radek64 23 Napisano 8 Marca 2017 Udostępnij Napisano 8 Marca 2017 (edytowane) Witam, ostatnio przeinstalowałem system na moim SSD, co dziwne zniknęła mi przy tym jedna partycja drugiego dysku HDD. Obydwie partycje (na SSD i HDD) pokazywało jako systemowe + 3 partycja na HDD z danymi. Dziś komputer dostał zawiechę przy podłączonym dysku HDD. Nie da się wejść do biosu ani nigdzie, działa jedynie reset alt+ctrl+del. Po odłączeniu hdd system nie wstawał, nie wykrywało dysku bootowalnego mimo podłączonego SSD z systemem. Po reinstalacji systemu na SSD dalej nie uruchamia się w momencie podłączenia HDD. Jest jakaś opcja by to naprawić ? Już nawet nie chodzi o dane ale nie wiem jak sformatować go teraz. Dysk Seagate 1TB. Edytowane 8 Marca 2017 przez radek64 Cytuj Link to post Share on other sites
Pankracy666 312 Napisano 9 Marca 2017 Udostępnij Napisano 9 Marca 2017 Zmieniałeś wejście SATA na płycie głównej ? Próbowałeś podłączyć go innym kablem sata oraz innym kablem od zasilania ? Cytuj Link to post Share on other sites
radek64 23 Napisano 9 Marca 2017 Autor Udostępnij Napisano 9 Marca 2017 Sprawdzałem wszystkie możliwosci, kable ,sata, zasilania, wtyki... Cytuj Link to post Share on other sites
kokosnh 4162 Napisano 10 Marca 2017 Udostępnij Napisano 10 Marca 2017 problem w tym, że jak post-u nie przechodzi ( nie możesz do bios-u wejść ) to nic nie zrobimy Może masz inny PC do którego możesz podpiąć ten dysk. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts