darkcreed123 0 Napisano 1 Marca 2017 Udostępnij Napisano 1 Marca 2017 witam tak jak w temacie. Podczas grania nie częsta ale tak raz na 5 odpaleń gry , karta dźwiękowa się wyłącza i nie ma dźwięku i mikrofon też nie działa jedynie co pomaga to reset kompa.Może to głupio zabrzmi ale ostatnio mi się też wyłączała podczas używania push to talk w grach .Jest to bardzo wkurzając. Proszę o pomoc i z góry dziękuję P.S Stery do karty byly 3 razy reinstalowane Cytuj Link to post Share on other sites
adivxv 2880 Napisano 1 Marca 2017 Udostępnij Napisano 1 Marca 2017 To jest ten słynny problem, który dotyka kartę, nie pozostaje tobie nic innego jak odesłać na gwarancje. Cytuj Link to post Share on other sites
cooger 2075 Napisano 1 Marca 2017 Udostępnij Napisano 1 Marca 2017 Spróbowałbym przed odesłaniem w innym slocie. Cytuj Link to post Share on other sites
darkcreed123 0 Napisano 1 Marca 2017 Autor Udostępnij Napisano 1 Marca 2017 wszystkie inne slotki zajęte ale i tak to mam pod slot graficzny Cytuj Link to post Share on other sites
bleck55 730 Napisano 1 Marca 2017 Udostępnij Napisano 1 Marca 2017 spróbuj pogrzebać w zarządzaniu energią nieraz pomadai popatrz po opcjach w biosie dotyczących dodatkowego slotu na karte Cytuj Link to post Share on other sites
darkcreed123 0 Napisano 1 Marca 2017 Autor Udostępnij Napisano 1 Marca 2017 magistrala pci express-zarządzanie energią zależnie od stanu linku. I jak tutaj dałem wyłącz może to mieć jakiś wpływ ? opóźnienie pci ustawione na 32 i nic tam nie ruszać? Cytuj Link to post Share on other sites
FeX 6348 Napisano 2 Marca 2017 Udostępnij Napisano 2 Marca 2017 Jak nie narzekałem na kartę długi czas, tak teraz czasem zwyczajnie nie uruchomi się wraz z pecetem. Karta jest wtedy niewidoczna, a restart peceta nie zawsze pomaga. Cytuj Link to post Share on other sites
darkcreed123 0 Napisano 2 Marca 2017 Autor Udostępnij Napisano 2 Marca 2017 Jak nie narzekałem na kartę długi czas, tak teraz czasem zwyczajnie nie uruchomi się wraz z pecetem. Karta jest wtedy niewidoczna, a restart peceta nie zawsze pomaga. Przerabiałem już ten problem jest to jedna z wad tej niby dobrej karty, resetowanie zawsze powoduje ze karty po włączeniu nie wykrywa. Wtedy dobrym sposobem jest uruchomienie komputera ponownie lub zamknięcie systemu i włącznie ponownie Cytuj Link to post Share on other sites
mutissj 2199 Napisano 4 Marca 2017 Udostępnij Napisano 4 Marca 2017 To tak jakby łączenia poszczególnych układów padały na karcie, (zimne luty czy coś w tym stylu) nie którzy pisali, że po odłączeniu karty córki problemy znikają tutaj zbiór problemów i rozwiązań: http://www.audiofanatyk.pl/rozwiazywanie-problemow-z-aim-sc808/ Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts