elmo-chan 0 Napisano 19 Marca 2017 Udostępnij Napisano 19 Marca 2017 (edytowane) Hej, W przyszłym miesiącu zakupuję monitor wraz PS4. Nie jestem przekonany co do monitora, wybieram między LG 23MP68VQ-P a Benq GW2270H oba są Flicker-free i mają wyjście minijack na głośniki i są małe Za LG przemawiają ultra wąskie ramki i Freesync (może kiedyś przyda się, jeśli podłącze PC) a za Benq 2x HDMI. Co doradzicie? Edytowane 19 Marca 2017 przez elmo-chan Cytuj Link to post Share on other sites
wsde 34 Napisano 20 Marca 2017 Udostępnij Napisano 20 Marca 2017 (edytowane) Miałem oba, tylko, że BenQ GW2270HM. Na tym i na tym monitorze obraz wygląda dobrze, te monitory są porównywalne do siebie, LG ma matrycę IPS a BenQ AMVA+. Jeśli chodzi o wygląd to oba monitory są ładne, LG ma cienkie ramki i fajnie to wygląda w grach, ale obudowa jest błyszcząca, BenQ też ładnie wygląda. W obu monitorach nie ma migotania, nie zmęczyły mi się oczy podczas korzystania. W LG jest nie zbyt dobra czerń i wystąpić może backlight bleeding zależy jaka sztuka się trafi. W BenQ zauważyłem lekkie smużenie w szybkich grach. Jakbym miał wybrać pomiędzy tymi dwoma to wybrałbym LG. Lepiej mi się grało w gry na monitorze LG. Edytowane 20 Marca 2017 przez wsde Cytuj Link to post Share on other sites
elmo-chan 0 Napisano 21 Marca 2017 Autor Udostępnij Napisano 21 Marca 2017 dzięki wsde! o taką odpowiedź m chodziło - popartą doświadczeniem zakupię LG pamiętasz może swoje ustawienia? w szczególności Override - czas reakcji (Normal/Medium/High), czy występuje po nim ghosting? Cytuj Link to post Share on other sites
wsde 34 Napisano 21 Marca 2017 Udostępnij Napisano 21 Marca 2017 (edytowane) dzięki wsde! o taką odpowiedź m chodziło - popartą doświadczeniem zakupię LG pamiętasz może swoje ustawienia? w szczególności Override - czas reakcji (Normal/Medium/High), czy występuje po nim ghosting? Na pewno żeby grać w gry w miarę płynnie na tym monitorze trzeba mieć ustawiony czas reakcji średni lub wysoki, a w LG ta funkcja nazywa się czas odpowiedzi, to już będziesz musiał sobie porównać te dwa tryby podczas grania, na którym będzie się grało lepiej. Z tego co pamiętam w Cs Go grało się lepiej na wysokim trybie. Nie zauważyłem jakiegoś rozmycia w tym monitorze, nie testowałem też tego monitora jakoś bardzo. Pamiętaj o tym, że decydujesz się na monitor tani i za takie pieniądze będziesz miał to co będziesz miał i z pewnym czymś będziesz musiał się pogodzić lub kupić lepszy monitor. Edytowane 21 Marca 2017 przez wsde Cytuj Link to post Share on other sites
elmo-chan 0 Napisano 22 Marca 2017 Autor Udostępnij Napisano 22 Marca 2017 myślałem jeszcze o Samsung'u LC24F390FHUXEN, ale to zakrzywienie ekranu to chyba marketing Cytuj Link to post Share on other sites
wsde 34 Napisano 23 Marca 2017 Udostępnij Napisano 23 Marca 2017 (edytowane) Wybierz się do sklepu RTV i zobacz na wyświetlany obraz na telewizorze z zakrzywionym ekranem i będziesz wiedział czy takie coś Ci się spodoba. Wybierz LG i zobaczysz czy Ci spasuje. https://www.youtube.com/watch?v=O20wcA4XS1c Edytowane 23 Marca 2017 przez wsde Cytuj Link to post Share on other sites
Rozwiązanie elmo-chan 0 Napisano 27 Kwietnia 2017 Autor Rozwiązanie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2017 No więc zakupiłem LG - puki co jeszcze za krótko na opinie http://i.imgur.com/YJy8Rki.jpg Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts