SowaXX 6 Napisano 27 Lutego 2017 Udostępnij Napisano 27 Lutego 2017 Witam. Mam problem z grą wiedźmin 3, podczas wjazdu do jakiejkolwiek wioski, fps drastycznie spadaja z 60+ do 35-40 Testowałem różne ustawienia, nawet w 1080p i z wyłączonym hairworks sytuacja wygląda podobnie CPU : i5 7600k@4.8ghz GPU : GTX 1080 PSU : SilentiumPC veroL1 600w dodam tylko, ze podczas tych przycięć użycie gpu spada do 10-20%, nie przegrzewa sie ani cpu ani gpu, bo temperatury nie przekraczaja 65*C Gra oryginalna, zaaktualizowana, sprawdzalem tez parę wersji sterowników, ale nic to nie daje. Jakieś pomysły ? Cytuj Link to post Share on other sites
zajety 4 Napisano 27 Lutego 2017 Udostępnij Napisano 27 Lutego 2017 Witam, próbowałeś naprawić pliki gry ??? Cytuj Link to post Share on other sites
SowaXX 6 Napisano 27 Lutego 2017 Autor Udostępnij Napisano 27 Lutego 2017 Próbowałem, robiłem także reinstall. Nie pomogło Cytuj Link to post Share on other sites
BeeDead 18 Napisano 27 Lutego 2017 Udostępnij Napisano 27 Lutego 2017 Masz grę na talerzowcu czy SSD? Cytuj Link to post Share on other sites
ultramateo 11 Napisano 27 Lutego 2017 Udostępnij Napisano 27 Lutego 2017 To samo dzieje się z innymi grami? Cytuj Link to post Share on other sites
SowaXX 6 Napisano 27 Lutego 2017 Autor Udostępnij Napisano 27 Lutego 2017 Gra na talerzowcu, problem występuje tylko w tym jednym tytule Cytuj Link to post Share on other sites
BeeDead 18 Napisano 27 Lutego 2017 Udostępnij Napisano 27 Lutego 2017 Gra na talerzowcu, problem występuje tylko w tym jednym tytule Zrób test i przeinstaluj na SSD. Tak miałem z jednym tytułem, pomogło. Wcztywał w tym czasie textury i miałem przycinki. Cytuj Link to post Share on other sites
SowaXX 6 Napisano 27 Lutego 2017 Autor Udostępnij Napisano 27 Lutego 2017 i tu jest problem. Próbowalem to zrobić, ale origin mial z tym problemy. Wiesz moze jak przenieść JEDNĄ GRE na inny dysk, tak zeby origin normalnie ją czytal i nie robil problemów z tym ze jest gdzies indziej niz inne ? Cytuj Link to post Share on other sites
MESSER 222 Napisano 27 Lutego 2017 Udostępnij Napisano 27 Lutego 2017 Na STEAM jest to możliwe, na ORIGIN najwyżej możesz odinstalować program klient z grami, i zainstalować od nowa program i gry na nowej lokacji, choć EA rekomenduje by ORIGIN instalować na dysku systemowym. W ustawianiach programu możesz zmienić folder pobierania, może dodali opcję instalowania gier na innej lokacji niż domyślna? Cytuj Link to post Share on other sites
xiveris 20 Napisano 28 Lutego 2017 Udostępnij Napisano 28 Lutego 2017 Orgin także pozwala na taki zabieg. Po prostu wskaż mu nową lokalizację plików w ustawieniach , stare gry będą działały na HDD. Mam też tak zrobione , Battlefield 1 na SSD a reszta na HDD. Cytuj Link to post Share on other sites
SowaXX 6 Napisano 28 Lutego 2017 Autor Udostępnij Napisano 28 Lutego 2017 Ale tego wieśka mam przenieść na ssd, czy go usunąć z hdd i pobrać jeszcze raz ? Cytuj Link to post Share on other sites
xiveris 20 Napisano 28 Lutego 2017 Udostępnij Napisano 28 Lutego 2017 Nie przeniesiesz prawdopodobnie , najbezpieczniej jest usunąć i pobrać na SSD. Cytuj Link to post Share on other sites
SowaXX 6 Napisano 2 Marca 2017 Autor Udostępnij Napisano 2 Marca 2017 Niestety, przeniesienie gry na SSD nie rozwiązało problemu, przycięcia występują rzadziej, ale nadal są Cytuj Link to post Share on other sites
Pankracy666 312 Napisano 2 Marca 2017 Udostępnij Napisano 2 Marca 2017 (edytowane) Podejrzewam, że masz 8GB pamięci ram - tutaj może być problem. Szczególnie będzie to widoczne w mieście - tak jak u Ciebie gdzie jest dużo tekstur do załadowania. Ściągnij sobie z ciekawości MSI + riva, i obadaj sprawę: https://www.google.pl/webhp?sourceid=chrome-instant&rlz=1C1VFKB_enPL622PL623&ion=1&espv=2&ie=UTF-8#q=msi+afterburner+%2B+rivatuner&* Edytowane 2 Marca 2017 przez Pankracy666 Cytuj Link to post Share on other sites
SowaXX 6 Napisano 2 Marca 2017 Autor Udostępnij Napisano 2 Marca 2017 Mam 16. Ale posprawdzam rivatunerem jeszcze Cytuj Link to post Share on other sites
Pankracy666 312 Napisano 2 Marca 2017 Udostępnij Napisano 2 Marca 2017 Wysoko taktowany ten ram ? Pracują w dualu czy nie ? Ciekawa sprawa, komputer na prawdę mocny i Wiesław 3 tnie hmmmm Cytuj Link to post Share on other sites
SowaXX 6 Napisano 4 Marca 2017 Autor Udostępnij Napisano 4 Marca 2017 Pracują w dualu, DDR4 3200mhz. Nie wiem, zaczyna mnie to na tyle irytować, ze chyba sobie dam spokoj. Ogolnie trafiłem karte z piszczacymi cewkami, to w trakcie tych przycięć juz nie słychać tego pisku. Czyli jak mowilem uzycie gpu spada Cytuj Link to post Share on other sites
janko1 166 Napisano 4 Marca 2017 Udostępnij Napisano 4 Marca 2017 (edytowane) Miałem ten sam/podobny problem. Kilka razy stawiałem system, różne stery i nic. Novigrad a nawet jakieś wioski i już pojawiały się przycięcia. W lokacjach typowo graficznych nie było tego problemu. Wszystkie benchmarki ok. Nie potrafiłem wyeliminować tego problemu na win7x64 a na 10 problem rozwiązał się sam. Teraz nareszcie czuję radość z gry. Widać, że u mnie był to problem typowo softowy ale co go powodowało nie mam pojęcia a całkiem zielony w komputerach to nie jestem. Jak u Ciebie wygląda sprawa w benchmarkach? Edytowane 4 Marca 2017 przez janko1 Cytuj Link to post Share on other sites
SowaXX 6 Napisano 5 Marca 2017 Autor Udostępnij Napisano 5 Marca 2017 Benchmarki w normie, inne gry także. Właśnie tak myślałem czy to może nie przez w7, bo tez go mam i mozliwe ze zmienie na w10, bo Forza :'D Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts