yaramy 4 Napisano 6 Marca 2017 Udostępnij Napisano 6 Marca 2017 Dzień dobry wszystkim Przyszedł dzisiaj kurier z zamówionymi częściami tj.: Gigabyte GA-H110M-DS2 DDR4, Intel Core i5-7500, Corsair VS Series 550W 80PLUS, Seagate 3.5'', 2TB, SATAIII, 7200RPM, 64MB cache (ST2000DM001), Kingston HyperX FURY 8GB (2x4GB) DDR4 2133MHz CL14 (HX421C14FBK2/8), obudowa raczej Bogu ducha winna ale SilentiumPC Regnum RG1 Pure Black. Zmontowałem wszystko ładnie pięknie, sprawdzam czy odpala i tu powstaje problem jednostka reaguje a po około 10-15 sekundach restartuje i tak cały czas. Wyjąłem płytę z obudowy i odpaliłem w kartoniku nic, zmieniłem zasilacz nic, sprawdzałem z jedną kością RAMu nic, podczepiłem nawet swoją grafikę aby zobaczyć czy coś wyskakuje na ekranie jednak na nim pusto. Czy ktoś z was ma pomysł co by tu zrobić? Cytuj Link to post Share on other sites
larson 36 Napisano 6 Marca 2017 Udostępnij Napisano 6 Marca 2017 Aktualizacja biosu Cytuj Link to post Share on other sites
yaramy 4 Napisano 6 Marca 2017 Autor Udostępnij Napisano 6 Marca 2017 Tak spytam jak to zrobić kiedy nie mogę go włączyć? Cytuj Link to post Share on other sites
chrisplbw 407 Napisano 6 Marca 2017 Udostępnij Napisano 6 Marca 2017 (edytowane) Gdzie były zamawiane podzespoły? Najrozsądniej byłoby odesłać do sklepu by zaktualzowali BIOS. Najłatwiej udać się do lokalnego sklepu/serwisu z nadzieją, że posiadają programator (bez konieczności wylutowania kości - utrata gwarancji), wiąże się z dodatkowym kosztem do 50 PLN. Spojrzałem na Twoją sygnaturę i nie wiem czy się śmiać czy płakać. Edytowane 6 Marca 2017 przez chrisplbw Cytuj Link to post Share on other sites
yaramy 4 Napisano 6 Marca 2017 Autor Udostępnij Napisano 6 Marca 2017 (edytowane) Morele, więc chyba będę musiał odesłać i zaktualizować. Co z sygnaturą? Edytowane 6 Marca 2017 przez yaramy Cytuj Link to post Share on other sites
janko1 166 Napisano 6 Marca 2017 Udostępnij Napisano 6 Marca 2017 Spojrzałem na Twoją sygnaturę i nie wiem czy się śmiać czy płakać. No ja też to zauważyłem ale to raczej komputer dla kogoś... Cytuj Link to post Share on other sites
yaramy 4 Napisano 6 Marca 2017 Autor Udostępnij Napisano 6 Marca 2017 Komputer kupiony przez znajomego ja go składam. Cytuj Link to post Share on other sites
janko1 166 Napisano 6 Marca 2017 Udostępnij Napisano 6 Marca 2017 Komputer kupiony przez znajomego ja go składam. No i wszystko jasne. Próbowałeś resetować bios? Cytuj Link to post Share on other sites
yaramy 4 Napisano 6 Marca 2017 Autor Udostępnij Napisano 6 Marca 2017 (edytowane) W sumie nie ale zaraz mogę to sprawdzić i się odezwa, po przez baterię rozumiem?Jednak nawet strona producenta mówi, że potrzebna jest inna wersja BIOSu więc nie wiem czy jest sens restartować? Edytowane 6 Marca 2017 przez yaramy Cytuj Link to post Share on other sites
janko1 166 Napisano 6 Marca 2017 Udostępnij Napisano 6 Marca 2017 W sumie nie ale zaraz mogę to sprawdzić i się odezwa, po przez baterię rozumiem? Jednak nawet strona producenta mówi, że potrzebna jest inna wersja BIOSu więc nie wiem czy jest sens restartować? Przez zworkę clr cmos ale jeśli znalazłeś takie info na stronie producenta to raczej nic nie wskórasz bo to dość powszechny przypadek i już nie raz widziałem info, że do działania wymagana jest odpowiednio świeża wersja biosu. Cytuj Link to post Share on other sites
yaramy 4 Napisano 6 Marca 2017 Autor Udostępnij Napisano 6 Marca 2017 Nie no 6 generacja jest pod F1 a niestety 7 już F20a, więc muszę albo zdobyć procek poprzedniej generacji albo szukać serwisu. Cytuj Link to post Share on other sites
chrisplbw 407 Napisano 6 Marca 2017 Udostępnij Napisano 6 Marca 2017 (edytowane) Morele szkoda, że kolega nie spojrzał w zakładkę Usługi na stronie z płytą - za 22 PLN miałby BIOS zaktualizowany Co z sygnaturą? Z sygnaturką chodziło o to, że mając 4690K nic nie możesz poradzić z powodu innej podstawki. Edytowane 6 Marca 2017 przez chrisplbw Cytuj Link to post Share on other sites
yaramy 4 Napisano 7 Marca 2017 Autor Udostępnij Napisano 7 Marca 2017 Myślę, że jakby spojrzał to by nic nie dało bo i tak nie wiedział, że trzeba go aktualizować. Dobra kolega ma 6600k rozumiem, że jak go podłączę i na nim zaktualizuje BIOS to potem normalnie będzie śmigać? Cytuj Link to post Share on other sites
janko1 166 Napisano 7 Marca 2017 Udostępnij Napisano 7 Marca 2017 Myślę, że jakby spojrzał to by nic nie dało bo i tak nie wiedział, że trzeba go aktualizować. Dobra kolega ma 6600k rozumiem, że jak go podłączę i na nim zaktualizuje BIOS to potem normalnie będzie śmigać? Tak. Pozostanie Ci jedynie kwestia typowego ustawienia biosu. Cytuj Link to post Share on other sites
yaramy 4 Napisano 7 Marca 2017 Autor Udostępnij Napisano 7 Marca 2017 (edytowane) Mogę wiedzieć co rozumiesz pod typowym ustawieniem, nigdy się tym nie bawiłem. Edytowane 7 Marca 2017 przez yaramy Cytuj Link to post Share on other sites
Cross 8 Napisano 7 Marca 2017 Udostępnij Napisano 7 Marca 2017 Mysle ze raczej chodzilo mu po prostu o zamontowanie Skylake i tradycyjna aktualizacje biosu Wysłane z mojego XT1562 przy użyciu Tapatalka Cytuj Link to post Share on other sites
yaramy 4 Napisano 7 Marca 2017 Autor Udostępnij Napisano 7 Marca 2017 Dokładnie o to chodziło, to jest jeszcze jakaś inna metoda? Cytuj Link to post Share on other sites
Fenio 1708 Napisano 9 Marca 2017 Udostępnij Napisano 9 Marca 2017 Potrzebujesz procesora obsługiwanego przez bios F1 http://www.gigabyte.com/Motherboard/GA-H110M-DS2-DDR3-rev-10#support-cpu Wystarczy go zamontować, zaktualizować bios do F20a i po problemie, i5 7500 będzie działał. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts