torture 107 Napisano 22 Lutego 2011 Udostępnij Napisano 22 Lutego 2011 Jak w temacie, jakie macie propozycje? Chciałbym się pozbyć pozycji Vantage E, H, X i wrzucić coś nowego dla serii HD5000 i GF 400 w górę. Kilka wymagań: 1) są 3 miejsca, więc tylko 3 wchodzą w grę 2) muszę mieć dostęp do rzetelnych testów dla danego benchmarka - guru3d, techpowerup itd. Myślę, że pierwszy pewniak to 3DMark 11. Myślałem nad Heaven i Crysisem. Oba testy w FullHD 4xAA i wyniki w fps. Co Wy na to? Link to post Share on other sites
Dementor 269 Napisano 22 Lutego 2011 Udostępnij Napisano 22 Lutego 2011 ciekawy pomysł pomysł z tym 3d mark 11 jak na te obecne potwory wydajności. Link to post Share on other sites
torture 107 Napisano 22 Lutego 2011 Autor Udostępnij Napisano 22 Lutego 2011 Tutaj spreparowany screen (zmyślone wartości): http://img213.imageshack.us/img213/6310/przechwytywanierl.jpg Problem w tym, że nikt za bardzo nie daje wyniku GPU dla 3DM11... Link to post Share on other sites
drachenfeles 5499 Napisano 24 Lutego 2011 Udostępnij Napisano 24 Lutego 2011 Myślę, że pierwszy pewniak to 3DMark 11. Myślałem nad Heaven i Crysisem. Oba testy w FullHD 4xAA i wyniki w fps. Co Wy na to? dobry pomysł, w ogóle testy grami są imo bardziej wiarygodne od benchmarków także obrany kierunek jak najbardziej ok, także przy nowych grafach zamiast starych smarków z przed prawie dekady, które kompletnie nic nam nie mówią można by zrobić np tak: 3DMark 11 i Haven jako benchmarki (mogą być nawet po dwa wyniki z różnymi ustawieniami) plus ze 3-4 modne tytuły, jak sugerowany crysis, mafia itd w FullHD 16x anizo i 8x AA i sterowniki na default, żeby takie MLAA czy inne SSAA nie uderzało po wydajności Link to post Share on other sites
torture 107 Napisano 24 Lutego 2011 Autor Udostępnij Napisano 24 Lutego 2011 Stare smarki zostają dla starych kart, szkoda wyrzucać tyle danych. Wyników Vantage nie ma tak dużo, więc ich już nie szkoda Link to post Share on other sites
Arved 81 Napisano 24 Lutego 2011 Udostępnij Napisano 24 Lutego 2011 Jakby było z platformą testową do gier np.? Link to post Share on other sites
torture 107 Napisano 24 Lutego 2011 Autor Udostępnij Napisano 24 Lutego 2011 Nie rozumiem pytania. Link to post Share on other sites
drachenfeles 5499 Napisano 24 Lutego 2011 Udostępnij Napisano 24 Lutego 2011 Stare smarki zostają dla starych kart, szkoda wyrzucać tyle danych. nikt im nie broni egzystencji, niech sobie zostają jak są, chodzi o nowy sprzęt, który mógłby być testowany na nowych, jednolitych zasadach Link to post Share on other sites
moriss 83 Napisano 24 Lutego 2011 Udostępnij Napisano 24 Lutego 2011 Dobry pomysł. Tylko tak sobie myślę, że Crysis nie jest najodpowiedniejszy, bo Radki mają w nim dziwnie wysokie wyniki względem GeForce'ów. Tak sobie jeszcze pomyślałem, że dobrze było by dopisać pobór prądu chociaż w samym stresie ( przynajmniej do tych ostatnich serii tzn. HD58xx, HD68xx i HD69xx oraz GTX4xx i GTX5xx.) Link to post Share on other sites
drachenfeles 5499 Napisano 24 Lutego 2011 Udostępnij Napisano 24 Lutego 2011 Crysis nie jest najodpowiedniejszy, bo Radki mają w nim dziwnie wysokie wyniki względem GeForce'ów. nie jęcz, dobierze się np mafię 2 jako przeciwwagę i ze dwa-trzy inne tytuły z mocnymi benchmarkami, jak np Just Cause 2, Stalker CoP, i coś nieco lżejszego jak Call of Juarez BiB czy DoW2 Link to post Share on other sites
torture 107 Napisano 24 Lutego 2011 Autor Udostępnij Napisano 24 Lutego 2011 Tylko tak sobie myślę, że Crysis nie jest najodpowiedniejszy, bo Radki mają w nim dziwnie wysokie wyniki względem GeForce'ów.Albo GeForce mają dziwnie wysokie wyniki w innych testach. Nie wymagajcie cudów, 40 gier nie będę dodawał. Nie mogę/nie umiem aż tak ingerować w skrypt. Mogę tylko podmienić 3 pozycje Vantage - piszę któryś raz. Platformy nie ma i raczej nie będzie. Benchmark.pl już niejako odpuścił sobie ten projekt, ja go tylko utrzymuję w tym podstawowym stopniu - aktualizacja o nowe układy, poprawki. Więc apeluję o poskromienie wyobraźni z różnymi wybujałymi pomysłami Każdy wynik z danego benchmarku jest brany z tego samego źródła i jest porównywalny. Jeżeli mam to robić na tej zasadzie jak teraz (gratis), to innej opcji niż zbieranie wyników z sieci nie widzę. @moriss: jest podane TDP, które akurat przy kartach graficznych jest bliskie poborowi energii. Wg mnie - wystarczy. Link to post Share on other sites
drachenfeles 5499 Napisano 24 Lutego 2011 Udostępnij Napisano 24 Lutego 2011 w takim razie zapomnij i rób jak chcesz/możesz Link to post Share on other sites
Alfons 30 Napisano 8 Marca 2011 Udostępnij Napisano 8 Marca 2011 Szkoda ze już tu nie ma linku http://www.benchmark.pl/strona/31 NP. w polecamy ;( Link to post Share on other sites
torture 107 Napisano 9 Marca 2011 Autor Udostępnij Napisano 9 Marca 2011 Wysłałem kolejnego maila do BMK (bo już interweniowałem w tej sprawie 2 tygodnie temu), może zapomnieli. Link to post Share on other sites
Alfons 30 Napisano 9 Marca 2011 Udostępnij Napisano 9 Marca 2011 Już jest, kiedy Vantage E GPU itp. zostanie zmienione ? Link to post Share on other sites
torture 107 Napisano 9 Marca 2011 Autor Udostępnij Napisano 9 Marca 2011 Do końca tygodnia dokończę aktualizację i wrzucę na serwer Link to post Share on other sites
Recommended Posts