lukaszo82 0 Napisano 19 Lutego 2011 Udostępnij Napisano 19 Lutego 2011 Witam, wszystkich mam problem polegający na taktowaniu procesora graficznego oraz ramu korzystam z sterowników catalyst z grudnia 2010 i w zakładce overclocking ustawienie procka to 507 a ramu 500 mhz chodzi mi o zakładkę bieżące wartości. Nie można ich zmienić po mimo iż program pokazuje 750 i 900 to bieżące i tak są na 507 i 500 nawet przy max obciążeniu karty nic się nie zmienia. Karta jest spowolniona i nie mam wpływu na zmianę taktowania do wartości fabrycznych. Sprawdzałem programami takimi jak Everest oraz Aida i odczyt ten sam po niżej fabrycznej. Ma ktoś może jakiś pomysł co by to mogło być ? Cytuj Link to post Share on other sites
Rafcio 0 Napisano 19 Lutego 2011 Udostępnij Napisano 19 Lutego 2011 U mnie na 4870X2 Asusa przy odpalenie furmarka jest to samo, ale w grach zegary wchodzą na swoje prawidłowe częstotliwości. Cytuj Link to post Share on other sites
MiK 13230 Napisano 19 Lutego 2011 Udostępnij Napisano 19 Lutego 2011 A zmieńcie nazwę pliku wykonawczego z furmark.exe na coś innego. U kumpla na HD4850 wynik podskoczył ok. 30% po takim zabiegu . Ale było to z 2 lata temu i mogli to już inaczej zabezpieczyć. Cytuj Link to post Share on other sites
lukaszo82 0 Napisano 20 Lutego 2011 Autor Udostępnij Napisano 20 Lutego 2011 Rafcio Jak wyglada reszta twojego kompa ? Chodzi mi o procka ram chciałbym porównać wyniki. Cytuj Link to post Share on other sites
Rafcio 0 Napisano 20 Lutego 2011 Udostępnij Napisano 20 Lutego 2011 W moim profilu masz te informacje. Cytuj Link to post Share on other sites
Pawel ASUS Support 59 Napisano 21 Lutego 2011 Udostępnij Napisano 21 Lutego 2011 Uruchom GPUZ i ustaw opcję zapisywanie wartości do pliku log a następnie korzystaj ze sprzętu. Sprawdź potem co się zapisało - sprawa powinna się ostatecznie wyjaśnić . Cytuj Link to post Share on other sites
lukaszo82 0 Napisano 21 Lutego 2011 Autor Udostępnij Napisano 21 Lutego 2011 Dzięki Paweł na pewno dziś to przebadam ) I dam znać ! Cytuj Link to post Share on other sites
lukaszo82 0 Napisano 22 Lutego 2011 Autor Udostępnij Napisano 22 Lutego 2011 No niby parametry przy opciążeniu wzrastają do prawidłowych. Tak wiec niby jest ok natomiast 4870 x2 to kiszka nie karta Zawiedziony jestem jej rzekomą wydajnością w grach. Chyba że w co wątpię coś innego muli mi kompa. Dzięki za POmoc Cytuj Link to post Share on other sites
Pawel ASUS Support 59 Napisano 22 Lutego 2011 Udostępnij Napisano 22 Lutego 2011 Zrobiłem dziś własny test przy użyciu lokalnego TriFan'a. XP, Catalysty 11.2: screenik: http://www.asustek.pl/Pawel%20S/scr.JPG log: http://www.asustek.pl/Pawel%20S/GPU-Z%2 ... %20Log.txt Parametry posłusznie idą w górę pod obciążeniem, wykorzystałem 3DMarka06. W kwestii gier - różne gry różnie radzą sobie z obsługą podwójnego GPU. Jeśli gra nie wykorzystuje obu rdzeni, masz odpowiedź dlaczego wydajność może nie być satysfakcjonująca. Stąd też zwykle bezpieczniej jest zasugerować Klientom zakup jednej mocniejszej karty niż eksperymenty z "kanapkami" bądź SLI/CF. Inna sprawa, że CF w nowych Radeonach bardzo ładnie się skaluje, ale to już zupełnie inny temat do rozmowy. Cytuj Link to post Share on other sites
lukaszo82 0 Napisano 24 Lutego 2011 Autor Udostępnij Napisano 24 Lutego 2011 Dzięki za screeny. Nie wiedziałem że wyszły nowe stery Przebadam jak to jest u mnie. A jaki masz wynik w 3dmarku 06 ? na dx 10 1920x1080 i max detalach ? Z tymi dwoma rdzeniami to faktycznie kłopoty wczoraj dostałem medal of honor obroty wiatraka miałem na 50% po ok 40 min grania komp się zawiesił temp. doszła do 100 c Powiedz mi na ile masz % podkręcone chłodzenie ? Jedziesz na fabrycznym ? A bym zapomniał Paweł dopisz mi na jakim Procku i ramie pracuje twój blaszak ? Cytuj Link to post Share on other sites
Pawel ASUS Support 59 Napisano 24 Lutego 2011 Udostępnij Napisano 24 Lutego 2011 W biurze testuję bardzo różne konfiguracje, nie mam na dziś do dyspozycji monitora aby wyświetlić tą rozdziałkę. Przyjęło się, że wyniki 3DM-06 porównuje się przy użyciu domyślnych ustawień benchmarka, a tu pamiętam zeszłoroczny wynik przy i7 950 4,2GHz (karta bez OC) ok 25-26k PKT. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts