Skocz do zawartości

Wymiana obudowy do 500zł

Recommended Posts

Witam, powoli modyfikuje swój komputer i wybór padł na obudowę, aktualnie to silentiumpc x70w.

Potrzebuje coś lepszego pod względem wykonania, wyciszenia oraz najlepiej cały szklany bok oraz piwnica .

Mój komputer:

6600K

Z170 msi tomahawk

grandis 2

silentiumpc supremo m2 v2

16 gb corsair vengeance 3000

1 dysk hdd - wymiana w przyszłości

1 dysk ssd 

Moje propozycje:

phanteks p400 s ze szkłem hartowanym - nie wyciszana

nzxt elite s340 - wyciszana

I ogólnie czy warto inwestować w wyciszaną obudowe? 

ale FD5 nie ma szklanego boku i piwnicy ;)

https://www.morele.net/obudowa-thermaltake-supressor-f31-tempered-glass-edition-ca-1e3-00m1wn-03-1124253/?gclid=CNzV4tHw19ICFU0Q0wodZ-cCEQ&gclsrc=aw.ds + piwnicę kupić osobno możesz

P400S tempered ( ja bym brał tą już dawno ale moja noctua to kloc i nie wejdzie do tej budy)

S340 ELITE

Edytowane przez gustine

Mam p400s i szczerze polecam. Ogólnie obie obudowy są bardzo dobre, ale p400s jest lepszy ze względu na montaż HDD (sanki,a nie przykręcanie do metalu) oraz ma filtry/maty wygłuszające na top (różnica jest słyszalna) oraz 2 miejsca na wentylatory. Co do chłodzeń Dark Rock 3 siedzi bez problemu, a kwestię restrykcyjnego frontu rozwiązałem montażem wentylatorów high static pressure wiec temp są dobre jak na obudowę tego typu ;)

Posiadam w tej chwili Thermaltake F31 Tempered Glass Edition a przesiadlem się z Fractala R4. F31 półka niżej jeśli chodzi o wykonanie i gorzej wyciszona od R4. Fajną budą jest też PHANTEKS Enthoo Pro M Tempered Glass Edition (PH-ES515PTG_BK)

Wysłane z mojego SM-G925F przy użyciu Tapatalka

Mam białego Phanteksa P400 Tempered Glass (to z całą szklaną ścianą) od kilku dni. "Na żywo" prezentuje się zdecydowanie lepiej niż na zdjęciach.

W P400 też są sanki i filtry, nie wiem skąd ktoś ma informacje, że jest inaczej. Na powierzchni nie widać odcisków palców, szkło jest grube, a w środku sporo miejsca. Dodatkowo do zestawu dołączany jest pasek ledów RGB, który podłącza się do obudowy i steruje tym samym przyciskiem co seryjnie montowane oświetlenie. Ogólnie jeśli chodzi o jakość wykonania to jestem na prawdę zadowolony, bo wszystko jest dobrze spasowane, a lakier gruby i trudno go zarysować. Jedyne do czego mógłbym się przyczepić to układanie kabli, ponieważ z tyłu jest mało miejsca i trzeba się trochę z tym namęczyć.

Jeśli autor dalej jest zainteresowany to później mogę wrzucić zdjęcia.