Skocz do zawartości

Recommended Posts

Witam 

panowie mam  problem z tym prockiem 

chodzi oto ze nie wiem w jakim programie bym nie patrzył pokazuje 2-dzenie 4-watki o co chodzi ?

bios mam najnowszy 

trzeba coś w biosie zmieniać?

czy może być uszkodzony procek?

62b477804a23.jpg    

Edytowane przez wojciechpiwo

OCCT i HWmonitor wskazują 8Volt na lini 12V co jest nie prawidłową wartością i najprawdopodobniej zasilacz do wymiany. 

:D te programy zawsze tak pokazują, miałem kilkanaście konfigów i occt zawsze 8v pokazywał, patrz, jakoś nie wymieniałem żadnego zasilacza w tych kompach 

jedyny program który u mnie akurat dobrze wskazuje jest aida 64 

temat rozwiązany do zamknięcia 

żeby mieć pewność trzeba zmierzyć multimetrem czyli miernikiem napięcia. W każdym komputerowym sklepie, w którym jest serwis powinni ci to zmierzyć bez problemu.   

:D te programy zawsze tak pokazują, miałem kilkanaście konfigów i occt zawsze 8v pokazywał, patrz, jakoś nie wymieniałem żadnego zasilacza w tych kompach 

oczywiście nie sprawdziłeś tego multimetrem   %-):hahaha:  większości przypadków programy dobrze wskazują.

tobie to trzeba jeszcze kupić bannana :banan:  :hahaha:  :D

oczywiście nie sprawdziłeś tego multimetrem   %-):hahaha:  większości przypadków programy dobrze wskazują.

tobie to trzeba jeszcze kupić bannana :banan:  :hahaha:   :D

"w większości", ale nie w occt :D, jak pobawisz sie z większą ilością komputerów niż twój i twojej mamy, to wróć, podyskutujemy o wskazaniach 8v w tym programie ;)

Edytowane przez k0chan

mnie jakoś pokazuje prawidłowo 12V nawet w occt :D

no i bravo ty, a ja widziałem na różnych konfiguracjach sprzętowych ( i amd i intel) jako pokazywał 8v, dlatego jak ktoś cos takiego zauważa i sie denerwuje, to uspokajam, bo inne programy pokazaują już wszystko tak jak trzeba

no i bravo ty, a ja widziałem na różnych konfiguracjach sprzętowych ( i amd i intel) jako pokazywał 8v, dlatego jak ktoś cos takiego zauważa i sie denerwuje, to uspokajam, bo inne programy pokazaują już wszystko tak jak trzeba

jak to zweryfikowałeś, ze jeden dobrze pokazuje(fakt, prawda), a drug program źle(oszukuje)?- . Jak jeszcze nie tak dawno twierdziłeś że: 

te programy zawsze tak pokazują, miałem kilkanaście konfigów i occt zawsze 8v pokazywał, patrz, jakoś nie wymieniałem żadnego zasilacza w tych kompach 

czyli u ciebie 8V jest jak najbardziej prawidłowe na linie 12V?

najprawdopodobniej zasilacz do wymiany. Jak masz miernik to sprawdź linie 12V.

Napisałem najprawdopodobniej do wymiany. Rozumiesz znaczenie słowa prawdopodobnie?

"te cyferki i wykresy, to takie zbajerowane ficzery"  :hahaha:

PS. wiesz co to miernik napięcia? 

Edytowane przez tazik21