Fenio 1708 Napisano 5 Lipca 2017 Udostępnij Napisano 5 Lipca 2017 Mało prawdopodobne, ludzie na tym robią dobry interes szczególnie jak mają dostęp do taniej albo nawet darmowej energii elektrycznej. Podbijanie cen i kupowanie swoich produktów na allegro nie ma żadnego sensu z powodu gigantycznej prowizji jaka jest przy tak wysokich kwotach. Cytuj Link to post Share on other sites
Adfsfd 37 Napisano 5 Lipca 2017 Udostępnij Napisano 5 Lipca 2017 Mało prawdopodobne, ludzie na tym robią dobry interes szczególnie jak mają dostęp do taniej albo nawet darmowej energii elektrycznej. Podbijanie cen i kupowanie swoich produktów na allegro nie ma żadnego sensu z powodu gigantycznej prowizji jaka jest przy tak wysokich kwotach. Nie ma żadnej prowizji bo nikt za to nie zapłacił. Towar został odznaczony jako kupiony i tyle. Kiedyś jeszcze można było wystawiać komentarze. Cytuj Link to post Share on other sites
Fenio 1708 Napisano 5 Lipca 2017 Udostępnij Napisano 5 Lipca 2017 To bez znaczenia, sprzedający jest obciążony prowizją za każdą sztukę kupioną przez "kup teraz" lub gdy zakończy się licytacja bez lub powyżej ceny minimalnej. Cytuj Link to post Share on other sites
Adfsfd 37 Napisano 5 Lipca 2017 Udostępnij Napisano 5 Lipca 2017 W jakich przypadkach możesz wystąpić o zwrot prowizji (rabat transakcyjny)? Zwrot naliczonej prowizji może zostać przyznany sprzedającemu w formie rabatu transakcyjnego gdy nie doszło do zrealizowania umowy z określonych powodów: Kupujący nie zapłacił (powód nie jest dostępny, gdy wpłata przez PayU ma status "Zakończona"). Kupujący nie odebrał przesyłki pobraniowej (powód nie jest dostępny, gdy wpłata przez PayU ma status "Zakończona"). Kupujący odstąpił od umowy (powód dotyczy odstąpienia od umowy zawartej na odległość). Kupujący zamówił więcej sztuk niż chciał. Chciał kupić: (...) szt. (powód jest dostępny tylko w ofercie, w której kontrahent jednorazowo kupił kilka sztuk towaru). Z przyczyn niezależnych, kupujący dokonał zbyt wielu zakupów w tej ofercie (powód jest dostępny tylko w ofercie, w której kontrahent kupił kilka sztuk towaru w pewnych odstępach czasu). Cytuj Link to post Share on other sites
ADR15 255 Napisano 5 Lipca 2017 Udostępnij Napisano 5 Lipca 2017 Jak wyżej. http://allegro.pl/palit-geforce-gtx-1050ti-stormx-4g-i6811244779.html Kto o zdrowych zmysłach by to kupował, Cytuj Link to post Share on other sites
Adfsfd 37 Napisano 5 Lipca 2017 Udostępnij Napisano 5 Lipca 2017 (edytowane) to trolling (albo podbija sobie akucje dla jaj) i nic więcej. Pełno tego na allegro. Edytowane 5 Lipca 2017 przez Adfsfd Cytuj Link to post Share on other sites
Fenio 1708 Napisano 5 Lipca 2017 Udostępnij Napisano 5 Lipca 2017 @@Adfsfd, Zwrot prowizji to coś całkiem innego niż brak prowizji. O zwrot można się starać raz, może dwa ale na pewno nie przeszłoby używanie zwrotu prowizji jako po kilka-kilkanaście razy. Za każdym razem pracownik allegro weryfikuje obie strony. @@ADR15, To tak nie działa. Cena była normalna, jak wyprzedają wszystko to zamiast kończyć ofertę zmieniają jej cenę. Tym sposobem nie płacą prowizji od nowo wystawionych ogłoszeń. Cytuj Link to post Share on other sites
Adfsfd 37 Napisano 5 Lipca 2017 Udostępnij Napisano 5 Lipca 2017 Czemu by nie przeszło? O zwrot można sie starać do każdej nieudanej transakcji. Sam takie dostawałem. Zresztą towar można zwracać i też jest to nierzadka praktyka. Prawa konsumenta. Pracownik allegro wysyłał formułkę z zapytaniem "czy transakcja została sfinalizowana TAK/NIE" i tyle. Na koncie allegro widnieje czy pieniądze zostały wpłacone bo zdecydowana większość wpłat idzie przez payu. Do tej pory nie wiem czy to się nie zmieniło można było kupić i dopiero po jakimś czasie wybrać formę płatności i wysyłkę. Cytuj Link to post Share on other sites
Funkie 1189 Napisano 6 Lipca 2017 Udostępnij Napisano 6 Lipca 2017 Ostatnio Allegro wymaga potwierdzenia/odstąpienia pisemnego kupującego że zrezygnował z przedmiotu. Kupujący potwierdził Allegro że zrezygnował z zakupu a oni i tak chcieli pisemnego odstąpienia od zawartej umowy. Zbyt dużo kasy przechodzi im bokiem w formie wałków. Taka koparka to spora prowizja od sprzedaży. Cytuj Link to post Share on other sites
wujek6 6 Napisano 7 Lipca 2017 Udostępnij Napisano 7 Lipca 2017 Nie wiem czy fake, czy pogórnicze, ale dziwnie wygląda koszt dostawy za pobraniem https://i-kokoszka.pl/index.php?id_category=33&controller=category Cytuj Link to post Share on other sites
Mst74 154 Napisano 7 Lipca 2017 Udostępnij Napisano 7 Lipca 2017 (edytowane) Ten sklep to wał, nie wrzucaj linków bo ktoś niepotrzebnie kupi. Firma zakończyła działalność 30 czerwca !!!!! https://wyszukiwarkaregon.stat.gov.pl/appBIR/index.aspx Wpisz REGON: 022471828 TO WAŁ!!!! Edytowane 7 Lipca 2017 przez Mst74 Cytuj Link to post Share on other sites
katystopej 838 Napisano 7 Lipca 2017 Udostępnij Napisano 7 Lipca 2017 Nie wiem czy fake, czy pogórnicze, ale dziwnie wygląda koszt dostawy za pobraniem https://i-kokoszka.pl/index.php?id_category=33&controller=category Sklep zniknął kilka dni temu z krs, siedziba gdzieś w Wypizdowie Małym w prywatnym domu, fake, firma krzak, info potwierdzone. Na Labie też jest temat. Cytuj Link to post Share on other sites
serafin1 125 Napisano 9 Lipca 2017 Udostępnij Napisano 9 Lipca 2017 Cytuj Link to post Share on other sites
Rebelmind 3738 Napisano 9 Lipca 2017 Udostępnij Napisano 9 Lipca 2017 (edytowane) Rzucę triche światła w temacie: w czwartek 5/7 odebrałem zamówionego dwa tygodnie wcześniej rx 580 (MSI Gaming X+), z drugiego sklepu dostałem info, że towar do salonu dojedzie w tym tygodniu. Pozostałe sklepy podtrzymują, że dostawa najpóźniej pierwszy tydzień sierpnia. Może Polaris przyjdą od razu z VEGĄ? xD Edytowane 9 Lipca 2017 przez Rebelmind Cytuj Link to post Share on other sites
Tankersss 398 Napisano 10 Lipca 2017 Udostępnij Napisano 10 Lipca 2017 Ogólnie to znowu r9 280 i wyżej znowu podrożały Teraz tylko zmienić na kartę za 400pln (rx 550 czy coś ? mało prądu etc.) i 4 lata jeździć bez wydawania pieniędzy z nowego budżetu. A wracając do głównego tematu to Eth spadnie raczej dość mocno w sierpniu (przejście z PoW na PoS) wtedy i wysyp kart się zacznie znając życie. No i na alledrogo czasem można spotkać 480/580 w miarę normalnej cenie (wersje 8gb po 1400). Cytuj Link to post Share on other sites
Mst74 154 Napisano 11 Lipca 2017 Udostępnij Napisano 11 Lipca 2017 Etehreum już spada, od wczoraj już był spadek ponad 50$, lekko odbiło ale znowu leci Cytuj Link to post Share on other sites
RAZR144 2 Napisano 11 Lipca 2017 Udostępnij Napisano 11 Lipca 2017 Masakra z tymi kartami, co warto kupić na przeczekanie tych wysokich cen? Siedzę na i5-7500 i jego zintegrowanej karcie więc średnio da się pograć w coś trochę wymagającego. Cytuj Link to post Share on other sites
Mst74 154 Napisano 11 Lipca 2017 Udostępnij Napisano 11 Lipca 2017 Poczekaj z tydzień, jak ten pad walut na ryj się utrzyma to sobie kupisz za tydzień RX 580 za 800 zł Cytuj Link to post Share on other sites
Tankersss 398 Napisano 11 Lipca 2017 Udostępnij Napisano 11 Lipca 2017 Masakra z tymi kartami, co warto kupić na przeczekanie tych wysokich cen? Siedzę na i5-7500 i jego zintegrowanej karcie więc średnio da się pograć w coś trochę wymagającego. Ja tam siedzę na HD4000 i nie mam problemów z "wymagającymi" grami, zjedź na rozdziałce i będzie gites (borderlands 2 640x480 stałe 60fps) Cytuj Link to post Share on other sites
ReznoR 362 Napisano 11 Lipca 2017 Udostępnij Napisano 11 Lipca 2017 (edytowane) 640x480 Tyle miało Diablo II w momencie premiery 17 lat temu. I już wtedy narzekali w recenzjach, że to za mało! Gra do dziś oferuje pełne cinematic experience ze swoim lockiem do 25 FPS. Edytowane 11 Lipca 2017 przez ReznoR Cytuj Link to post Share on other sites
k0chan 814 Napisano 11 Lipca 2017 Udostępnij Napisano 11 Lipca 2017 Ja tam siedzę na HD4000 i nie mam problemów z "wymagającymi" grami, zjedź na rozdziałce i będzie gites (borderlands 2 640x480 stałe 60fps) w takiej rozdzielczości to u mnie (42 cale) gry wyglądają jak Tibia Cytuj Link to post Share on other sites
MiK 13233 Napisano 11 Lipca 2017 Udostępnij Napisano 11 Lipca 2017 (edytowane) Zaczynają pojawiać się ogłoszenia typu: "sprzedam 7 sztuk RX 570 raz włożone do kompa w celu sprawdzenia. 35 miesięcy gwarancji" Oczywiście nowe konta. http://allegro.pl/xfx-rx-570-4gb-nowa-od-reki-wawa-i6888264894.html http://allegro.pl/karta-graf-gigabyte-radeon-rx570-gv-rx570gaming-4g-i6888219213.html Edytowane 11 Lipca 2017 przez MiK Cytuj Link to post Share on other sites
Mst74 154 Napisano 12 Lipca 2017 Udostępnij Napisano 12 Lipca 2017 Na 570 możesz aktualnie ukopać około dolara dziennie, czyli jakaś stówka przy dobrych wiatrach na miesiąc, średnio opłacalne biorąc pod uwagę fakt że musi toto pracować 24/7. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
BULDOGGG 21 Napisano 15 Lipca 2017 Udostępnij Napisano 15 Lipca 2017 (edytowane) w takiej rozdzielczości to u mnie (42 cale) gry wyglądają jak Tibia pixele wielkości paznokci na projektorze(full hd-natywne) jak odpaliłem a mam 145 cali to pixele są wielkości pośladków tej pani u mnie w zdjęciu Edytowane 15 Lipca 2017 przez BULDOGGG Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts