ColdMan 0 Napisano 12 Lutego 2011 Udostępnij Napisano 12 Lutego 2011 Witam! Jeżeli chcesz mi zaoferować laptopa z grafiką Intel GMA- nie fatyguj się, od razu mówię stanowcze NIE Interesowała by mnie wymiana PC na Laptopa. Nie jestem do końca przekonany więc jeżeli mnie jakaś oferta "zauroczy" to duża szansa, że dojdzie do wymiany. Komputer to: AMD Athlon II 620 (świetnie się kręci- na tej płycie głównej maks to 3.6 GHz, u poprzedniego właściciela szedł świetnie na 3.8 GHz, a na 4.0 GHz startował- więc kto wie, możliwe, że wymiana na porządną płytę główną i może uda się przekroczyć 4.0 GHz) -Pudełko zastępcze od Phenoma II 955 Be od którego mogę dodać chłodzenie gratis- chyba, że spieniężę je wcześniej. Jeżeli ktoś chce linki do testów tego otóż procesora na PW mogę podać linki. Scythe Mugen 2 Bardzo wydajny i ciche chłodzenie, bez OC w idlu około 30*C -BOX Gigabyte GA-MA790X-DS4 -Pudełko zastępcze 2GB Kingston CL5 800MHz -BOX jeżeli można to tak nazwać... plastikowe opakowanie + karteczka HiS Turbo Radeon HD4890 900/1000 -BOX Samsung F3 500GB -OEM Chieftec CTP-450-12G Green Angel Zasilacz który krótko był w sprzedaży... lecz 396 W na linii 12V to nie jest zły wynik- utrzyma każdy zestaw (nie wspominam o zachłannych kartach 2 rdzeniowych bądź CF/SLi) -BOX DVD-RW ATAPI iHAS120 Sata Dobrze nagrywa i czyta- nie mam zastrzeżeń. -OEM CD-RW LG Nagrywarka CD- obecnie nie podpięta więc nie wiem czy nagrywa- ale kiedyś spisywała się świetnie Jest nagrywarka DVD więc tą zawsze można komuś opchnąć za przysłowiowe piwo -OEM Obudowa Stary blaszak- lecz wszystko się mieści i nie ma problemu. -OEM AAB 120mm Wentylator postawiony bokiem w obudowie dmuchający na grafikę (kiedyś miałem dosyć ciepłą kartę- Asus HD 4870 1GB na glaciatorze). -BOX Mogę dodać i tak mi nie potrzebny wybity wentylator firmy AAB 80mm -BOX Mogę dołączyć klawiaturę o niskim profilu klawiszy A4Tech KL-23MU -świetna ze względu na wygodę pracy na niej, do tego szybki dostęp do 1 gniazda USB, gniazda mikrofonowego i słuchawkowego. -OEM (chyba, że ktoś potrzebuję pudła na mus to mogę poszukać) Ewentualna opcja- dołączenie monitora LG Flatron L1753TR jeżeli oferta będzie na prawdę fajna. Monitor w świetnym stanie- posiada jedynie małą plamkę przyciemnioną (kot strącił monitor i zatrzymał się matrycą na kancie półki pod monitor- lecz z czasem ta plamka wyjaśniała- więc możliwe, że trochę czasu jeszcze i ślad będzie jeszcze mniejszy). -BOX Czego oczekuję? Laptopa... takiego by można było w coś czasem pograć Nie mówię o Crysisie na maks detalach... ale żeby można było tego Crysisa uruchomić i płynnie pograć. Matryca nie niższa niż 15". Mile widziane sprawna bateria- trzymające chociaż godzinę (jak będą 2 to będę wniebowzięty). W grę wchodzi wymiana Hand-2-Hand... czyli spotykamy się w Krakowie (Galeria Krakowska) bądź w Katowicach (giełda komputerowa koło dworca) lub jak ktoś jest z okolicy Trzebinii/Chrzanowa to super. Pozdrawiam i oczekuję ofert. Paweł PS. Kontakt: GG- 8880891 lub Prywatna wiadomość Zainteresowanym wyślę zdjęcia. PS2. Mogę podpowiedzieć, że szczególną uwagę budzą laptopy Asusa serii G50 i następne Link to post Share on other sites
ColdMan 0 Napisano 14 Lutego 2011 Autor Udostępnij Napisano 14 Lutego 2011 Dochodzi ewentualna opcja wymiany we Wrocławiu ! Link to post Share on other sites
Recommended Posts