rafal12322 5840 Napisano 15 Czerwca 2017 Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2017 Czyżbyśmy w końcu dostali człowieka pająka z prawdziwego zdarzenia na miarę Batmana z serii Arkham? Wszystko na to wskazuje Premiera: 7 września 2018r. Platformy: PS4 Cytuj Link to post Share on other sites
rafal12322 5840 Napisano 4 Kwietnia 2018 Autor Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2018 http://cdn.benchmark.pl/uploads/backend_img/c/newsy/2018-04/MT/spider-man-edycja-specjalna.jpg http://cdn.benchmark.pl/uploads/backend_img/c/newsy/2018-04/MT/spider-man-edycja-kolekcjonerska-.jpg Cytuj Link to post Share on other sites
rafal12322 5840 Napisano 26 Lipca 2018 Autor Udostępnij Napisano 26 Lipca 2018 Cytuj Link to post Share on other sites
k0zik 123 Napisano 26 Lipca 2018 Udostępnij Napisano 26 Lipca 2018 To czasowy exclusive ? Na trailerach wygląda nieźle. Cytuj Link to post Share on other sites
rafal12322 5840 Napisano 26 Lipca 2018 Autor Udostępnij Napisano 26 Lipca 2018 Raczej stały. Cytuj Link to post Share on other sites
rafal12322 5840 Napisano 3 Września 2018 Autor Udostępnij Napisano 3 Września 2018 Teaser pierwszego DLC Cytuj Link to post Share on other sites
Sir R 296 Napisano 3 Września 2018 Udostępnij Napisano 3 Września 2018 Od małego uwielbiałem tego bohatera, może przez to, że przez zwykły przypadek ze zwykłego nerda stał się superbohaterem. Walka mocno przypomina serie Arkham z Batmana, co dla mnie na plus, bo Knight był świetny. Cytuj Link to post Share on other sites
rafal12322 5840 Napisano 3 Września 2018 Autor Udostępnij Napisano 3 Września 2018 Też mam duży sentyment do pajączka, może dlatego, że było to moje pierwsze zetknięcie się z Marvelem. Zawsze żałowałem, że nigdy nie powstał serial, były filmy raz lepsze raz gorsze ale takiego konkretnego serialu jeszcze nie było oraz gry. To ostatnie ma szanse się zmienić. Zapowiada się chyba najlepsza gra o tym superbohaterze jaka kiedykolwiek powstała. Na przestrzeni lat było kilka gier ale były to raczej przeciętne produkcje. Ciekawie wygląda tryb foto Cytuj Link to post Share on other sites
Dyma_ 51 Napisano 9 Września 2018 Udostępnij Napisano 9 Września 2018 Rozumiem, że cisza w temacie wynika z faktu, że wszyscy się zagrywają Muszę przyznać, że pozytywnie zaskoczyła mnie różnica w rozgrywce względem Batmana. Na pierwszy rzut oka wydaje się prawie kalką, ale jednak są różnice. Przede wszystkim jest szybciej i bardziej widowiskowo. Batman to jednak bardziej przygotowanie do walki, cicha eliminacja, Spider to szybkość, zwinność i przebojowość. Tu jedynie lekki minus bo moduł cichej eliminacji jest trochę za łatwy, przeciwnicy w ogóle nie widzą co jest metr nad nimi i można przykleić kolesia do lampy i na niej siedzieć - w Batmanie przeciwnicy zaczęliby strzelać. Sterowanie na początku wydaje się skomplikowane, ale po czasie wchodzi w krew i obecnie na spokojnie podczas walki patrze gdzie jest jakiś element otoczenia, skąd ktoś strzela itp. Polski dubbing trochę drażni u niektórych postaci, ale ogólnie nie jest źle. Bardzo podobają mi się audycje radiowe i teksty. Muzyka spoko, tylko podczas latania na pajęczynach mogłaby być bardziej urozmaicona nuta. Questy podoczne faktycznie po najmniejszej linii oporu, ale jakoś tak szybko się je robi, że czasem fajna odskocznia. Troche przesadzili z plecakami, ale fajne historyjki są z nimi związane. Do wad zaliczyłbym jeszcze okazjonalne problemy ze sterowaniem (głównie przy klejeniu sie do ścian) + np. brak możliwości zejścia po ścianie gdy stoimy na krawędzi dachu. Fajne są te wszystkie smaczki z budynkami itp. Jak poprawią/rozbudują to i owo, to kolejna cześć może być petarda, teraz uważam, że to taki poziom Horizon ZD, aczkolwiek Spider to mój bohater z dzieciństwa, więc tak czy siak dla mnie 11/10 Cytuj Link to post Share on other sites
rafal12322 5840 Napisano 18 Września 2018 Autor Udostępnij Napisano 18 Września 2018 Pytanie do osób grających w Spider-Mana na PS4 Pro. U was też wentylator daje się we znaki? U mnie Prosiak wyje do tego stopnia, że przez głośniki niewiele słychać, muszę grać w słuchawkach Mierzyłem tak orientacyjnie poziom głośności to momentami wychodzi ponad 60 dB Cytuj Link to post Share on other sites
Kubuś73 8917 Napisano 18 Września 2018 Udostępnij Napisano 18 Września 2018 Nope grałem na głośnikach i nie czułem dyskomfortu spowodowanego hałasem (to samo w U4 czy TLOU). Nie wiem czy to dzięki temu, że u mnie konsola stoi pionowo czy przez dostęp powietrza (za konsolą mam około 50cm wolnej przestrzeni) Swoją droga ez platynka tam samo jak w Horizonie około 3 dni grania i co najważniejsze brak aczików za poziom trudności Cytuj Link to post Share on other sites
Sir R 296 Napisano 28 Listopada 2018 Udostępnij Napisano 28 Listopada 2018 Skończyłem na 100%. Po poważnym GoW i dosć ciężkim RDR2 miła odskocznia. Fabuła spoko, typowo marvelowska historia - jest ten zły (nawet kilku), sztampowe rozmowy bohaterów i dużo akcji. Na plus spider-cop Gameplay ok, choć batmanowe rozwiązanie bardziej mi się podobało. Graficznie nierówno, ale same cut-scenki to mistrzostwo - aż ciekaw jestem co przyniesie odsłona na kolejną generację, bo chyba nikt nie ma wątpliwości, że taka powstanie (a może i już jest w produkcji) i jak to będzie wyglądać. Dla mnie miła nawalanka na 7+. Cytuj Link to post Share on other sites
TataPsa 0 Napisano 20 Stycznia 2019 Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2019 Ta gra to jest taki ogień, że nawet sobie nie wyobrażacie... Cytuj Link to post Share on other sites
rafal12322 5840 Napisano 23 Stycznia 2019 Autor Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2019 Grał ktoś już w dodatki do Spider-mana? Rozpocząłem je na NG+ na najwyższym poziomie trudności bo na takim grałem podstawkę i mam nieodparte wrażenie, że wraz z każdym kolejnym dodatkiem ten poziom trudności jest coraz bardziej windowany xD O ile questy fabularne da się w miarę bezstresowo przejść tak wyzwania, bazy do rozbicia są trochę przegięte wręcz momentami frustrujące. Jest taki natłok przeciwników różnego kalibru, że często gra ostro traci na płynności na PS4 Pro. Jak Wy to widzicie? Same dodatki nie porywają, gdyby nie aktywności poboczne to każdy trwałby może po 1h. W każdym jest zaledwie kilka misji, które nie są jakieś rozbudowane. Na pewno nie warte pełnej ceny. Cytuj Link to post Share on other sites
rafal12322 5840 Napisano 12 Czerwca 2020 Autor Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2020 Premiera: 2021r.Platformy: (PS4?), PS5 Cytuj Link to post Share on other sites
rafal12322 5840 Napisano 17 Września 2020 Autor Udostępnij Napisano 17 Września 2020 Premiera: 2020r.Platformy: PS4, PS5 Gra trafi również na PS4 https://www.gry-online.pl/newsroom/horizon-2-forbidden-west-i-spider-man-miles-morales-trafia-na-ps4/zb1e7e9 Cytuj Link to post Share on other sites
rafal12322 5840 Napisano 29 Września 2020 Autor Udostępnij Napisano 29 Września 2020 Miles Morales na PS4 za "jedyne" 250zł https://store.playstation.com/pl-pl/product/EP9000-CUSA20177_00-MARVELSSMMORALES?emcid=pa-st-233073 Cytuj Link to post Share on other sites
rafal12322 5840 Napisano 10 Września 2021 Autor Udostępnij Napisano 10 Września 2021 Cytuj Link to post Share on other sites
rafal12322 5840 Napisano 3 Czerwca 2022 Autor Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2022 Pająk zawita na blaszaki Cytuj Link to post Share on other sites
rafal12322 5840 Napisano 24 Maja 2023 Autor Udostępnij Napisano 24 Maja 2023 Nowy Pająk Cytuj Link to post Share on other sites
ODIN85 1007 Napisano 16 Października 2023 Udostępnij Napisano 16 Października 2023 Zacne oceny Cytuj Link to post Share on other sites
rafal12322 5840 Napisano 17 Października 2023 Autor Udostępnij Napisano 17 Października 2023 W sumie można było się spodziewać takich ocen, poprzednie gry były świetne więc nic nie zapowiadało że tu nagle będzie klapa. Może kiedyś się ogra jak już zdobędę PS5.... Cytuj Link to post Share on other sites
raiders 2736 Napisano 17 Października 2023 Udostępnij Napisano 17 Października 2023 Nareze to oceny od pismakow także wypada to dzielić na dwa, bo wiadomo jaka wiarygodność jest tych recenzji.Ja poczekam na opinie graczy, bo to dla mię jest bardziej miarodajne.Pierwy pająk był bardzo ok, ale miles morales totalne dno i gra zrobi a na siłę dla kasy.Ograłem to i sprzedałem. Cytuj Link to post Share on other sites
ODIN85 1007 Napisano 24 Października 2023 Udostępnij Napisano 24 Października 2023 Wczoraj skończyłem i w sumie na minus sztucznie przedłużanie gry przez spam wrogów oraz liczne fazy bossów. Venom taki jaki powinien być-krew i latające głowy. Zdecydowanie to nie gra dla dzieci. Bugi symboliczne-wystarczyło załadować punkt kontrolny i dalej cacy. Mocne 8+. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts