wojciechpiwo 4895 Napisano 9 Marca 2017 Udostępnij Napisano 9 Marca 2017 (edytowane) Witam panowie mam problem z tym prockiem chodzi oto ze nie wiem w jakim programie bym nie patrzył pokazuje 2-dzenie 4-watki o co chodzi ? bios mam najnowszy trzeba coś w biosie zmieniać? czy może być uszkodzony procek? Edytowane 9 Marca 2017 przez wojciechpiwo Cytuj Link to post Share on other sites
olo163 1264 Napisano 9 Marca 2017 Udostępnij Napisano 9 Marca 2017 Napisz cos wiecej. Bylo ok i sie zepsulo? Zmieniles procka i go tak wykrywa? System instalowales nowy, sterowniki do plyty sa? 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Pepis 1009 Napisano 9 Marca 2017 Udostępnij Napisano 9 Marca 2017 Kupił go ostatnio. Spróbuj znaleźć opcje enabled cores i ręcznie wpisać 4. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
wojciechpiwo 4895 Napisano 9 Marca 2017 Autor Udostępnij Napisano 9 Marca 2017 System instalowales nowy nie sterowniki do plyty sa są Cytuj Link to post Share on other sites
ReznoR 362 Napisano 9 Marca 2017 Udostępnij Napisano 9 Marca 2017 W BIOSie możesz mieć wyłączone rdzenie. Zawsze możesz np. przywrócić domyślne ustawienia BIOS i sprawdzić czy pomogło. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
tazik21 22 Napisano 9 Marca 2017 Udostępnij Napisano 9 Marca 2017 OCCT i HWmonitor wskazują 8Volt na lini 12V co jest nie prawidłową wartością i najprawdopodobniej zasilacz do wymiany. Jak masz miernik to sprawdź linie 12V. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
wrzesi0 821 Napisano 9 Marca 2017 Udostępnij Napisano 9 Marca 2017 1) Start – msconfig – Rozruch – Opcje zaawansowane – jak liczba procesorów 1) Start – msconfig – Uruchamianie normalne 2) reset biosu do fabryki 1 Cytuj Link to post Share on other sites
d3m0n_cl34n3r 5 Napisano 9 Marca 2017 Udostępnij Napisano 9 Marca 2017 OCCT I HWmonitor pokazują co chcą, napięcia sprawdza się multimetrem. Uefi do sprawdzenia bo może pogrzebane cosik jest 1 Cytuj Link to post Share on other sites
tazik21 22 Napisano 9 Marca 2017 Udostępnij Napisano 9 Marca 2017 OCCT I HWmonitor pokazują co chcą, napięcia sprawdza się multimetrem. Uefi do sprawdzenia bo może pogrzebane cosik jest a co napisałem. Jak masz miernik to sprawdź linie 12V. Cytuj Link to post Share on other sites
wojciechpiwo 4895 Napisano 9 Marca 2017 Autor Udostępnij Napisano 9 Marca 2017 panowie dzięki za pomoc ruszyło wszystko z kopyta okazało się ze za1-razem nie zainstalowało mi najnowszych sterowników do płyty intel czipset Cytuj Link to post Share on other sites
k0chan 814 Napisano 10 Marca 2017 Udostępnij Napisano 10 Marca 2017 OCCT i HWmonitor wskazują 8Volt na lini 12V co jest nie prawidłową wartością i najprawdopodobniej zasilacz do wymiany. te programy zawsze tak pokazują, miałem kilkanaście konfigów i occt zawsze 8v pokazywał, patrz, jakoś nie wymieniałem żadnego zasilacza w tych kompach Cytuj Link to post Share on other sites
wojciechpiwo 4895 Napisano 10 Marca 2017 Autor Udostępnij Napisano 10 Marca 2017 te programy zawsze tak pokazują jedyny program który u mnie akurat dobrze wskazuje jest aida 64 temat rozwiązany do zamknięcia Cytuj Link to post Share on other sites
tazik21 22 Napisano 12 Marca 2017 Udostępnij Napisano 12 Marca 2017 jedyny program który u mnie akurat dobrze wskazuje jest aida 64 temat rozwiązany do zamknięcia żeby mieć pewność trzeba zmierzyć multimetrem czyli miernikiem napięcia. W każdym komputerowym sklepie, w którym jest serwis powinni ci to zmierzyć bez problemu. te programy zawsze tak pokazują, miałem kilkanaście konfigów i occt zawsze 8v pokazywał, patrz, jakoś nie wymieniałem żadnego zasilacza w tych kompach oczywiście nie sprawdziłeś tego multimetrem większości przypadków programy dobrze wskazują. tobie to trzeba jeszcze kupić bannana Cytuj Link to post Share on other sites
k0chan 814 Napisano 12 Marca 2017 Udostępnij Napisano 12 Marca 2017 (edytowane) oczywiście nie sprawdziłeś tego multimetrem większości przypadków programy dobrze wskazują. tobie to trzeba jeszcze kupić bannana "w większości", ale nie w occt , jak pobawisz sie z większą ilością komputerów niż twój i twojej mamy, to wróć, podyskutujemy o wskazaniach 8v w tym programie Edytowane 12 Marca 2017 przez k0chan Cytuj Link to post Share on other sites
tazik21 22 Napisano 12 Marca 2017 Udostępnij Napisano 12 Marca 2017 "w większości", ale nie w occt , jak pobawisz sie z większą ilością komputerów niż twój i twojej mamy, to wróć, podyskutujemy o wskazaniach 8v w tym programie mnie jakoś pokazuje prawidłowo 12V nawet w occt Cytuj Link to post Share on other sites
k0chan 814 Napisano 12 Marca 2017 Udostępnij Napisano 12 Marca 2017 mnie jakoś pokazuje prawidłowo 12V nawet w occt no i bravo ty, a ja widziałem na różnych konfiguracjach sprzętowych ( i amd i intel) jako pokazywał 8v, dlatego jak ktoś cos takiego zauważa i sie denerwuje, to uspokajam, bo inne programy pokazaują już wszystko tak jak trzeba Cytuj Link to post Share on other sites
tazik21 22 Napisano 12 Marca 2017 Udostępnij Napisano 12 Marca 2017 (edytowane) no i bravo ty, a ja widziałem na różnych konfiguracjach sprzętowych ( i amd i intel) jako pokazywał 8v, dlatego jak ktoś cos takiego zauważa i sie denerwuje, to uspokajam, bo inne programy pokazaują już wszystko tak jak trzeba jak to zweryfikowałeś, ze jeden dobrze pokazuje(fakt, prawda), a drug program źle(oszukuje)?- . Jak jeszcze nie tak dawno twierdziłeś że: te programy zawsze tak pokazują, miałem kilkanaście konfigów i occt zawsze 8v pokazywał, patrz, jakoś nie wymieniałem żadnego zasilacza w tych kompach czyli u ciebie 8V jest jak najbardziej prawidłowe na linie 12V? najprawdopodobniej zasilacz do wymiany. Jak masz miernik to sprawdź linie 12V. Napisałem najprawdopodobniej do wymiany. Rozumiesz znaczenie słowa prawdopodobnie? "te cyferki i wykresy, to takie zbajerowane ficzery" PS. wiesz co to miernik napięcia? Edytowane 12 Marca 2017 przez tazik21 Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts