Matush 0 Napisano 15 Czerwca 2017 Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2017 Witam Kilka dni temu zakupiłem Dysk Toshiba P300 1TB. Dysk przeznaczony na magazyn danych i rzadziej uruchamiane gry. Szczerze mówiąc jestem lekko rozczarowany, gdyż wieczorem/w nocy jest on słyszalny ( nie wpada w wibracje lecz słychać "chrobotanie" nawet w IDLE- obudowa SilentiumPC PAX M70) Dzisiaj postanowiłem sprawdzic go w benchmarkach i zastanawiam się, czy powinien mieć takie nagłe spadki wydajnośći w HD TUNE PRO? : Pozdrawiam kolejny test: SMART: Cytuj Link to post Share on other sites
kokosnh 4162 Napisano 15 Czerwca 2017 Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2017 Smart czysty, wykresy też ok bo spadki są w różnych miejscach, to nie dysk jest winny tylko po prostu coś go używa. Coś źle zrobiłeś przy instalacji win lub któregoś programu i ci go używa ( stąd chrobotanie i spadki na wykresie ) Cytuj Link to post Share on other sites
Matush 0 Napisano 15 Czerwca 2017 Autor Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2017 System mam na ssd. Na dysku HDD mam jedynie 3 gry ze steama i nic więcej. Cytuj Link to post Share on other sites
marcin34424 29 Napisano 17 Czerwca 2017 Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2017 Dysk idealny, tylko trochę głośny, tak bywa. Nie ma się co czepiać to jednak HDD wiec naturalne, że jest słyszalny. Cytuj Link to post Share on other sites
kokosnh 4162 Napisano 17 Czerwca 2017 Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2017 Na moje coś go używa, przepatrz ustawienia win jak i steam ( najlepiej wyłącz steam ), antywirus itp Problemu z samym dyskiem ( jako urządzeniem ) tu nie widzę. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Bichits 362 Napisano 13 Lipca 2017 Udostępnij Napisano 13 Lipca 2017 Process Haker po nadaniu praw administratora może pokazać co konkretnie i jak mocno używa HDD polecam. Po za tym określenie hałas w nocy jest dość... mało precyzyjne. Dla mnie praca hdd to koszmar nawet w dzień, więc hej głowa do góry Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts