krzysiuus 5 Napisano 12 Maja 2017 Udostępnij Napisano 12 Maja 2017 Panowie komputer chodził ok. Cały dzień pracowałem i później grałem w grę. Wieczorem (teraz) włączam kompa i kicha... świeci się ez debug led vga na płycie msi. BIOS zresetowany aczkolwiek obecnie nie można do niego wejść... pojawia się na monitorze tylko logo dysku m2 a później ciemny ekran (ekran aktywny) i właśnie świeci się led od płyty msi ez debug led vga. Słychać szybkie 1 piknięcie głośniczka na płycie. Wcześniej były problemy z rozruchem i pojawiało się okno naprawy win10 a obecnie jest jak wyżej. Karta graficzna sprawna gdyż podmieniłem na inną i nadal to samo. Próbowałem także odpalić kompa bez grafiki na zintegrowanej i nie pomogło. Procesor i7 7700k, płyta msi carbon z270. Cytuj Link to post Share on other sites
Reyqer 66 Napisano 13 Maja 2017 Udostępnij Napisano 13 Maja 2017 Jedno krótkie piknięcie to znak, że zestaw przeszedł POST. Jeśli obraz znika dosłownie po momencie to może być coś nie tak z zasilaniem grafiki. Jeśli masz możliwość to podmień zasilacz na inny. Jaki masz obecnie? Nowy, czy z poprzedniego zestawu? Cytuj Link to post Share on other sites
krzysiuus 5 Napisano 13 Maja 2017 Autor Udostępnij Napisano 13 Maja 2017 Zasilacz nowy. ok Panowie chyba winowajcą jest dysk ssd na złączu m2. Już wcześniej był bardzo gorący przy dotyku.. Po jego wyciągnięciu całość startuje bez błędu i można instalować system na innym dysku... To możliwe aby now dysk ssd m2 padł tak po prostu? Gdy jest w slocie m2 to jest wykrywany ale nie startuje. Pojawia się logo producenta dysku i jakby się całość zawieszała bo delikatnie świeci się cały czas led od dysku na obudowie. Padł dysk? Cytuj Link to post Share on other sites
jarrino 3912 Napisano 13 Maja 2017 Udostępnij Napisano 13 Maja 2017 Nowy,nie oznacza bezawaryjny... Cytuj Link to post Share on other sites
krzysiuus 5 Napisano 13 Maja 2017 Autor Udostępnij Napisano 13 Maja 2017 Pewnie to dysk... przełożony do innego kompa i też się zawiesza na logo producenta dysku... dioda sygnalizująca pracę dysku świeci się cały czas. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts