Sz.kozikowski 0 Napisano 16 Maja 2017 Udostępnij Napisano 16 Maja 2017 Witam. Wczoraj padł mi telefon (Nokia Lumia 520) Pora przerzucić się na coś nowszego . Prosze wiec o jakies propozycje co jest w tej chwili wartego uwagi, bo totalnie nie orientuje się w rynku telefonów. mój budżet : do 3000zl, ale nie chce wydawać wszystkiego(Najchętniej kupiłbym tel za 1k) Telefon może być nowy lub używany -preferowany rozmiar wyświetlacza : obojętnie -preferowany system mobilny : Android -do czego będę używać urządzenia : internet (dużo youtube), różne aplikacje(gry sporadycznie) -moje najważniejsze wymagania : Chciałbym, żeby telefon bez większej zamułki starczył na dobre kilka lat .Ważne jest dla mnie płynność w przeglądaniu internetu i żeby nie okazało się, że za 2-4 lata nie mogę ściągnąć niektórych aplikacji czy mieć problem z niektórymi stronami internetowymi(W lumii niestety sporo stron nie wczytywało się poprawnie) . Nie wiem do końca ile mogę dać, wszystko zależy za jaką cenę otrzymam to, czego oczekuję(Nie potrzeba mi zbędnych bajerów, wolałbym trochę przyoszczędzić). Cytuj Link to post Share on other sites
dawid0032 746 Napisano 16 Maja 2017 Udostępnij Napisano 16 Maja 2017 Jak chcesz telefon na tyle lat to jedyna sensowna opcja ze względu na najdłuższe wsparcie to iphone. Będzie też dłużej dobrze działał niż android. Jednak jeśli już musi być android to w dobrej cenie jest OnePlus 3t prosto od producenta. Można kupić też np Galaxy S7, albo np LG G6 z przedłużenia umowy ale z tym się troszkę ostatnio sprawa pokomplikowała. Cytuj Link to post Share on other sites
yeti1992 38 Napisano 16 Maja 2017 Udostępnij Napisano 16 Maja 2017 LG G6 nówkę można już wyrwać za mniej niż 3k. Cytuj Link to post Share on other sites
dawid0032 746 Napisano 17 Maja 2017 Udostępnij Napisano 17 Maja 2017 Za 2050-2100 z przedłużenia umowy lecz nie z wszystkich sieci ponieważ niektórzy operatorzy mogą blokować urządzenia np gdy osoba na którą jest abonament przestanie płacić raty. Tak się oczywiście stać nie musi lecz jest taka możliwość. Nie jest tak u wszystkich operatorów. Dokładnie teraz nie pamiętam którzy blokują, jak ktoś wie to niech napisze. Wiem że orange nie blokuje. Cytuj Link to post Share on other sites
Deusjarek 449 Napisano 17 Maja 2017 Udostępnij Napisano 17 Maja 2017 @up Przecież jest przyklejony temat,którzy operatorzy blokują imei,gdy osoba na którą jest abonament przestanie płacić raty,a blokują Plus i T-Mobile. Cytuj Link to post Share on other sites
kenigis 24 Napisano 17 Maja 2017 Udostępnij Napisano 17 Maja 2017 za 1500 kup honor 8. Parametrowo bardzo dobry telefon za tę cenę. Wiadomo jest gorszy od g6 czy one plus 3t, ale cenowo wychodzi taniej wiele, a paramterowo niewiele gorszy. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Sz.kozikowski 0 Napisano 18 Maja 2017 Autor Udostępnij Napisano 18 Maja 2017 A co sądzicie o huawei p10 lite ? Mogę dostać ten telefon za 800 zł(wart jest koło 1200-1300) Cytuj Link to post Share on other sites
Deusjarek 449 Napisano 18 Maja 2017 Udostępnij Napisano 18 Maja 2017 Dowód zakupu z VAT 23% jest? Z jakiej sieci pochodzi telefon? Ogólnie to Huawei realizuje gwarancję po nr imei,ale dla Dawida0032 zdarzyła się sytuacja,że serwis prosił o dowód zakupu z VAT 23%,a nie o nr imei,więc lepiej mieć ten dokument. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts