Wasek 7 Napisano 25 Lutego 2017 Udostępnij Napisano 25 Lutego 2017 (edytowane) Pisałem ostatnio post na temat 400 zł ale tematu posta nie zmienię. Tak jak w temacie. Dobrze gdyby miały aptX i ANC. Dobrze mi leżą JBL Everest 700 ale brakuje im ANC, który posiada dopiero wyższy model ELITE za 1200 zł. Jakieś propozycje w tej półce cenowej? --------------- Budżet ~800 Czego potrzebujesz? Słuchawki wokół-uszne Bluetooth Przeznaczenie Bluetooth - iPhone & Tidal na mieście, w pracy (dobre wygłuszenie) // Dom - na kablu - myślę, że jak będą dobrze grały mówiąc prosto i spełnią pierwsze wymaganie to nie będę miał zastrzeżeń w domu. Źródło iPhone - Bluetooth // PC - kabel/bluetooth Oczekiwania aptX / ANC / Dobrej jakości dźwięku w tej półce cenowej i dobrego wygłuszenia. Edytowane 25 Lutego 2017 przez Wasek Cytuj Link to post Share on other sites
FeX 6356 Napisano 2 Marca 2017 Udostępnij Napisano 2 Marca 2017 Ciężko znaleźć dobre słuchawki bluetooth z ANC w podanej cenie, niestety. Trzeba za to płacić, jak za złoto. Jeśli możemy pominąć ANC to w tej kasie mamy do wyboru kilka nieco ciekawszych modeli: SONY MDR-ZX770BNB Sony MDR-1RBT AUDIO-TECHNICA SR5BT AKG K845 Nie będę wskazywał palcem, które, bo nie wiem, które najlepsze. Nie wiem nawet, jak grają te słuchawki, bo BT to nie moja dziedzina i ich nie słuchałem. Poczytaj, poszukaj. Cytuj Link to post Share on other sites
Wasek 7 Napisano 4 Marca 2017 Autor Udostępnij Napisano 4 Marca 2017 Ciężko znaleźć dobre słuchawki bluetooth z ANC w podanej cenie, niestety. Trzeba za to płacić, jak za złoto. Jeśli możemy pominąć ANC to w tej kasie mamy do wyboru kilka nieco ciekawszych modeli: SONY MDR-ZX770BNB Sony MDR-1RBT AUDIO-TECHNICA SR5BT AKG K845 Nie będę wskazywał palcem, które, bo nie wiem, które najlepsze. Nie wiem nawet, jak grają te słuchawki, bo BT to nie moja dziedzina i ich nie słuchałem. Poczytaj, poszukaj. Rozumiem. A wiesz może coś więcej o słuchawkach z wyższej półki cenowej - Sony MDR-1000x i Bose QC 35? Naoglądałem się mnóstwo recenzji i trochę oczytałem ale jestem ciekawy jednej rzeczy. Jak już bym kupił słuchawki za takie pieniądze to będę posiadał również porządny sprzęt, który zagra po kablu równie dobrze jak inne słuchawki przewodowe z tej kategorii cenowej? Cytuj Link to post Share on other sites
bleck55 730 Napisano 4 Marca 2017 Udostępnij Napisano 4 Marca 2017 Z tym jest różnie napchanie calej elektroniki rodzi problemy z akustyką muszli. Zaś dobra elektronika gwarantuje duzo lepszy dźwięk niż z telefonu po kablu. Ale zaś jak weźmiesz jakiegoś flagowym który ma już dobry układ audio to granicą zaczyna się zacierac i lepiej tu mogą zagrać dużo tańsze kablowe. Poczytaj o MEE audio Matrix teraz chyba 3 wersja wyszła. Kojaze mi się że mało to nawet przyzwoite opinie ale poczytaj Cytuj Link to post Share on other sites
Wasek 7 Napisano 5 Marca 2017 Autor Udostępnij Napisano 5 Marca 2017 Z tym jest różnie napchanie calej elektroniki rodzi problemy z akustyką muszli. Zaś dobra elektronika gwarantuje duzo lepszy dźwięk niż z telefonu po kablu. Ale zaś jak weźmiesz jakiegoś flagowym który ma już dobry układ audio to granicą zaczyna się zacierac i lepiej tu mogą zagrać dużo tańsze kablowe. Poczytaj o MEE audio Matrix teraz chyba 3 wersja wyszła. Kojaze mi się że mało to nawet przyzwoite opinie ale poczytaj Wygląda na ciekawą propozycję w tej cenie ale nie wiadomo jak wygłuszanie otoczenia. Z tego co widzę to brakuje im ANC ale to chyba normalne za tą cenę. Nie mogę znaleźć recenzji, która by coś wspomniała o wygłuszaniu. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts