Skocz do zawartości

Duże obniżki GTX 1080

Recommended Posts

Witam.Zauważyłem że GTX 1080 bardzo staniały: http://www.ceneo.pl/Karty_graficzne/Chipset:GeForce_GTX_1080.htm

Przypuszczam że obniżki  związane są z debiutem GTX 1080 Ti.Jak myślicie,jak długo utrzymają się takie ceny?A może ceny jeszcze spadną?Nie oczekuję oczywiście konkretnej odpowiedzi bo nikt nie jest wróżką.Zapraszam do dyskusji.Myślę że teraz bardziej się opłaca (cena/wydajność) kupić taką MSI GTX 1080 Gaming X za 2650 zł. niż ten sam model GTX 1070 za 2100 zł.Te modele akurat trzymają jeszcze cenę.Czy ktoś wie co jest wart sklep EMAG?Tutaj jest ta karta najtańsza.

Edytowane przez login1969

Ale co się dzieje z ceną MSI GeForce GTX 1080 GAMING X !!!Pięć dni temu kosztowała 500 zł więcej!W X-Komie można już kupić za 2550 zł..Zastanawiam się czy nie brać do mojego zestawu...nie wiem czy procesor podoła.Nie wiadomo jak długo będzie w takiej cenie.

Ceny powinny zostać niższe. Nvidia z premierą 1080ti obniżyła o 100 $ cenę wersji 1080. Więc obniżki będą dotyczyć raczej wszystkich producentów .

Tak wiem o tym.Ale zastanawiam się czy to jednak nie jest okazja.Bo cena tej karty poszła aż o  500 zł w dół i obawiam się że pójdzie  jednak trochę do góry.Ten sam producent tylko GTX 1070 trzyma cenę cały czas taką samą.

Zestawiłem już zamówienie na X-Komie i zastanawiam się co zrobić.Cena wydaje się naprawdę bardzo atrakcyjna jak na ten model...I do tego jeszcze gra: GHOST RECON:WILDLANDS lub FOR HONOR.Nie wiem co robić.

Zastanawiam się czy wykorzystam jej całą moc przy moim procesorze.

W X-Komie też można zwrócić na tych samych zasadach.Właśnie rozmawiałem z konsultantem.

też nie płaci sie za kuriera:), bo na emagu na 99,99% w obie strony kurier free:) (przynajmniej ja tak miałem jak rx 480 zwracałem) 

Obecnie siedzę na szkoleniu w Monachium i tutaj również ceny 1080 mocno spadły Gaming X mozna kupić w przedziale 580-600 euro, osobiście uważam, że jak pojawią się niefery 1080TI to ceny jeszcze bardziej spadną. 

Edytowane przez Kall29

Też zaryzykowałem i zamówiłem tą kartę z x-kom Mam nadzieje ze ceny narazie nie spadną jeszcze bardziej :) Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Jakie masz pozostałe bebechy w kompie?

Ja się nie mogłem zdecydować bo mam tylko I5-kę.Gdybym miał jakąś I7-kę to nie zastanawiałbym się.Rozmawiałem wczoraj z konsultantem z X-Komu i powiedział mi że jeszcze mają w tym momencie trzy sztuki tej MSI w cenie 2550 zł..I chyba tak było bo dzisiaj X-Kom już nie ma w swojej ofercie tych kart.Mam nadzieję że jeszcze będzie jakaś fajna oferta GTX 1080 lub stanieją też GTX-y 1070 bo chyba raczej ta druga bardziej odpowiadałaby do moich pozostałych komponentów.

No taktowania są wzięte z referencyjnego GTX 1080 (podstawowe). Ale cena jest bardzo niska, z tym, że nigdy wcześniej nawet nie widziałem takiego modelu. Widocznie nie jest przeznaczony na normalny rynek konsumencki.

Zobacz opinie:

https://www.morele.net/karta-graficzna-zotac-geforce-gtx-1080-8gb-gddr5-256-bit-hdmi-dvi-d-3xdp-box-zt-p10800e-10s-1024199/

This card is sold to only system Integrators, Extended warranty is not applicable for this card.

Zotac nie ma ich nawet na oficjalnej stronie: https://www.zotac.com/us/product/graphics_card/GeForce-GTX-1080/all Edytowane przez ReznoR