konsumenta. Jak nowy to można próbować. Jak wysyłać na gwarancje to albo jak najwcześniej albo wcale. Cytuj Link to post Share on other sites
marvetick 11 Napisano 24 Czerwca 2017 Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2017 Od miesiąca użytkuję ww. asusa. Bawi mnie jedno iż sprzęt kosztował ponad 4000zł a nie działa w nim jedno gniazdo usb (po lewej pod gniazdem ładowania), co śmieszne nożna tym gniazdem ładować niestety nie mogę przez nie połączyć się z komputerem. Czy ktoś może miał podobny przypadek? Bo średnio uśmiecha mi się odsyłać go już na gwarancję, bo okaże się że to jakaś pierdoła. Gwarancja w ASUSie to 3 dni : transport do nich, naprawa, transport do Ciebie. Tak miałem w przypadku G751. Dodatkowo możesz to zgłosić w sklepie jako niezgodność towaru z umową. Przestało działać teraz, czy od początku tak było? Cytuj Link to post Share on other sites
backshift 4 Napisano 28 Czerwca 2017 Autor Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2017 (edytowane) Dopiero teraz to zauważyłem bo wcześniej nie wkładałem do tego gniazda żadnego urządzenia. Napisałem do asusa support i odpisali mi żebym zrobił aktualizację bios, zainstalowałem oprogramowanie według ich instrukcji i nic się nie dziej nadal to samo. Z tym że instalacja według instrukcji polega na kliknięciu dwa razy w ikonę aplikacji w systemie windows 10. Co mnie trochę zastanawia ponieważ kilka lat temu jak aktualizowałem bios to trzeba było zrobić to w biosie a nie w windows ale może coś się zmieniło, a ja nie śledzę wszystkiego na bieżąco. Edytowane 28 Czerwca 2017 przez backshift Cytuj Link to post Share on other sites
Kac2per1 649 Napisano 29 Czerwca 2017 Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2017 Nie ma znaczenia metoda aktualizacji. Ważne jest samo jej przeprowadzenie, a to, jak to zrobisz (a raczej jak zalecają) z czasem się zmienia. Cytuj Link to post Share on other sites
backshift 4 Napisano 1 Lipca 2017 Autor Udostępnij Napisano 1 Lipca 2017 Zrobiłem aktualizację. Ale pochrzanione na pierwszy raz to jest. Najpierw trzeba zainstalować tego WinFlasha, później przejść do folderu gdzie ten program jest zainstalowany i odpalić z uprawnieniami admina, następny krok do załadować do niego plik bios ściągnięty od producenta. Uruchomić ponownie i tyle. Zrobiłem wszystko co zalecali prócz ponownej instalacji systemu. Bo dla mnie to jednak uszkodzone jest gniazdo i nie jest to wina systemu. Cytuj Link to post Share on other sites
marvetick 11 Napisano 1 Lipca 2017 Udostępnij Napisano 1 Lipca 2017 W takim wypadku serwis. Jeśli to wina systemu to możesz sprawdzić bootując jakieś distro Linuxa z pendrive.Albo po prostu zobacz, czy bios widzi pendraka podpiętego pod to USB. Cytuj Link to post Share on other sites
backshift 4 Napisano 23 Sierpnia 2017 Autor Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2017 W kwestii mojego asusa. Został wysłany do serwisu, dwa tygodnie i jest z powrotem. Informacja z serwisu USB ErrorI tyle. Naprawione. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts