Skocz do zawartości

Telewizor LED 32-42 cale z HD Ready

Recommended Posts

Witam! Mam problem w wyborze telewizora. Otóż musi być on 32-40 calowy, z podświetleniem LED oraz wbudowany tuner DVB-T/C i posiadać roździelczość HD Ready (720p). Nie obchodzą mnie żadne Full HD, ponieważ nie będę miał kanałów w takiej roździelczości. Cena do ok. 2500zł. Z góry dzięki za pomoc!

Z jakiej odległości będzie oglądany rzeczony TV?

http://img13.imageshack.us/img13/6359/rozmiar.th.jpg

Proponuję zapoznanie się z tymże testem:

http://www.hdtv.com.pl/forum/philips/56 ... m-led.html

Warto. Praktycznie Ready HD już nie jest produkowane. Poza tym mając tuner cyfrowy, wszystkie odbiorniki mogą odbierać FHD.

Pozdrawiam.

Około 3 metrów, ale 42 cale to max i bardziej był bym za Led-em, ze względu na pobór energii i grubość oraz wagę plazmy. Co z mojego doświadczenia kiedy oglądałem film w jakości HD to na zwykłym HD Ready obraz był wyraźniejszy i ładniejszy niż na telewizorze Full HD.

Jak te 3m to chyba jak najbardziej 42. Ja mam plazmę Panasonica p42x20e (1024 x 768)

i standardową tv ze zwykłej kablówki, w zupełności jestem zadowolony obrazem.

Pobór energii - nie wiem, rachunek może wyższy o 10-20 zł.

W końcu i tak za ok. 2 lata wszystkie przekazy, wszystkich platform będą tylko cyfrowe. FHD jest jak najbardziej na miejscu. Poza tym liczy się również klasa odbiornika i odpowiednie technologie. Poczytaj test z linku u góry.

Pozdrawiam.

Jeśli koniecznie HD Ready to musiał by być jakiś stary model i raczej nie LED.

Moja propozycja: Sony KDL-32EX710 - bardzo fajny i zaawansowany technologicznie model. Jeśli zwracasz uwagę na rachunki za prąd to pewnie docenisz w nim czujnik obecności. Do tego WiFi i kilka innych nowych wynalazków. Kupując ten TV masz spokój na dłuższy czas i nie będzie Cię pewnie kusiło szybko na przesiadkę.

Hmmm. U mnie to ciężko jak na razie zdobyć HD. A co dopiero Full HD. Martwię się o to co będę miał teraz, bo jak miałem okazję zobaczyć zwykłą kablówkę na ekranie FHD, to aż się telewizji nie chce oglądać :D. A obecnie mam tylko 4 kanały HD dostępne - a na zmianę dostawcy telewizji to na pewno się ojciec nie zgodzi ;).

Wiesz może pomiędzy HD, a FHD różnicy nie będzie widać, ale pomiędzy HD, a zwykłym SD to jest różnica i to ogromna(oglądałem u kolegi na 40 calach FHD jakość SD - obraz dziwnie rozmyty i niewyraźny - po podłączeniu filmu HD jakość nieporównywalnie lepsza).

Jeśli rodzice mają coś do powiedzenia w tej sprawie to chyba do Sony będzie ich najłatwiej przekonać. A i dla Ciebie fajna sprawa jak byś chciał podłączyć pod TV np PlayStation.

A niby dlaczego to taka "fajna sprawa" podłączyć PS do TV Sony? Bo to też Sony...

Do tematu, jeżeli LED to może taką 40":

http://www.euro.com.pl/telewizory-led-l ... content_3c

lub troszkę droższy (jeżeli możesz coś dołożyć):

http://www.mixelectronics.pl/samsung-ue40c6000,32891

Pozdrawiam!

tutaj masz wyjaśnione :D

a w/g euro rtv agd:

Rodzaj podświetlenia LED, w którym diody LED rozmieszczone są bezpośrednio za ekranem LCD. Pozwala to uzyskać dużą jasność podświetlenia i stwarza możliwość miejscowego zwiększania kontrastu poprzez wybiórcze wygaszanie diod podświetlających.