appleman 0 Napisano 14 Marca 2017 Udostępnij Napisano 14 Marca 2017 Witam, powoli modyfikuje swój komputer i wybór padł na obudowę, aktualnie to silentiumpc x70w. Potrzebuje coś lepszego pod względem wykonania, wyciszenia oraz najlepiej cały szklany bok oraz piwnica . Mój komputer: 6600K Z170 msi tomahawk grandis 2 silentiumpc supremo m2 v2 16 gb corsair vengeance 3000 1 dysk hdd - wymiana w przyszłości 1 dysk ssd Moje propozycje: phanteks p400 s ze szkłem hartowanym - nie wyciszana nzxt elite s340 - wyciszana I ogólnie czy warto inwestować w wyciszaną obudowe? Cytuj Link to post Share on other sites
Brat_Lehmana 8 Napisano 14 Marca 2017 Udostępnij Napisano 14 Marca 2017 Fractal Design R5 mieści się w budżecie Cytuj Link to post Share on other sites
gustine 1003 Napisano 15 Marca 2017 Udostępnij Napisano 15 Marca 2017 (edytowane) ale FD5 nie ma szklanego boku i piwnicy https://www.morele.net/obudowa-thermaltake-supressor-f31-tempered-glass-edition-ca-1e3-00m1wn-03-1124253/?gclid=CNzV4tHw19ICFU0Q0wodZ-cCEQ&gclsrc=aw.ds + piwnicę kupić osobno możesz P400S tempered ( ja bym brał tą już dawno ale moja noctua to kloc i nie wejdzie do tej budy) S340 ELITE Edytowane 15 Marca 2017 przez gustine Cytuj Link to post Share on other sites
kokosnh 4162 Napisano 15 Marca 2017 Udostępnij Napisano 15 Marca 2017 cały szklany bok no to już ci powiem, że wyciszenie nic ci nie da, jak zostawiasz cały bok goły ( szkło ) z obudów, to te co podałeś są dobre Cytuj Link to post Share on other sites
choleryk65 406 Napisano 15 Marca 2017 Udostępnij Napisano 15 Marca 2017 (edytowane) Nie jest tak źle, zawsze coś wygłuszy, oczywiście nie będzie tak samo co pełne boki, sprawdzone A samo szkło jest dosyć grube, 4mm. Edytowane 15 Marca 2017 przez choleryk65 Cytuj Link to post Share on other sites
RoyamI 0 Napisano 21 Marca 2017 Udostępnij Napisano 21 Marca 2017 Mam p400s i szczerze polecam. Ogólnie obie obudowy są bardzo dobre, ale p400s jest lepszy ze względu na montaż HDD (sanki,a nie przykręcanie do metalu) oraz ma filtry/maty wygłuszające na top (różnica jest słyszalna) oraz 2 miejsca na wentylatory. Co do chłodzeń Dark Rock 3 siedzi bez problemu, a kwestię restrykcyjnego frontu rozwiązałem montażem wentylatorów high static pressure wiec temp są dobre jak na obudowę tego typu Cytuj Link to post Share on other sites
bmw5er 6 Napisano 22 Marca 2017 Udostępnij Napisano 22 Marca 2017 Posiadam w tej chwili Thermaltake F31 Tempered Glass Edition a przesiadlem się z Fractala R4. F31 półka niżej jeśli chodzi o wykonanie i gorzej wyciszona od R4. Fajną budą jest też PHANTEKS Enthoo Pro M Tempered Glass Edition (PH-ES515PTG_BK) Wysłane z mojego SM-G925F przy użyciu Tapatalka Cytuj Link to post Share on other sites
wompierz 9 Napisano 23 Marca 2017 Udostępnij Napisano 23 Marca 2017 Mam białego Phanteksa P400 Tempered Glass (to z całą szklaną ścianą) od kilku dni. "Na żywo" prezentuje się zdecydowanie lepiej niż na zdjęciach. W P400 też są sanki i filtry, nie wiem skąd ktoś ma informacje, że jest inaczej. Na powierzchni nie widać odcisków palców, szkło jest grube, a w środku sporo miejsca. Dodatkowo do zestawu dołączany jest pasek ledów RGB, który podłącza się do obudowy i steruje tym samym przyciskiem co seryjnie montowane oświetlenie. Ogólnie jeśli chodzi o jakość wykonania to jestem na prawdę zadowolony, bo wszystko jest dobrze spasowane, a lakier gruby i trudno go zarysować. Jedyne do czego mógłbym się przyczepić to układanie kabli, ponieważ z tyłu jest mało miejsca i trzeba się trochę z tym namęczyć. Jeśli autor dalej jest zainteresowany to później mogę wrzucić zdjęcia. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts