milogolo 1 Napisano 31 Maja 2017 Udostępnij Napisano 31 Maja 2017 Witam, chcę zrobić wymianę z karty graficznej GeForce GTX 660 na GeForce GTX 1070 Mam tylko obawy czy wszystko będzie ok, czy będzie pasowała i wgl. Płyta główna : Asus z97-p Obudowa: Phantom p400s Zasilacz: 660 wat Dokładnie ta karta graficzna: https://www.amazon.com/ZOTAC-GeForce-ZT-P10700B-10P-IceStorm-Graphics/dp/B01GVNN9GQ/ref=sr_1_1?ie=UTF8&qid=1496235445&sr=8-1&keywords=Geforce%20gtx%201070%20zotac Cytuj Link to post Share on other sites
Wento 1825 Napisano 31 Maja 2017 Udostępnij Napisano 31 Maja 2017 Jaki procesor? Zasilacz jakiej marki(oraz model?) Najlepiej podał pełną specyfikację PC. Zamierzasz podkręcać? Cytuj Link to post Share on other sites
milogolo 1 Napisano 31 Maja 2017 Autor Udostępnij Napisano 31 Maja 2017 Procesor i 5 4690k Zasilacz nie pamiętam jak się nazywa Nie zamierzam podkręcać Cytuj Link to post Share on other sites
SUPERKLIKACZ 249 Napisano 31 Maja 2017 Udostępnij Napisano 31 Maja 2017 To rusz się i zobacz!Jeżeli Tobie się nie chce sprawdzić, to nam może się nie chce pomóc... Cytuj Link to post Share on other sites
Wento 1825 Napisano 31 Maja 2017 Udostępnij Napisano 31 Maja 2017 Nie zamierzam podkręcać To po co Ci karta, która tak po prawdzie bardzo dobrze nadaje się do OC kosztem kultury pracy. Weź już lepiej jakieś MSI Gaming X lub Palita JS/SJS/GR(tylko nie dual) - jak nie zamierzasz podkręcać to już wybierz coś z nienaganną kulturą pracy. Zasilacz nie pamiętam jak się nazywa Wkładasz tam taki sprzęt na własną odpowiedzialność - nie wiemy co tam siedzi. Cytuj Link to post Share on other sites
milogolo 1 Napisano 31 Maja 2017 Autor Udostępnij Napisano 31 Maja 2017 To rusz się i zobacz!Jeżeli Tobie się nie chce sprawdzić, to nam może się nie chce Zasilacz SilentiumPC Deus M1 650W PSU 80Plus Bronze Modular 4xPEG SPC089Nie że mi się nie chce... Nie było mnie w domu nie miałem jak sprawdzić, może grzeczniej nie znasz sytuacji to kultury trochę. To po co Ci karta, która tak po prawdzie bardzo dobrze nadaje się do OC kosztem kultury pracy. Weź już lepiej jakieś MSI Gaming X lub Palita JS/SJS/GR(tylko nie dual) - jak nie zamierzasz podkręcać to już wybierz coś z nienaganną kulturą pracy. Wkładasz tam taki sprzęt na własną odpowiedzialność - nie wiemy co tam siedzi. A co do podkręcania, nie jestem pewny czy będę podkręcał ponieważ aktualnie nie wiem jak i już wolałem napisać że nie będę 1 Cytuj Link to post Share on other sites
SUPERKLIKACZ 249 Napisano 31 Maja 2017 Udostępnij Napisano 31 Maja 2017 Wystarczyło z grubsza wyjaśnić...Teraz już trochę lepiej. Cytuj Link to post Share on other sites
milogolo 1 Napisano 1 Czerwca 2017 Autor Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2017 Wystarczyło z grubsza wyjaśnić...Teraz już trochę lepiej. A pomożesz czy tylko przyszedłeś sobie popisać? Cytuj Link to post Share on other sites
krzyhox 3632 Napisano 1 Czerwca 2017 Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2017 Zasilacz da radę. Cytuj Link to post Share on other sites
milogolo 1 Napisano 1 Czerwca 2017 Autor Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2017 Zasilacz da radę. Dziękuje Cytuj Link to post Share on other sites
blaven 304 Napisano 1 Czerwca 2017 Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2017 Wiesz już wszystko: zasilacz da radę, a Crout podał najciekawsze modele. Wybierz najtańszy, bądź pasujący Ci najbardziej i zwróć uwagę na grubość układów od Palita (na mojej płycie miałem problem z podłączeniem dysków, gdyż karta zasłoniła złącza). Przy okazji fajna buda 1 Cytuj Link to post Share on other sites
SUPERKLIKACZ 249 Napisano 1 Czerwca 2017 Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2017 A pomożesz czy tylko przyszedłeś sobie popisać?Chciałem, ale nie zdążyłem... Tak czy inaczej, życzę powodzenia 1 Cytuj Link to post Share on other sites
milogolo 1 Napisano 1 Czerwca 2017 Autor Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2017 Chciałem, ale nie zdążyłem... Tak czy inaczej, życzę powodzenia Dziękuje wszystkim za pomoc. To już wszystko co chciałem się dowiedzieć. Wiesz już wszystko: zasilacz da radę, a Crout podał najciekawsze modele. Wybierz najtańszy, bądź pasujący Ci najbardziej i zwróć uwagę na grubość układów od Palita (na mojej płycie miałem problem z podłączeniem dysków, gdyż karta zasłoniła złącza). Przy okazji fajna buda Dzięki, długo szukałem budy Cytuj Link to post Share on other sites
SUPERKLIKACZ 249 Napisano 1 Czerwca 2017 Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2017 Obudowa fajna,tylko brak mi slotu na cd/DVD rom... Cytuj Link to post Share on other sites
Wento 1825 Napisano 1 Czerwca 2017 Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2017 To bierz Enthoo Pro M . Cytuj Link to post Share on other sites
SUPERKLIKACZ 249 Napisano 1 Czerwca 2017 Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2017 (edytowane) Ogólnie to dramat z tymi budami. 3/4 nie ma miejsca na romka... Zaraz obczaje panie Crout Edit. Fajna buda, a coś z trochę większa szybą? Edytowane 1 Czerwca 2017 przez SUPERKLIKACZ Cytuj Link to post Share on other sites
Wento 1825 Napisano 1 Czerwca 2017 Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2017 Miałem na myśli Enthoo Pro M Tempered Glass, tam jest wystarczająco duża . Cytuj Link to post Share on other sites
SUPERKLIKACZ 249 Napisano 1 Czerwca 2017 Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2017 No ta już wporząsiu panie kolego Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts