Skocz do zawartości

Karta graficzna

Recommended Posts

przecież on posiada i5-4590

ja mam rx480 i i5 4690 i spokojnie to hula także nie wiem gdzie ty się doszukujesz problemu 

i nie mam pojęcia po co piszesz takie rzeczy co to ma na celu

ja mam gdzieś wojenki między nvidia i radeonem 

całe życie miałam nvidie teraz mam pierwszego radeona i jestem zadowolona

a bf1 latał mi na ultra hd wymaksowany(pomijając że ta gra to crap)

nie jest warta uwagi

3,5 gb do tego pewnie za rok już tego wspierać nie będą

lepiej brać coś świeżego i serio radeony teraz są lepszą opcją niż nvidia 

bardzo długo rozważałam zakup karty graficznej i jaką wybrać

ale Radeon wyjdzie ci pewnie stówkę taniej od nvidia do tego mają porównywalne osiągi i lepszą wizję na przyszłość

tą stówkę zainwestuj aby kupić kartę z lepszych chłodzeniem nie najtańszą

chyba że masz gdzieś temperatury i ciszę 

msi w serii 400 była najlepszą kartą i warto do niej dopłacić chyba ze w serii 500 coś zmienili w chłodzeniach

Edytowane przez Magdalenka

Hehehe po pierwsze wymień mi tytuły na dx 12 które są od podstaw robione tylko na niego. Wymień mi tytuły robione na vulcanie - tylko żeby Ci rąk nie zbrakło... I ok rx są wydajniejsze w tych trybach. Więc jeśli kolega nie będzie grał w gry wymagające dx 12 i w dooma  bo nie wiem czy coś jeszcze z vulcana korzysta, tak jak dużo było tytułów na mantle... A ile jest  w produkcji gier na Vulcanie ? Jedna czy dwie i ile czasu będzie na nie trzeba czekać żeby pograć na radełonie... AMD wypuszcz kloce niestety i mam nadzieję, że Vega to zmieni choć wątpię - jak słyszę ich GCN od kilku lat tylko poprawiane (brak nowej archi) to dostaje sraczki.....

Edytowane przez RafiXll

Hehehe po pierwsze wymień mi tytuły na dx 12 które są od podstaw robione tylko na niego. Wymień mi tytuły robione na vulcanie - tylko żeby Ci rąk nie zbrakło... I ok rx są wydajniejsze w tych trybach. Więc jeśli kolega nie będzie grał w gry wymagające dx 12 i w dooma  bo nie wiem czy coś jeszcze z vulcana korzysta, tak jak dużo było tytułów na mantle... A ile jest  w produkcji gier na Vulcanie ? Jedna czy dwie i ile czasu będzie na nie trzeba czekać żeby pograć na radełonie... AMD wypuszcz kloce niestety i mam nadzieję, że Vega to zmieni choć wątpię - jak słyszę ich GCN od kilku lat tylko poprawiane (brak nowej archi) to dostaje sraczki.....

i po co to 

czy 1060 w dx11 zawsze gniecie rx570-580?

już ledwo z moim rx480 szedł łeb w łeb raz szala przechylała się na jedną raz na drugą stronę

okrojone 3gb albo dopłacaj chytrym żydkom do 6gb? nie podziękuję

poprzednio też ludzi zrobili w konia 

argument inwalida o poborze prądu? a ktoś to kiedyś policzył? bo mi rocznie wychodziła śmieszna różnica około 50 złotych jeśli ktoś gra z 10 godzin dziennie z czego nie znam człowieka pracującego który tyle czasu gra codziennie nawet będąc uczniem to dość ciężkie do osiągnięcia 

nie jestem specjalistką ani znawczynią ale całkiem logiczne wydaje się że dx12 prędzej czy później zacznie wypierać dx11

do tego faktem jest ze radeony są dlużej wspierane a nie każdy jest burżujem z benchmarka i pcmr który zmienia karty graficzne rzucajac się z 780 na 970 aby później skakać na 1060/1070

i ludzie przeciętnie mają kompy przez całe generacje konsol kiedy jest stagnacja i wymagania gier są właściwie identyczne(pomijając słabe porty)

przeciętny młody polak kompa zmienia co jakieś 4-5 lat i nie bawi się w podmienianie kart graficznych co generacje

• Popieram 1

w dx 11 to nawet ten gtx970 z aktywnymi 3,5 gb na pokładzie zamiata te rxy 470/480, po co tu sie kłócić wystarczy popatrzeć na rózne testy, a do magdalenki, i5 4590 to jest wydajność i5 6400, przy którym nawet rx 470 się zamula w grach siedzących na cpu, weź trochę poczytaj i ogarnij zanim zaczniesz się podniecać

Zobacz sobie co purepc, które jest szanowaną redakcją poleca w zestawach za 2600 zł, za 3000 zł, za 3400 zł. Właśnie RXy. 1060tka jest polecana przy Pentiumie w zestawie za 2100.

Edytowane przez Voidereles

sam często dajesz linki do testów z ich strony.... 

póki co to zamula chyba twój mózg a nie to i5 4590. Szkoda strzępić język na "znafcę" który dał link gdzie testowali rxa na opengl w doomie zamiast na vulcanie 

Edytowane przez WaltKowalski

https://www.x-kom.pl/p/361350-karta-graficzna-pci-e-gigabyte-radeon-rx-570-aorus-4gb-gddr5.html#specification

https://www.x-kom.pl/p/364469-karta-graficzna-pci-e-sapphire-radeon-rx-570-pulse-4gb-gddr5.html

raczej wybiore tego rx 570 bo do 1060 6gb za duzo bym musial doplacic, wyzej daje 2 linki i licze na pomoc kogo wersje wybrac - gigabyte czy sapphire

w dx 11 to nawet ten gtx970 z aktywnymi 3,5 gb na pokładzie zamiata te rxy 470/480, po co tu sie kłócić wystarczy popatrzeć na rózne testy, a do magdalenki, i5 4590 to jest wydajność i5 6400, przy którym nawet rx 470 się zamula w grach siedzących na cpu, weź trochę poczytaj i ogarnij zanim zaczniesz się podniecać

chyba widujemy różne testy bo jak pisałam nie stoję po żadnej ze stron pomijając że dostrzegam jak Nvidia ostatnimi czasy leci w kulki 

problem polega na tym że dałam ci jakieś argumenty ty sypiesz ogólnikami i jakimiś testami nawet nie uraczysz paroma linkami aby człowiek sam wnioski wyciągnął 

większość moich znajomych ma procesory na moim poziomie i gtx970 które są ogólnie chyba najbardziej popularną kartą ostatnich lat i wiesz co jakoś nie wychodzą na tym lepiej niż ja

a co do wszelkich testów z magicznymi tabelkami to owszem jak testujesz gtaV i tomb raidera to pewnie masz lepsze osiągi jednak są też inne gry które wypadają często lepiej na rxach i to bez dx12

i nie rozumiem tej agresji i atakowania z twojej strony jakbym ci krzywdę zrobiła jakieś herezje pisała za które spłonę na stosie niczym plugawa czarownica

poprzednią moją kartą był gtx770 wcześniej 9800gtx

jak widzisz nie jestem zwolenniczką żadnej strony

patrzę jedynie na to jako świadomy nabywca który kompa ma przez lata bez zabaw w super osiągi..

ma działać i tyle..

będzie trzeba zejdę z jakiegoś wygładzania

albo i będę grała w 30 fpsach na najwyższych zamiast oglądać jakieś mikroprzycięcia skaczących gier z 60 do 40..

przeżyję bo gierki i super komputer nie są dla mnie najważniejszą sprawą jak pewnie dla połowy osób które przychodzą tutaj pytać o radę..

to jedynie rozrywka i dodatek

rxy potrzebują mocnych 4 rdzeni żeby pokazać swój pazur, nie chce mi się tej łopatologii tłumaczyć poraz enty, jak masz nawet haswella z 3,4ghz na pokładzie (4 rdzenie obciążone) to w grach procesorowych karta od radeona rx czy to 470 czy mocniejsza będzie się nudziła w stosunku do procesora np podkręconego na 4,5 ghz (jakis 6600k/7600k) i tą tezę jest mnóstwo potwierdzających testów, tylko niektórzy nie potrafią tego do siebie przyjąć - ale to nie mój problem, jak to sie mówi, czasami walcząc z "betonem" trzeba odpuścić

https://www.x-kom.pl/p/361350-karta-graficzna-pci-e-gigabyte-radeon-rx-570-aorus-4gb-gddr5.html#specification

https://www.x-kom.pl/p/364469-karta-graficzna-pci-e-sapphire-radeon-rx-570-pulse-4gb-gddr5.html

raczej wybiore tego rx 570 bo do 1060 6gb za duzo bym musial doplacic, wyzej daje 2 linki i licze na pomoc kogo wersje wybrac - gigabyte czy sapphire

Ja bym wybrał Sapphire ze względu że oni kiedyś i prawdopodobnie teraz też dostawali najlepsze chipy od Amd, które to się kręciły jak szalone lub fabrycznie były zawsze lepiej skręcone od pozostałych producentów.

stek bzdur.

I co? na gtx780 grać nie możesz? karta gtx780 w większości nowych gier pod dx11 zbliża sie wydajnością do rx470 mimo tylu lat na rynku, faktycznie, normalnie szok jaka ona niewydajna

a co z starszymi gtx 670/680? myślisz że ludzie na tych kartach tylko w pasjansa grają? weź sie ogarnij z tymi śmiesznymi tekstami typu "karta przyszłościowa" bo to już nawet nie jest śmieszne tylko tragiczne

Nie stek bzdur tylko w 100% prawda, 

O ile w starszych grach GTX780 prezentuje przyzwoitą wydajność o tyle w nowych produkcjach z zeszłego czy obecnego roku GTX780 jest klasę niżej od R9 290! 

Ale dj'ja interesuje, nas interesuje i przede wszystkim ludzi kupujących karty interesuje. Chcesz jedynie własne zdanie bez kontekstu wyrażać to sobie bloga załóż a jak piszesz na forum w temacie gdzie pomaga się człowiekowi wybrać kartę to się pomaga kupić kartę. Jeśli piszesz o tej 780 w duchu pomagania w kupnie to za przeproszeniem "do du*y" te twoje rady skoro karty podobnej klany przy premierze czyli 780 i 290 już takie podobne nie są i z każdymi sterami różnica się zwiększa. Skoro sytuacja powtórzyła się z 390 i 970 czy 390x i 980 to chyba polecanie 4xx i 5xx nie jest głupie.