MQK 702 Napisano 2 Maja 2017 Udostępnij Napisano 2 Maja 2017 Witam. Jeśli ktoś zna obudowę z tematu wie że temp. gpu w tej obudowie to ewidentny minus. Zastanawiam się nad usunięciem piwnicy, być może ktoś wykonywał taką operację? Wtedy 1 wentyl mojego gpu byłby całkowicie odsłonięty i miał swobodny dostęp do zasysania powietrza. Z drugiej strony szkoda mi "kaleczyć" tak pięknej obudowy i zastanawiam się na Corsairem Carbide 240. Cytuj Link to post Share on other sites
DyndaS 2307 Napisano 2 Maja 2017 Udostępnij Napisano 2 Maja 2017 Trzeba roznitować i tyle, ale buda straci na sztywności wtedy. Tak czy inaczej przy tej budzie to tylko imo frajer edyszyn, bo ta skrzynka to piekarnik. 2 Cytuj Link to post Share on other sites
MQK 702 Napisano 2 Maja 2017 Autor Udostępnij Napisano 2 Maja 2017 Odwoltowany RX 480 xfx gtr dawał radę do 75st, za klika dni będę miał gtx 970. Cytuj Link to post Share on other sites
Marcin5611 6 Napisano 3 Maja 2017 Udostępnij Napisano 3 Maja 2017 (edytowane) Na którymś forum w worklogu widziałem że ktoś wyciął tylko część piwnicy z przodu i wyglądało ok, chociaż i tak się prosi o kartę referenta z turbiną albo fullcover. Z resztą również kiepsko jest w define Nano s pomimo że piwnicy nie ma.. Ew. Jeśli podoba Ci się wygląd obudowy to może zmień na wersję matx w kotek gpu ma już czym oddychać. Ps. Jak nie przeszkadzają ci ew. Wymiary Carbide 240 to proponuję zerknąć w stronę Coolteka w2, obudowa niewiele większa a miesci pełne atx:) Edytowane 3 Maja 2017 przez Marcin5611 Cytuj Link to post Share on other sites
MQK 702 Napisano 3 Maja 2017 Autor Udostępnij Napisano 3 Maja 2017 (edytowane) Coolteka W2 miałem, i odgłos drżących paneli bocznych doprowadzał mnie do szału. Puki co poczekam na GTX 970 G1 zobaczymy jakie ona będzie łapać temperatury, wtedy zapodam jej na rdzeń GC Extreme, i zejdę z napięciem na GPU. Jeśli to nie pomoże usuwam piwnicę Edytowane 3 Maja 2017 przez neo88 Cytuj Link to post Share on other sites
xkapselx 1 Napisano 15 Maja 2017 Udostępnij Napisano 15 Maja 2017 Jakie temperatury ma gtx970 w tej obudowie? Nie ukrywam, że trochę się zmartwiłem czytając o tych problemach ponieważ miałem zamiar złożyć mowy komputer właśnie w tej budzie. Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka Cytuj Link to post Share on other sites
MQK 702 Napisano 15 Maja 2017 Autor Udostępnij Napisano 15 Maja 2017 Po usunięciu piwnicy do 75st w W3. Mam wersję Gigabyte G1. Cytuj Link to post Share on other sites
Marcin5611 6 Napisano 17 Maja 2017 Udostępnij Napisano 17 Maja 2017 to ile było na tym gtx970 G1 przed usunięciem piwnicy?bo wychodzi że nadal jest dosyć ciepło chyba że masz ustawiony bardzo niski Rom. ps obudowa dużo straciła na sztywności? Cytuj Link to post Share on other sites
rafal12322 5840 Napisano 17 Maja 2017 Udostępnij Napisano 17 Maja 2017 To jest właśnie to o czym niedawno pisałem. Wizualnie buda świetna ale karta graficzna się tam dusi. Jest tam strasznie mała odległość pomiędzy piwnicą a wentylatorami gpu, w efekcie czego karta nie ma skąd zasysać chłodnego powietrza co u mnie kończyło się notorycznymi resetami w W3 Niedługo sam myślę trzeci raz wrócić do małej budy (mam nadzieję, że tym razem ostatecznie ) i ze wszystkich obudów jakie widziałem chyba najlepsza wydaje się Prodigy od Bitfenixa. Cytuj Link to post Share on other sites
MQK 702 Napisano 17 Maja 2017 Autor Udostępnij Napisano 17 Maja 2017 to ile było na tym gtx970 G1 przed usunięciem piwnicy?bo wychodzi że nadal jest dosyć ciepło chyba że masz ustawiony bardzo niski Rom. ps obudowa dużo straciła na sztywności? Z panelami bocznymi jest w miarę OK. Blisko 80st na GPU. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts