Skocz do zawartości

Dziwny mail od... Allegro?

Recommended Posts

Mimo wszystko. Wszelkie serwisy, jak i wielkie portale społecznościowe wykorzystują prywatność. Tak samo google złamało prywatność. Tego nigdy nie zmienisz.

Trochę przesadziłeś ze skanowaniem na użytkownika na odległość. Nie mają nawet takiego prawa dostać się do ciebie o tak o. Nie wiem skąd twoje nieco fantazje. Skanowanie na odległość bez wiedzy, to nic innego jak włam na czyiś komputer.

Aktualizacja 3.3.2011, 13:30

No i doczekaliśmy się obszernego oświadczenia pracownika działu PR Allegro, p. Joanny Wagner.....

Krókto mówiąc nie zmieniasz haseł, masz wszędzie to samo hasło, używasz pirackiego oprogramowania, za dużo przesiadujesz na necie, a jak już klikasz to tam gdzie nie trzeba

:pajac:

hahaha a w Polsce są jakieś limity ile można lub nie można siedzieć w necie ?? Bo skoro są to dla czego internet w Polsce jest taki drogi ??

Druga sprawa to posiadanie tego samego hasła wszędzie to lekka GLUPOTA !!! i to tak lekko powiedziane.

Ja już się nauczyłem rozumu po kilku artykułach na hakerskich stronkach.

Nigdzie nie miałem hasła które się składało np z mojego imienia lubi imienia moich dzieci lub daty urodzin. Moim hasłem nigdy nie była nazwa jakiegoś przedmiotu. Ostatnie hasło jakie miałem do np Facebooka to TCRMMXFP8C95 zgadł byś ?? wiele haseł które sa po prostu odgadywane przez hakerów to tylko i wyłącznie intuicja. Do tego jak już gdzieś Ci hasło odgadną to jada po koleji . Sprawdzają czy nie masz takiego samego hasła gdzie indziej i tak to leci i weź potem udowodnij ze to nie Ty :[

Druga sprawa jak nie wiesz co do czego jest to zawsze klikaj NIE lub NO i po kłopocie no i dobry antywirus oczywiście. Mozilla tez sporo pomaga bo jak coś jest ze stronka nie tak to informuje albo stronkę blokuje.

W kazdym badz razie ja na allegro nigdy konta nie miałem i nie bede miał. Jakos ten serwis mnie nie przekonuje a raczej odraża.

Trochę przesadziłeś ze skanowaniem na użytkownika na odległość. Nie mają nawet takiego prawa dostać się do ciebie o tak o. Nie wiem skąd twoje nieco fantazje. Skanowanie na odległość bez wiedzy, to nic innego jak włam na czyiś komputer.

Poczytaj trochę, to nie grozi. Facebook już raz wpadł za takie naruszanie, google oczywiście też wpadło. Mini: afera "Google Maps" o której było głośno. Tak samo host może odłączyć Cię od sieci jeśli wykryje zagrożenie sieci na Twoim PC. Masz w regulaminie nawet taki punkt. I powinni Cię oni o tym poinformować. UPC mnie o tym informowało. Tak jak i o ściąganiu nielegalnego oprogramowania. Za wszystko grozi odcięcie internetu jak i grzywna. Więc wątpię aby Allegro nie korzystało z tego typu zabezpieczeń. Przypomnij sobie czasy gdy wp jak i allegro były serwisami zawirusowanymi. Technologia idzie do przodu.

Korupcja była, jest i bedzie do momentu jak ludzie sie przekonaja ze mozna kupic dobry program za normalna cene a nie cos co w sumie nie działa za 3/4 wypłaty. Tak samo z muzyka.

Teraz fajna składanka kosztuje około 13 funtów. Jak by kosztowała 5 to bym nawet nie myslał o ssaniu jej z neta i tak samo z innymi rzeczami.

Koto widziała zeby windows 7 ultimate kosztował 150 funtów haha jak by kosztował 50 to bym kupił i nie bawił sie w pana klucznika z darkwareza.

Te ceny, odcinanie neta z powodu wirusów itd to czysta glupota. Krzyk bezradnosci ze storny firm którym juz dawno internet wymknoł sie spad kontroli.

UPC mnie o tym informowało. Tak jak i o ściąganiu nielegalnego oprogramowania. Za wszystko grozi odcięcie internetu jak i grzywna. Więc wątpię aby Allegro nie korzystało z tego typu zabezpieczeń. Przypomnij sobie czasy gdy wp jak i allegro były serwisami zawirusowanymi. Technologia idzie do przodu.

Mieszasz fakty. Owszem - operator może kogoś odciąć za to, że z z komputera wysyłany jest np spam albo ze względu na naruszenie prawa. Ale to nie znaczy, ze operator skanuje komputer użytkownika pod względem bezpieczeństwa. Przede wszystkim nie ma do tego prawa.