koszatniczki555 1 Napisano 15 Lutego 2011 Udostępnij Napisano 15 Lutego 2011 Witam! Mam problem w wyborze telewizora. Otóż musi być on 32-40 calowy, z podświetleniem LED oraz wbudowany tuner DVB-T/C i posiadać roździelczość HD Ready (720p). Nie obchodzą mnie żadne Full HD, ponieważ nie będę miał kanałów w takiej roździelczości. Cena do ok. 2500zł. Z góry dzięki za pomoc! Cytuj Link to post Share on other sites
voxcordi 294 Napisano 15 Lutego 2011 Udostępnij Napisano 15 Lutego 2011 Z jakiej odległości będzie oglądany rzeczony TV? http://img13.imageshack.us/img13/6359/rozmiar.th.jpg Proponuję zapoznanie się z tymże testem: http://www.hdtv.com.pl/forum/philips/56 ... m-led.html Warto. Praktycznie Ready HD już nie jest produkowane. Poza tym mając tuner cyfrowy, wszystkie odbiorniki mogą odbierać FHD. Pozdrawiam. Cytuj Link to post Share on other sites
worm 17821 Napisano 15 Lutego 2011 Udostępnij Napisano 15 Lutego 2011 W takiej cenie to może jakaś plazma 42" ? Cytuj Link to post Share on other sites
koszatniczki555 1 Napisano 15 Lutego 2011 Autor Udostępnij Napisano 15 Lutego 2011 Około 3 metrów, ale 42 cale to max i bardziej był bym za Led-em, ze względu na pobór energii i grubość oraz wagę plazmy. Co z mojego doświadczenia kiedy oglądałem film w jakości HD to na zwykłym HD Ready obraz był wyraźniejszy i ładniejszy niż na telewizorze Full HD. Cytuj Link to post Share on other sites
worm 17821 Napisano 15 Lutego 2011 Udostępnij Napisano 15 Lutego 2011 Jak te 3m to chyba jak najbardziej 42. Ja mam plazmę Panasonica p42x20e (1024 x 768) i standardową tv ze zwykłej kablówki, w zupełności jestem zadowolony obrazem. Pobór energii - nie wiem, rachunek może wyższy o 10-20 zł. Cytuj Link to post Share on other sites
voxcordi 294 Napisano 15 Lutego 2011 Udostępnij Napisano 15 Lutego 2011 W końcu i tak za ok. 2 lata wszystkie przekazy, wszystkich platform będą tylko cyfrowe. FHD jest jak najbardziej na miejscu. Poza tym liczy się również klasa odbiornika i odpowiednie technologie. Poczytaj test z linku u góry. Pozdrawiam. Cytuj Link to post Share on other sites
niezarejestrowany 0 Napisano 15 Lutego 2011 Udostępnij Napisano 15 Lutego 2011 Jeśli koniecznie HD Ready to musiał by być jakiś stary model i raczej nie LED. Moja propozycja: Sony KDL-32EX710 - bardzo fajny i zaawansowany technologicznie model. Jeśli zwracasz uwagę na rachunki za prąd to pewnie docenisz w nim czujnik obecności. Do tego WiFi i kilka innych nowych wynalazków. Kupując ten TV masz spokój na dłuższy czas i nie będzie Cię pewnie kusiło szybko na przesiadkę. Cytuj Link to post Share on other sites
koszatniczki555 1 Napisano 15 Lutego 2011 Autor Udostępnij Napisano 15 Lutego 2011 Hmmm. U mnie to ciężko jak na razie zdobyć HD. A co dopiero Full HD. Martwię się o to co będę miał teraz, bo jak miałem okazję zobaczyć zwykłą kablówkę na ekranie FHD, to aż się telewizji nie chce oglądać . A obecnie mam tylko 4 kanały HD dostępne - a na zmianę dostawcy telewizji to na pewno się ojciec nie zgodzi . Cytuj Link to post Share on other sites
niezarejestrowany 0 Napisano 15 Lutego 2011 Udostępnij Napisano 15 Lutego 2011 Na 32 calach tak na prawdę nie powinno zrobić różnicy dla Twojego oka czy jest to obraz w Full HD, czy HD Ready. Jeśli rodzice mają coś do powiedzenia w tej sprawie to chyba do Sony będzie ich najłatwiej przekonać. A i dla Ciebie fajna sprawa jak byś chciał podłączyć pod TV np PlayStation. Cytuj Link to post Share on other sites
koszatniczki555 1 Napisano 15 Lutego 2011 Autor Udostępnij Napisano 15 Lutego 2011 Wiesz może pomiędzy HD, a FHD różnicy nie będzie widać, ale pomiędzy HD, a zwykłym SD to jest różnica i to ogromna(oglądałem u kolegi na 40 calach FHD jakość SD - obraz dziwnie rozmyty i niewyraźny - po podłączeniu filmu HD jakość nieporównywalnie lepsza). Cytuj Link to post Share on other sites
mek 87 Napisano 15 Lutego 2011 Udostępnij Napisano 15 Lutego 2011 Jeśli rodzice mają coś do powiedzenia w tej sprawie to chyba do Sony będzie ich najłatwiej przekonać. A i dla Ciebie fajna sprawa jak byś chciał podłączyć pod TV np PlayStation.A niby dlaczego to taka "fajna sprawa" podłączyć PS do TV Sony? Bo to też Sony... Do tematu, jeżeli LED to może taką 40": http://www.euro.com.pl/telewizory-led-l ... content_3c lub troszkę droższy (jeżeli możesz coś dołożyć): http://www.mixelectronics.pl/samsung-ue40c6000,32891 Pozdrawiam! Cytuj Link to post Share on other sites
robertgr1 373 Napisano 15 Lutego 2011 Udostępnij Napisano 15 Lutego 2011 jeśli koniecznie chcesz hd ready to tylko starsze modele lcd 32 calowe natomiast 40 calowego led tv hd ready chyba nie ma są ale ful hd zresztą przy takiej przekątnej i w dodatku led to jest standard musisz poszukać jakiś starszy model lcd Cytuj Link to post Share on other sites
koszatniczki555 1 Napisano 15 Lutego 2011 Autor Udostępnij Napisano 15 Lutego 2011 Ok, chyba ich uprosiłem i może być też Full HD . I chyba wezmę właśnie Philips 40PFL5605H. Mam tylko pytanie: W opisie tego telewizora jest napisane podświetlenie bezpośrednie LED - to znaczy, że podświetlenie jest na całym ekranie? Cytuj Link to post Share on other sites
worm 17821 Napisano 15 Lutego 2011 Udostępnij Napisano 15 Lutego 2011 tutaj masz wyjaśnione a w/g euro rtv agd: Rodzaj podświetlenia LED, w którym diody LED rozmieszczone są bezpośrednio za ekranem LCD. Pozwala to uzyskać dużą jasność podświetlenia i stwarza możliwość miejscowego zwiększania kontrastu poprzez wybiórcze wygaszanie diod podświetlających. Cytuj Link to post Share on other sites
koszatniczki555 1 Napisano 15 Lutego 2011 Autor Udostępnij Napisano 15 Lutego 2011 No to świetnie! Biorę tego Philipsa i dziękuję wszystkim za pomoc!!! Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts